UFC Fight Night 122 – Bisping mot Gastelum

Vi tittar på speltips inför lördagen den 25 november 2017 och det finns inte så många intressanta fotbollsmatcher att beta av. Vi har därför valt att fokusera på MMA-galan UFC Fight Night 122. Huvudeventet står mellan Michael Bisping och Kevin Gastelum. Det är bara ungefär en månad sedan Bisping förlorade sin titel i mellanvikt mot Georg S:t Pierre. Det är ovanligt att man går en match så snabbt efter men Bisping vill väl tillbaka i vinnarsätet.

UFC Fight Night 122 är lite speciell eftersom galan hålls i Shanghai, Kina. Därför så kommer den att dra igång redan 09:30 vår tid imorgon (lördag). Huvudkortet startar 13:00 och det finns en hel del kinesiska fighters på kortet. Vi hittar bland annat Li Jingliang som möter Zak Ottow och Alex Caceres som möter Wang Guan. Det är inte så många välkända namn på kortet men vi har hittat några intressanta speltips som vi vill dela med oss av.

Oddsjämförelse inför UFC Fight Night 122

 • Michael Bisping – Kevin Gastelum – 3.30 – 1.33
 • Alex Caceres – Guan Wang – 1.65 – 2.24
 • Muslim Salikhov – Alex Garcia – 1.44 – 2.75
 • Jingliang Li – Zak Ottow – 1.52 – 2.50

Oddsen kan ha ändrats. Besök Betsson för aktuella odds.

Som ni ser så har vi tydliga favoriter i alla matcher. Det är ganska sällan man ser en helt jämn match i UFC. En sak som skiljer MMA från annan sport är att underdogen nästan alltid har en chans. Ett slag kan avgöra hela matchen och att bara spela favoriter brukar inte vara en lönande taktik.

UFC Fight Night 122 – Invägning

Michael Bisping vs Kevin Gastelum

Michael Bisping är underdog här mot Kevin Gastelum. Det var bara tre veckor sedan Bisping förlorade mellanviktsbältet och han lär vara hungrig på revansch. Innan hel blev strypt och fick ge upp så var han bra med i matchen och hade övertaget. Han tog inte så många smällar mot GSP senast och bör vara ganska frisk inför denna match.

Gastelum är bra på boxning och det kan behövas eftersom Bisping är en av de absolut svåraste att få ner på mattan. Annars är Gastelum otroligt bra på marken men jag tror inte att han kommer att få matchen dit.

Bisping imponerade senast med sin rörelse och försiktighet. Tidigare så har han alltid varit mer rakt på men nu har han börjat att tänka mer och avvakta till att rätt läge dyker upp. Jag tror att Gastelum kommer att inleda bra och vinna de första ronderna men därefter så är det mer ovisst.

Det kan vara en stor nackdel för Bisping att gå en ny match så kort efter sin förlust. Det har bara gått 3 veckor och man undrar om han är fullt återställd. Hur som helst så tror jag att Gastelum är strået vassare här och vinner.

Vårt speltips blir att Gaselum vinner matchen till 1.33 i odds hos Betsson.

Li Jingliang vs Zak Ottow

Den är matchen är delad huvudevent och här tror vi på den kinesiske oddsfavoriten. Jingliang är en komplett fighter som kan ta matchen dit han vill. Han har flera imponerade KO-vinster bakom sig men även en hel del submissions.

Ottow är mer en renodlad grappler som gått 3 matcher i UFC. Alla tre matcherna har gått till domslut. Ottow lär få det svårt på fötterna och han måste försöka ta ner det på mattan. Jingliang är svår att kontrollera och får han gå loss med händerna så blir det jobbigt för amerikanen.

Vårt speltips här blir att Li Jingliang vinner matchen till 1.52 i odds.

Wang Guan vs Alex Cacerers

Vårt andra speltips gäller inför matchen mellan Wang Guan och Alex Caceres. Det är en match i fjädervikt och Alex är en ganska stor favorit att ta hem den. Jag ska väl vara helt ärlig och säga att jag inte kan allt om Wang Guan direkt men han verkar vara en komplett fighter och han har hemmapubliken med sig.

Alex Cacerers eller ”Bruce Leeroy” som han kallas har varit otroligt ojämn. Han har en udda och rolig stil att titta på men det brukar sluta med att han åker dit. Wang Guan har bra tryck i nävarna och ett misstag av Alex kan vara början på slutet.

Vårt speltips blir att Guan Wang vinner matchen till 2.24 i odds. Alex måste nästan vinna denna match för att få vara kvar i UFC och jag har en känsla av att det inte blir så.

UFC Fight Night 122 – Fight Card

 • Michael Bisping (31-8) vs. Kelvin Gastelum (14-3-0)
 • Li Jingliang (13-4) vs. Zak Ottow (15-4)
 • Wang Guan (16-1-1) vs. Alex Caceres (13-10)
 • Muslim Salikhov (12-1) vs. Alex Garcia (14-4)

Preliminary Card

 • Zabit Magomedsharipov (13-1) vs. Sheymon Moraes (9-1)
 • Kenan Song (11-3) vs. Bobby Nash (8-3)
 • Kailin Curran (4-5) vs. Xiaonan Yan (7-1)
 • Song Yadong (9-3, 2NC) vs. Bharat Khandare (5-2)
 • Chase Sherman (11-3) vs. Shamil Abdurakhimov (17-4)
 • Yanan Wu (9-1) vs. Gina Mazany (4-1)
 • Wuliji Buren (10-4) vs. Rolando Dy (8-6-1)
 • Cyril Asker (8-3) vs. Hu Yaozong (3-0)

Det var allt inför UFC Fight Night 122 galan. Tänk på att huvudkortet drar igång redan 13:00 den 25 november 2017. Så det gäller att tänka igenom matcherna i god tid innan. Hoppas ni får en riktigt skön fortsättning på lördagen och att ni är redo imorgon när vi kommer med veckans sista speltips.

UFC Fight Night 122

Be the first to comment

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.