West Bromwich mot Chelsea 12 maj 2017

Det finns inte så mycket intressant att spela på idag men matchen mellan West Bromwich och Chelsea sticker ut lite. Matchen spelas idag den 12:e maj 2017 och Chelsea har en möjlighet att säkra ligaguldet i Premier League.

Det återstår tre matcher i Premier League och Chelsea leder ganska säkert med 7 poäng före tvåan Tottenham. Kan man väl säga att om Chelsea vinner mot West Bromwich idag så är guldet spikat och klart. Det kommer då att bli ett ordentligt firande efter matchen. Vad kan vi då hitta för speltips på denna match som känns rimligt?

Vi måste först titta på hemmalaget West Bromwich. Hemmaplan gör så klart sitt men har man kraft att stå emot Chelsea? West Bromwich är i något av en formsvacka där man förlorat 4 av sina 6 senaste matcher och de andra två blev oavgjorda.

Det känns som ganska stor skillnad mellan lagen när det ska mötas på Hawthorns idag den 12 maj. West Bromwich kan så klart vara taggade av att slå laget som troligen kommer att vinna Premier League i år. Det skulle vara en fjäder i hatten för hemmalaget men inte så troligt. West Bromwich är även drabbade av ett par skador i form av Matt Phillips och Hal Robson-Kanu. Chelsea ser ut att vara både i bättre form och lider av mindre skador.

West Bromwich mot Chelsea oddsjämförelse

Vi har tittat och jämfört hos ett flertal spelbolag och hittat följande odds. Tänk på att oddsen hela tiden förändras och oddset på vårt speltips kommer med all sannolikhet att sjunka fram till matchstart.

  • West Bromwich (1) – 9.55
  • Oavgjort (X) – 5.05
  • Chelsea (2) – 1.39

Det är stor klasskillnad mellan dessa lag och det syns inte minst på oddset. Det är sällan man får ett så högt odds på hemmaseger. Att Chelsea vinner och tar hem Premier League känns nästan helt säkert här och för att få upp oddset lite så får man nog använda sig av handicap. Att Chelsea måste vinna med minst 2 mål ger oddset 2.07 just nu och det blir också mitt speltips. Jag tror att Chelsea kommer att köra över West Bromwich med minst två måls marginal och för det så dubblar man pengarna.

Jag tror inte att West Bromwich har motivationen att höja sig och ställa till besvär. Man kommer troligen att lägga sig ganska platt när Chelsea gör det första målet. Chelsea vann senast mot Middlesbrough med 3-0 och det bådar gott för vårt speltips. Det känns nästan för enkelt men jag kan inte hitta några större orosmoln på himmeln. Att Chelsea vinner med minst två mål känns tryggt och man får över 2 i odds hos de flesta spelbolag. Vill man vara riktigt säker så går det så klart att spela på ren vinst för Chelsea, men då får man bara runt 1.40 i odds och det känns inte riktigt lika intressant.

Matchinformation

Match: West Bromwich mot Chelsea
Tävling: Premier League
Plats: Hawthorns
Tid: 21:00
Livestream: Nej
TV: Viasat Sport Premium
Speltips: Chelsea vinner (-1,5 mål asian handicap) till 2.07 i odds.

Matchen börjar inte förrän 21:00 ikväll men det finns risk för att oddset sjunker ganska snabbt under dagen. När fler och fler upptäcker denna möjlighet så tror jag att oddset kommer att droppa ganska snabbt. Vi återkommer imorgon och inleder förhoppningsvis helgen med en positiv känsla.

Chelsea stadium

Be the first to comment

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.