Wigan mot Bristol City den 21/9 2018

Vi är framme vid fredagen den 21/9 2018 och det ser ut att bli en ganska lugn dag. Vi har ett speltips inför matchen mellan Wigan och Bristol City som spelas i Championship divisionen. Det är två jämna lag som ska mötas och här finns det många bra alternativ. Matchen spelas ikväll klockan 20:45DW Stadium.

Oddsjämförelse inför Wigan mot Bristol City

  • Wigan (1) – 2.08
  • Oavgjort (X) – 3.55
  • Bristol City (2) – 3.40

Spelbolagen tycker att detta är en riktigt jämn match och vi håller med om det. Wigan har en lite fördel i och med hemmaplan men det ser ut som en helt öppen match. Att spela på en vinnare här är mycket svårt.

Wigan ligger på en åttondeplats i Championship på 13 poäng. I tisdags så spelande man hemma mot Hull och vann med 2-1. Laget såg riktigt bra ut mot Hull och anfallet fungerade överraskande bra. Det slutade som sagt 2-1 men det var bud på betydligt mer. Resultatet är inte riktigt rättvist för Wigan men det blev trots allt 3 viktiga poäng.

Wigan har ryckt upp sig den senaste tiden och det ser bättre och bättre ut. Spelet fungerar som bäst på hemmaplan och det är där man tar sina flesta poäng. Man har faktiskt tagit 10 av 13 poäng på hemmaplan så det skiljer en hel del.

Paul Cook har fått Wigan att spela lite mer offensiv fotboll med snabba omställningar. Tack vare några riktigt bra spelare som Nick Powell så fungerar det offensiva spelet. Vi här på Speltipsidag.se tror att Wigan kommer att fortsätta upp i tabellen och kommer inom kort att vara i topp 5 eller till och med topp 3.

Om man ska hitta något negativt hos Wigan så är det så klart att formen på bortaplan inte är den bästa. Det håller inte att ta så lite poäng på bortaplan och det är inte helt lätt att förstå vad det beror på. Det är som att man har två helt olika lag där ett spelar på hemmaplan och ett helt annat spelar på bortaplan. Det här måste man jobba på om man vill vara med i toppstriden.

Båda lagen har bra offensiver

Vi hittar Bristol City på en femteplats i ligan på 14 poäng. Det är bara en poäng mer än Wigan och eftersom vi är så pass tidigt i säsongen så skiljer det inte många poäng mellan platserna. Bristol City fick nu senast stryk av West Bromwich med 4-2 på bortaplan. Det var så klart ett bakslag men innan dess så vann man hemma mot Sheffield United med 1-0 och Blackburn Rovers med 4-1. Innan förlusten mot West Brom så hade man fyra vinster i rad. Trendkurvan pekar helt klart uppåt för Bristol City.

Tränaren Lee Johnson har gjort ett bra jobb med Bristol City. Han har tappat några spelare i sommar men fortfarande så håller laget en hög klass. Precis som Wigan så är har Bristol City en stark offensiv. Det här är som upplagt för en match med många mål. Vårt speltips blir att båda lagen gör mål till 1.67 i odds. Det skulle även kunna vara intressant med över 2,5 mål i matchen men vi tycker att det är bättre värde i att båda lagen gör mål.

Om vi studerar Bristol City så får vi leta länge innan vi hittar en match där laget har blivit ”nollat”. Vi ser även att City ofta gör mål på bortaplan och det känns bra inför vårt speltips. Wigan fick inte hål på Brentford ganska nyligen men det berodde delvis på att man drog på sig ett rött kort. Ser man matcherna på hemmaplan så är det mycket sällan som Wigan inte gör mål. Det här är som gjort för en match med många mål.

Skador

Lagen har gjort 13 respektive 14 mål på 8 matcher och det är riktigt bra. Om vi letar efter skador så saknar Wigan Dan Burn, Leonardo Da Silva och Gavin Massey. Bristol saknar sin förstemålvakt Frank Fielding, Hakeeb Adelakun och Mohamed Eisa. Det känns som att dessa skador tar ut varandra och inte bör påverka matchbilden i någon större utsträckning.

Matchinformation

  • Match: Wigan mot Bristol City
  • Tävling: Championship
  • Plats: DW Stadium
  • Tid: 21/9 2018 klockan 20:45
  • TV: TV3 Sport
  • Livestream: Viaplay
  • Speltips: Båda lagen gör mål i matchen till 1.67 i odds hos Betsson.

Det var fredagens speltips och nu hoppas vi att lagen fortsätter att spela offensivt. Vill ni se matchen så är det TV3 Sport som sänder den. Det lutar nog åt att denna match slutar oavgjord men så länge båda lagen gör mål så är vi nöjda. Hoppas ni får en bra början på helgen så får vi se om vi hittar fler intressanta matcher denna helg.

Fotboll

Be the first to comment

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.