Vitryssland – Sverige den 3 september 2017 – Måstematch

Det är söndagen den 3 september 2017 och det är dags igen. Sverige ska möta Vitryssland i VM-kvalet. Förra matchen mot Bulgarien så var vi säkra på att Sverige skulle vinna och det fick vi surt äta upp. Vågar vi spela på Sverige igen? Läs vidare så får du en förklaring på vårt speltips.

 • Speltips: Sverige vinner mot Vitryssland till 1.68 i odds hos Betsson.
 • Spelstopp: 18:00

Oddsjämförelse inför Vitryssland mot Sverige

 • Vitryssland (1) – 5.75
 • Oavgjort (X) – 3.60
 • Sverige (2) – 1.68

Oddset visar att Sverige är favoriter att vinna på bortaplan. Sverige förlorade som sagt mot Bulgarien nu senast och därför så har vi helt plötsligt fått kniven mot strupen. Vi måste vinna mot Vitryssland på bortaplan för att hålla oss kvar i toppen.

Inför matchen mot Bulgarien så var alla så självsäkra och det kändes som en enkel vinst. Tyvärr blev det en riktigt dålig match med svenska ögon och nu väntar ett lurigt Vitryssland. I den sista matchen så möter vi Holland och det kommer troligen att krävas en vinst även där.

I matchen mot Vitryssland så får Sverige klara sig utan Ola Toivonen som är avstängd och Albin Ekdal som är skadad. Vi kommer att sakna dessa spelare men i gengäld så får vi ett tillskott i form av Oscar Hiljemark. Vitryssland ligger på näst sista plats i gruppen på 5 poäng och ska inte kunna utgöra ett hot. Även om Sverige spelar på bortaplan så ska man vinna denna match 10 gånger av 10. Vitryssland håller inte samma nivå som Sverige och skulle Sverige förlora denna match så har man helt enkelt inte i VM att göra.

Sverige måste vinna

Vårt speltips baseras på att Sverige måste vinna matchen. Jag tror att man nu har samlat sig sedan förlusten mot Bulgarien och går ut och spelar hem 3 poäng. Vitryssland förlorade senast mot jumpon Luxemburg och det visar att man inte är på samma nivå som Sverige.

Skulle Sverige förlora mot Vitryssland på söndag så kan vi nog vara säkra på att inte spela i VM 2018. Det som ligger och gnager lite är om spelarna har lyckats att skaka av sig förlusten mot Bulgarien eller om det sitter kvar. Det är lätt att få dåligt självförtroende och tappa formen. Hur som helst så ska Sverige bara vinna denna match och jag tror man gör det på ett säkert sätt. Därför blir mitt speltips att Sverige vinner matchen till 1.68 i odds. Det kan kännas som ett ganska lågt odds, men jag tycker att det är högt med tanke på risken som man tar. Vill man chansa och ta lite högre risk så kan man spela på att Sverige vinner med -1 i handikapp. Då höjs oddset till närmare 3, men vi tycker risken är lite för hög där. Jag tror att Sverige mycket väl kan vara nöjda att bara vinna med 1 mål.

Vitryssland har förlorat fyra av sju matcher i gruppspelet och på söndag så bör det bli en femte förlust. Sen får man inte helt nonchalera Vitryssland som faktiskt tog poäng mot Frankrike på hemmaplan. Laget har inte förlorat på hemmaplan efter tre matcher (precis som Bulgarien). Vitryssland känns väldigt ojämna och man vet inte riktigt vad man har att vänta sig. Lyckas Sverige bara skaka av sig förlusten mot Bulgarien och inte låta den ligga och gnaga så tror jag det går vägen.

Troliga startelvor

 • Vitryssland: S.Chernik, S.Politevich, M.Sivakov, E.Filipenko, S.Dragun, D.Aliseyko, P.Savitskiy, I.Maewski, S.Balanovich, M.Gordeychuk, D.Laptev
 • Sverige: R.Olsen, M.Lustig, V.Nilsson Lindeloef, A.Granqvist, L.Augustinsson, S.Larsson, E.Forsberg, J.Johansson, J.Durmaz, M.Berg, S.Armenteros

Vitryssland – Sverige live stream

Eftersom förhandlingarna mellan Discovery Networks och Comhem har strandat så är det nog många som inte kan se matchen mellan Vitryssland och Sverige på TV. Alla ni som får in Kanal 5 kan se matchen men om ni har blivit av med Kanal 5 så är det kört. Då kan ni istället streama matchen gratis via DPLAY. Fixa allt i god tid så att du är redo när matchen startar. Sändningen startar redan klockan 17:00 och själva matchen drar igång klockan 18:00.

Matchinformation

 • Match: Vitryssland mot Sverige
 • Tävling: VM-kval
 • Tid: 3 september 2017 klockan 18:00
 • Plats: Borisov Arena, Borisov, Vitryssland
 • TV: Kanal 5
 • Livestream: Går att streama matchen via DPLAY
 • Speltips: Sverige vinner till 1.68 i odds.

Det var allt denna söndag. Hoppas ni får ett riktigt skönt slut på helgen och att ni är laddade inför en ny vecka med många nya speltips.

Betsson VM-kval

1 Kommentar

 1. Jag spelar Sverige med -1 handikapp. Nästan 4 gånger pengarna på det är mycket bra. Saknar Toivonen men tror Berg lyfter sig.

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.