UFC 251 – Odds och speltips

Det är konstiga tider nu och den 11 juli 2020 så kommer UFC 251 att gå av stapeln på ”Fight Island”. Pandemin ställer till det och UFC har valt att hålla några galor på Yas Island som den heter utanför Abu Dhabi. Dessa galor är verkligen toppade med riktigt bra fighters och titelmatcher. Vi har även några svenska fighters som ska vara med i slutet av juli.

Först ut är som sagt UFC 251 på lördag den 11 juli. Huvudmatchen på denna gala är mellan Kamaru Usman och Jorge Masvidal efter att Gilbert Burns testat positivt för Covid-19. Vi har även matcher mellan Alexander Volkanovski och Max Holloway samt Petr Yan mot Jose Aldo. Det ser ut att vara ett intressant kort med bra matchning. Vi ska nu gå igenom några av matcherna och presentera våra speltips inför UFC 251.

Kamaru Usman (1.40) mot Jorge Masvidal (3.05)

Kamaru Usman skulle möta Gilbert Burns men när han testade positivt för Covid-19 så blev Jorge Masvidal inkallad i sista minuten. Oddsen skiljer sig faktiskt inte så mycket men jag tror att Burns hade haft en bättre chans att vinna. Det är fortfarande en titelmatch och nu fick Masvidal en gratischans på bältet. Masvidal är tuff och kommer garanterat att gå för 100 procent men frågan är hur pass förberedd han är. Han är känd för att aldrig backa ur och tackar aldrig nej till en match. Han är en klassisk brawler som gillar att stå och boxas. Hans stora akilleshäl är på marken. Vi har tidigare sett att han får stora problem på mattan.

Nu ställs han mot Usman som är väldigt bra på att plocka ner sina motståndare. Även om Usman mycket väl kan stå och slå ett tag så kommer han garanterat att plocka ner Masvidal på marken för att köra sin vanliga ground and pound. Han dominerar nästan alla på marken och är utmärkt på att behålla kontrollen och styra matchen dit han vill. Varje rond börjar på fötterna så Masvidal får några chanser att träffa men räkna inte med att han står på fötterna särskilt länge. Det blir nog en ganska tråkig match tyvärr där Usman kommer att grinda ut en vinst på domslut. Vårt speltips blir därför att Kamaru Usman vinner på domslut till 2.65 i odds.

Speltips inför Alexander Volkanovski (1.49) mot Max Holloway (2.70)

Alexander Volkanovski är en australiensk fighter som skrev på för UFC och tog snabbt hand om fjäderviktsbältet. Han har 8-0 i UFC och den som har varit närmast att besegra honom är just Max Holloway. Det var i december förra året som dessa två möttes och Alexander Volkanovski vann på domslut. Nu får Max sin rematch och vi får se om han kan göra något annorlunda.

Volkanovski är en fighter som anpassar sig till situationen. Han är bra på alla plan och behöver inte vara rädd för att bli nedtagen på marken. Han trivs bäst när han får stå och slå precis som Holloway. Vi kommer troligen att få se en underhållande match som liknar med boxning än MMA.

Max Holloway som kommer från Hawaii vill bara stå upp och boxas. Han slår otroligt snabbt och brukar kunna överraska sina motståndare med snabba slag. Det var väldigt nära sist och denna gång så tror vi att han lyckas. Han förlorade mycket sist på att inte blockera bensparkar och efter ett tag så gjorde det honom långsam. Nu kommer han mer förbered på det och det känns som en 50-50 match. Vårt speltips blir att Max Holloway vinner till 2.70 i odds. Det känns fortfarande som en 50-50 match men vi är villiga att ta den risken med ett så pass bra odds.

Speltips inför Petr Yan (1.44) mot Jose Aldo (2.88)

Petr Yan kommer från Ryssland oär bantamweight champion. Han radar upp vinsterna i UFC och nu är det 6-0. I slutet på förra året så ställdes han mot veteranen Urijah Faber och avslutade det hela med en ”head kick”. Petr Yan är en spektakulär fighter som är en värdig titelhållare.

Jose Aldo är något av en veteran i UFC. Det har gått lite trögt den senaste tiden med förluster mot Marlon Moraes och Alexander Volkanovski. Vi noterar även två förluster mot Max Halloway. Det känns som att Jose Aldo saknar den där lilla gnistan som behövs för att ta bältet. Vi är något förvånade att han få en titelmatch efter två förluster men det finns väl någon orsak till det. Hur som helst så blir vårt speltips ganska enkelt här. Petr Yan vinner till 1.44 i odds.

UFC 251 fight card

 • Kamaru Usman vs. Jorge Masvidal
 • Alexander Volkanovski vs. Max Holloway
 • Petr Yan vs. Jose Aldo
 • Jessica Andrade vs. Rose Namajunas
 • Amanda Ribas vs. Paige VanZant
 • Volkan Oezdemir vs. Jiri Prochazka
 • Elizeu Dos Santos vs. Muslim Salikhov
 • Makwan Amirkhani vs. Danny Henry
 • Leonardo Santos vs. Roman Bogatov
 • Marcin Tybura vs. Alexandr Romanov
 • Raulian Paiva vs. Zhalgas Zhumagulov
 • Karol Rosa vs. Vanessa Melo
 • Martin Day vs. Davey Grant

UFC 251 TV och live stream

Där har ni hela galan och ni som vill se den live får se till att skaffa Viaplay. UFC 251 går även att streama direkt via UFC.tv. Hela galan är en “pay-per-view” event som man måste betala pengar för att se.

Fighter

Be the first to comment

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.