UFC Fight Night 172: Figueiredo vs Benavidez 2

På lördag den 18 juli 2020 så är det dags för UFC Fight Night: Figueiredo vs Benavidez 2. Vi har redan hunnit avverka 2 galor på ”Fight Island” och nu är det dags för den tredje. Det känns bra att UFC har hittat en plats som verkar fungera. Denna gala kallas även för UFC Fight Night 172 och förutom huvudeventen mellan Figueiredo och Benavidez så kommer vi även att få se svensk/norske Jack Hermansson mot Kelvin Gastelum. Vi kör igång direkt med odds och våra speltips inför denna gala.

Deiveson Figueiredo (1.45) mot Joseph Benavidez (2.83)

Figueiredo som testade positivt för Covid-19 för någon månad sedan verkar nu vara frisk. Spelbolagen håller honom som storfavorit inför denna match. Han kommer till Fight Island med 18 vinster och 1 förlust. Inte nog med det, första gången dessa två herrar möttes så vann Figueiredo i andra ronden med en knockout. Han har även hunnit med att avverka motståndare som Tim Elliott och John Moraga. Det är helt enkelt mycket som talar för Figueiredo inför denna match men frågan är om Benavidez hade otur.

Benavidez är ingen duvunge med 28-6 i bagaget. Innan förlusten mot Figueiredo så hade han 9 vinster på 10 matcher. I deras första möte så var faktiskt Benavidez favorit att vinna hos spelbolagen men denna gång så ser det något annorlunda ut. Det här känns som en helt öppen match och vad som hände förra gången betyder inget längre. Vi tror att Benavidez är sugen på revansch och oddset känns för bra för att låta bli. Vårt speltips blir att Benavidez vinner på lördag till 2.83 i odds.

Jack Hermansson (1.88) mot Kelvin Gastelum (1.96)

Det är så klart extra spännande när Jack Hermansson från Sverige ska upp i ringen igen. Han har 20 vinster och 5 förluster bakom sig. Han hade 6 vinster på 7 matcher när han nu senast förlorade mot Jared Cannonier. Jack är riktigt snabb och stark i nävarna och han gillar verkligen att stå och boxas. Vi har noterat hela 11 knockouts så här långt men vi tvivlar på att det blir en tolfte mot Gastelum.

Kevin Gastelum kommer från TUF och har hunnit med att etablera sig i UFC. Han har 15 vinster och 5 förluster så här långt. Gastelum har troligen en liten fördel på marken med sin brottning men även Hermansson är bra på marken. Om Jack kan hålla det stående så har han troligen en fördel medan Gastelum kan ha övertaget på mattan. Jag tror att Gastelum kommer att stå mot Jack och när han sedan blir träffad så kommer han att försöka att ta ner det. Jack bör kunna vara den mer aktiva fightern och dela ut mer skada. Jag tror att “The Joker” vinner på domslut men vårt speltips blir att Jack Hermansson vinner till 1.88 i odds.

Marc Diakiese (1.63) mot Rafael Fiziev (2.33)

Marc Diakiese såg riktigt intressant ut för några år sedan. Han var 12-0 och många trodde att han skulle ta bältet en dag. Sen förlorade han mot Drakkar Klose på domslut. Han skakade av sig den förlusten men åkte på ännu en direkt efter mot Dan Hooker. Då börjar man tvivla på sig själv och det kom även en tredje förlust i rad mot Nasrat Haqparast. Vi tror att Diakiese lärde sig av sina misstag och därefter så vann han mot Joseph Duffy och Lando Vannata. Nu väntar Rafael Fiziev och en vinst här skulle ge tre vinster i rad.

Fiziev är en bra boxare som gillar att stå upp och slåss. Han har en aggressiv stil som har försöker att utnyttja för att chocka sin motståndare. Diakiese är en smart fighter och han bör kunna överleva den första stormen för att sedan jobba sig in i matchen. Vi tror att Diakiese sakta men säkert kommer att plocka itu Fiziev. Det känns som en typisk match som går till domslut. Vårt speltips blir att matchen går till domslut till 1.57 i odds.

Det var allt inför helgens UFC Fight Night 172. Vill ni se galan så sänds den på Viaplay med start klockan 00:00 mellan lördagen och söndagen. Nu håller vi tummarna för Hermansson som går sin kanske svåraste match i UFC så här långt. Nästa helg så kan vi se fram mot Alexander Gustafsson som gör sin debut i tungvikt. Vi återkommer i god tid innan den galan med analys, odds och speltips.

Fighter

Be the first to comment

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.