Speltips inför UFC 229 den 6/10 2018

På lördag den 6 oktober 2018 så är det dags för UFC 229 i Las Vegas. Vi har en mycket intressant match mellan Conor McGregor och Khabib Nurmagomedov. Conor McGregor är den kanske mest omtalade UFC-fightern. Han körde över allt motstånd i fjädervikt och blev sedan även mäster i lättvikt. Därefter så tog han en paus och boxades mot Floyd Mayweather. Det var en match han förlorade men blev trots allt en vinnare rent finansiellt.

Nu är det dags för McGregor att göra comeback i UFC och han verkar ha skrivit på ett nytt kontrakt där han ska få gå 6 matcher. Vi börjar med att titta på oddsen inför UFC 229.

Oddsjämförelse inför UFC 229

 • Conor McGregor (2.33) – Khabib Nurmagomedov (1.60)
 • Tony Ferguson (1.28) – Anthony Pettis (3.65)
 • Ovince St. Preux (2.75) – Dominick Reyes (1.45)
 • Derrick Lewis (2.50) – Alexander Volkov (1.52)

Det är så klart lite överraskande att Conor McGregor är så pass stor underdog här. Det beror delvis på att han har varit borta från UFC en längre tid och sedan får vi inte glömma att Khabib är obesegrad.

Vad vet vi om Khabib Nurmagomedov?

De flesta känner till Conor McGregor och alla hans upptåg men vad vet vi om Khabib Nurmagomedov? För det första så är han obesegrad och har vunnit hela 26 matcher i rad. Han vinner kanske inte lika överlägset som Conor McGregor har gjort utan de senaste matcherna mot Al Iaquinta och Edson Barboza gick till domslut. Även om han vinner på domslut så har han dominerat matcherna. Det är främst på marken som han dominerar och han är expert på att få matchen dit han vill. Han nöter ner sina motståndare och gör det allmänt jobbigt att vara i oktogonen. Får han väl ner det på marken så är det ingen som kan mäta sig med honom.

Man kan säga att Khabib Nurmagomedov är den totala motsatsen till Conor McGregor. Khabib gillar att ta ner fighten och göra det jobbigt för sin motståndare. Hans plan är att trötta ut Conor och hela tiden göra det jobbigt för honom. Det är kanske inte det mest underhållande sättet att vinna matcher på men det fungerar.

McGregor gillar som vi alla vet att stå upp och boxas. Han är otroligt snabb och har en precision som få kan matcha. Kommer McGregor att kunna hålla det stående och landa några slag så kan det bli en jobbig natt för Khabib. Åker McGregor ner i marken tidigt så är det troligen början på slutet för honom.

Speltips inför Conor McGregor mot Khabib Nurmagomedov

Vi tror att Khabib tar matchen men det är ett för lågt odds för att vara intressant. Med tanke på att Khabib vill göra det till en lång och jobbig match för McGregor så finns det en bra chans att vi får se ett domslut. Vårt speltips blir att vi får se över 2.5 ronder i matchen till 2.07 i odds. Det som talar emot det är att McGregor kommer att gå ut för att avsluta matchen i rond 1 som han alltid gör. Fungerar inte det så kommer vi att få se en långdragen match. Khabib kommer att få det svårare att avsluta McGregor och därför så känns över 2.5 ronder bra.

 • Speltips: Matchen går över 2.5 roder till 2.07 i odds.

Derrick Lewis mot Alexander Volkov

UFC 229 är fullspäckad med intressanta matcher. Derrick Lewis mot Alexander Volkov är just en sådan. Två tungviktare gör upp om vem som ska få gå nästa titelmatch mot Daniel Cormier. Ryssen Alexander Volkov har vunnit 6 UFC-matcher i rad nu och nu börjar folk verkligen få upp ögonen för honom. De två senaste matcherna mot Fabricio Werdum och Stefan Struve vann han på KO. Om någon kan matcha hans kraft så är det faktiskt Derrick Lewis.

Sist vi såg Derrick Lewis så var det när han fick möta Francis Ngannou. Alla trodde att Francis skulle få en lätt match men så blev inte fallet. Derrick Lewis hade betydligt bättre kondition och vann till sist på domslut. Nu tror jag inte att Alexander Volkov har samma problem med konditionen och därför så blir det inte en faktor i denna match.

Vi ser detta som en helt öppen match och Derrick Lewis slår som ett tåg. Får han in en träff så kan det vara god natt för Volkov. Vi är lite förvånade att Volkov är så pass stor favorit och spelbolagen verkar bara gå efter antal vinster i rad. Oddset på Lewis ligger något högt med tanke på att vi anser detta att vara en 50 – 50 match.

 • Speltips: Derrick Lewis vinner till 2.50 i odds.

UFC 229 på TV

UFC 229 kan mycket väl slå tittarrekord med tanke på hypen kring denna match. För oss i Sverige så gäller det att lägga om dygnsrytmen om man vill se matchen live. Huvudkortet börjar runt klockan 04:00 mellan lördagen och söndagen svensk tid. Man beräknar att main event startar runt klockan 06:00. Så antingen får man ladda upp ordentligt med kaffe eller så får man gå och lägga sig på kvällen för att sedan ställa klockan på 04:00. Hur som helst så är detta en gala man verkligen vill se live. Sändningen startar klockan 00:30 på Viaplay och fortsätter sen hela natten.

UFC 229 – Fight Card

 • Khabib Nurmagomedov (26-0) mot Conor McGregor (21-3)
 • Tony Ferguson (25-3) mot Anthony Pettis (21-7)
 • Ovince Saint Preux (22-11) mot Dominick Reyes (9-0)
 • Derrick Lewis (20-5) mot Alexander Volkov (29-6)
 • Michelle Waterson (15-6) mot Felice Herrig (14-7)
 • Sean O’Malley (10-0) mot Jose Quinonez (8-2) (inställd)
 • Sergio Pettis (17-3) mot Jussia Formiga (21-5)
 • Vicente Luque (13-6-1) mot Jalin Turner (6-3)
 • Aspen Ladd (6-0) mot Tonya Evinger (19-6)
 • Scott Holtzman (11-2) mot Alan Patrick (15-1)
 • Lina Länsberg (8-3) mot Yana Kunitskaya (10-4)
 • Gray Maynard (14-7) mot Nik Lentz (30-9)
 • Ryan LaFlare (13-2) mot Tony Martin (12-4)

Det var våra tankar inför UFC 229 på lördag (eller söndag) hur man nu ser på det. Underkortet startar runt 01:00 på natten mellan lördagen och söndagen. Det är länge vi hade en så pass spännande gala att se fram mot och vi får se om den lever upp till förväntningarna. Se nu till att planera er sömn så att ni inte sitter och nickar till när huvudkortet börjar.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.