UFC 232 den 29 december 2018

Vi tar och avslutar året med en UFC gala. Det är UFC 232 som kommer att hållas i Los Angeles den 29 december 2018. Inte nog med det men vi har en svensk i strålkastarljuset. Alexander Gustafsson ska göra upp med Jon Jones om titeln i lätt tungvikt. Inte nog med det, vi har även svensken Ilir Latifi som ska möta Corey Anderson. Ni som vill se galan live får vara vakna mellan klockan 00:00 och 06:00 mellan lördagen och söndagen (svensk tid).

Det här är en gala som har varit väldigt omtalad och UFC brukar anordna en riktigt bra gala precis innan nyår. Som ni säkert redan vet så har Jon Jones åkt fast för doping ett flertal gånger och på så sätt blivit av med bältet. Han har aldrig förlorat en match i ringen om man inte räknar den mot Matt Hamill där Jon Jones blev diskvalificerad.

UFC 232 skulle så klart hållas i Las Vegas men nu hittade man troligen en del restprodukter från dopingen och därför var man tvungen att flytta galan till Los Angeles. Det bör inte påverka så mycket mer än planeringen för publiken.

Jon Jones mot Alexander Gustafsson (1.33 – 3.30)


Det här är en fight som vi alla har väntat på väldigt länge. Det första mötet för 5 år sedan var mycket jämnt och många tyckte att ”The Mauler” borde ha vunnit. Det blir inte alltid som man hade tänkt sig när det går till domslut.

Den stora frågan inför denna match är vilken form Jon Jones är i. Han har nog aldrig varit i dålig form och troligen så kommer han vara i riktigt bra form som vanligt. Jon Jones har bara gått 4 matcher de 5 senaste åren. Vi såg honom senast besegra Daniel Cormier 2017 i en spektakulär match för att sedan bli av med bältet efter dopingtest.

Alexander Gustafsson har inte gått så många matcher den senaste tiden och han har troligen väntat in just denna match. Han knockade Glover Texieira 2017 och har sedan bidat sin tid. Det betyder att båda herrarna har varit frånvarande ungefär lika länge och ingen har en direkt fördel där.

En annan sak man undrar är hur mycket Jon Jones doping har påverkat hans skicklighet. Han verkar vara naturligt skicklig och har inget större behov av dopingpreparat. Därför är det extra konstigt att han trots allt tar det. Vi tror att Jon Jones vinner denna rematch men oddset är för lågt för att vara intressant.

Det är många som hoppas på ännu en jämn 5-rondersmatch men vi tror inte att det blir så tyvärr. Med tanke på hur det såg ut när Jon Jones mötte Daniel Cormier sist så tror vi tyvärr att Jon Jones kommer att avsluta Alexander Gustafsson.

Speltips: Jon Jones vinner på TKO/KO till 3.50 i odds.

Cris Cyborg mot Amanda Nunes (1.33 – 3.30)

Damernas två bästa fighter ska göra upp i featherweight. Amanda Nunes har redan bältet i bantamweight och har nu möjlighet att bli den första kvinna som har två titlar samtidigt. Om hon vinner mot Cris Cyborg så tar hon över bältet i featherweight.

Cris Cyborg är den klara favoriten i denna match och det är inte så konstigt med tanke på hur hennes matcher har sett ut. Det går nästan inte att blocka hennes slag. Hon slår så hårt att de flesta motståndare viker ner sig förr eller senare. Holly Holm lyckades stå på benen i 5 ronder och förlora på domslut. Bara det var en stor bedrift och det blir nog svårt för Nunes att göra.

Cyborg är större och starkare än Nunes och därför så tror vi på en enkel seger för Cyborg. Som vi sagt tidigare så tror vi inte att Nunes orkar 5 rondor mot Cyborg och därför blir vårt speltips att Cyborg vinner på TKO/KO.

Speltips: Cyborg vinner på TKO/KO till 1.70 i odds.

Ilir Latifi mot Corey Anderson (1.63 – 2.27)

Vi har som sagt två svenskar i denna gala och Ilir Latifi går en match mot Corey Anderson. Dessa två herrar är i samma viktklass som Alexander Gustafsson och Jon Jones (lätt tungvikt). Ilir Latifi har det passande smeknamnet Sledgehammer och det beror så klart på att han slår otroligt hårt. Inte nog med att Latifi slår hårt, utan han brottas otroligt bra. Med hjälp av boxning och brottning så kan Latifi pressa sina motståndare att göra misstag.

Corey Anderson har inte varit speciellt bra den senaste tiden. Han har 3 förluster på 4 matcher och vi gissar att han stryks från UFC om han förlorar denna. Annars så har Anderson också en bakgrund inom boxning och brottning. Han är längre än Latifi och har även längre räckvidd.

Latifi är otroligt stark och explosiv. Med tanke på den dåliga formkurvan som Anderson är inne i så tror vi inte han har en chans här. Vårt speltips blir helt enkelt att Ilir Latifi vinner matchen till 1.63 i odds.

Speltips: Ilir Latifi vinner matchen till 1.63 i odds.

Där har ni tre riktigt spännande matcher och det ska bli riktigt intressant att se hur dessa matcher går. Sen får vi inte glömma att det finns flera andra intressanta matcher på UFC 232 kortet. Här nedan så kan ni se alla matcherna.

Matchkort – UFC 232

Här hittar ni hela matchkortet inför UFC 232 galan. Ni hittar även när matcherna går (svensk tid).

Huvudkort (04.00 sänds på Viaplay)

 • Jon Jones vs. Alexander Gustafsson (titelmatch i lätt tungvikt)
 • Cris Cyborg (c) vs. Amanda Nunes (titelmatch i fjädervikt)
 • Carlos Condit vs. Michael Chiesa (Weltervikt)
 • Ilir Latifi vs. Corey Anderson (lätt tungvikt)
 • Chad Mendes vs. Alex Volkanovski (fjädervikt)

Underkort (02.00 sänds på Fight Pass)

 • Walt Harris vs. Andrei Arlovski (Tungvikt)
 • Cat Zingano vs. Megan Anderson (fjädervikt)
 • Douglas Silva de Andrade vs. Petr Yan (Bantamvikt)
 • BJ Penn vs. Ryan Hall (Lättvikt)

Early prelims (00.00 sänds på Fight Pass)

 • Brian Kelleher vs. Montel Jackson (Bantamvikt)
 • Andre Ewell vs. Nathaniel Wood (Bantamvikt)
 • Uriah Hall vs. Bevon Lewis (Mellanvikt)
 • Curtis Millender vs. Siyar Bahadurzada (Weltervikt)

Det var allt inför UFC 232. Det kan nog vara värt att antingen stanna uppe hela natten eller att sätta klockan på 02:00 eller kanske 04:00 för att se det mest intressanta av galan live. Vi håller så klart tummarna för Alexander Gustafsson även om vi tror att Jon Jones tar hem det.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.