Speltips inför UFC 220 den 20/1 2018

Natten mellan den 20/1 och den 21/1 2018 så är det dags för UFC 220 i Boston, USA. Det är en MMA-gala med fokus på tungvikt. Huvudmatchen är mellan champen Stipe Miocic (17-2) och utmanaren Francis Ngannou (11-1). Det är två riktigt duktiga tungviktare som gör upp om titeln. Det är inte ofta vi ser titelhållaren vara en så pass stor underdog som spelbolagen vill ha det till. Vill ni titta på galan i natt så får ni hälla i er ordentligt med kaffe eftersom huvudkortet startar 04:00 eller helt enkelt gå upp tidigt.

Som om inte huvudmatchen var nog så spännande så har vi även Daniel ”DC” Cormier (19-1) som ska gå en match mot Volkan ”No Time” Öezdemir (15-1). Ingen missade väl när Daniel Cormier förlorade bältet till Jon Jones, och därefter så blev Jon Jones diskad för doping. UFC 220 är en fullspäckad gala och det är sällan vi ser så många bra fighter på samma kort men nu ska vi se om vi kan komma med några bra speltips också.

Oddsjämförelse inför UFC 220

 • Stipe Miocic – Francis Ngannou (2.50 – 1.53)
 • Daniel Cormier – Volkan Öezdemir (1.32 – 3.55)
 • Shane Burgos – Calvin Kattar (1.48 – 2.65)
 • Gian Villante – Francimar Barroso (1.66 – 2.22)
 • Thomas Almeida – Rob Font (1.83 – 1.97)

Vi går igenom några matcher lite närmare och presenterar våra speltips här under.

Stipe Miocic mot Francis Ngannou

Huvudmatchen är mellan Stipe Miocic och Francis Ngannou och det är också den mest intressanta matchen på kortet. Bara det att titelhållaren Miocic är en underdog att vinna matchen luktar dramatik. Utmanaren har en riktigt imponerande svit med vinster bakom sig och det är inte bara vinster, utan avslutade matcher. Nu tror många att Ngannou är den nya tidens fighter och att Miocic ska pensioneras.

Francis Ngannou är på riktigt och han har bland annat besegrat Alistair Overeem, Andrej Arlovski, Anthony Hamilton och Bojan Mihajlovic. Alla dessa blev avslutade i den första ronden och det är så klart imponerande. Även Stipe Miocic har avslutat Overeem i första ronden så den vinsten säger inte så mycket.

I den här fighten så får vi se om Ngannou är på riktigt eller om en rutinerad Miocic tar ner honom på jorden. Det är en otroligt spännande match men det här blir helt enkelt vår högoddsare. Vårt speltips blir att Stipe Miocic behåller titeln och vinner matchen till 2.50 i odds hos Betsson.

Tips: Stipe Miocic till 2.50 i odds.

Daniel Cormier mot Volkan Oezdemir

Förutom förlusten mot Jon Jones så har Cormier sett riktigt bra ut och har även besegrat Alexander Gustafsson med knapp marginal. Nu ställs han mot Volkan Öezdemir som kommer från ingenstans och knockar sina motståndare i första rond. Han har 15 vinster och nästan alla är på TKO i första rond.

Som vi ser på oddsen så är Daniel Cormier storfavorit att vinna matchen och det får man väl säga är rimligt. Det här blir vårt första speltips att Daniel Cormier vinner matchen till 1.32 i odds. Det må vara ett lågt odds men vi tycker att det är värt det.

Volkan Oezdemir må vara livsfarlig och han är absolut ingen som man ska slåss mot. Han sänkte både Jimi Manuwa och Misha Cirkunov ganska enkelt. Cormier är en smart fighter och en brottare i grunden. Han är en mästare på nedtagningar och vi har inte sett Volkan på rygg så många gånger. Vi tror att Cormier kommer att ta ner matchen på golvet och grinda till sig en seger på ett eller annat sätt. Volkan har alltid en knockout-chans men den känns minimal.

Tips: Daniel Cormier vinner till 1.32 i odds.

Shane Burgos mot Calvin Kattar

Shane Burgos hade sin UFC-debut för 3 år sedan och har vunnit tre raka matcher i fjäderviktdivisionen. Har är nu 3-0 i UFC och det har blivit dags att få lite tuffare motstånd i form av Calvin Kattar.

Kattar har 9 raka vinster bakom sig men bara en är i UFC. Hans vinster har ofta varit på domslut och inte helt övertygande. Burgos har avslutat nästan alla av sina matcher och känns helt enkelt bättre på alla plan. Burgos har också betydligt längre räckvidd än Kattar vilket alltid är en fördel. Kattar är från Boston och det drar så klart publik men vi tror inte att han har en chans mot Shane Burgos.

Tips: Shane Burgos vinner till 1.48 i odds.

UFC 220 Fight Card (huvudkortet)

 • Stipe Miocic mot Francis Ngannou heavyweight championship
 • Daniel Cormier mot Volkan Oezdemir light heavyweight championship
 • Shane Burgos mot Calvin Kattar featherweight
 • Gian Villante mot Francimar Barroso light heavyweight
 • Thomas Almeida mot Rob Font bantamweight

Prelims

 • Kyle Bochniak mot Brandon Davis
 • Abdul Razak Alhassan mot Sabah Homasi
 • Dustin Ortiz mot Alexandre Pantoja
 • Julio Arce mot Dan Ige
 • Enrique Barzola mot Matt Bessette
 • Islam Makhachev mot Gelison Tibau

Det var våra speltips inför UFC 220. Det finns flera andra matcher I denna gala och ni ser hela programmet längre ner. Tyvärr så går galan i USA och tiden för huvudkortet är klockan 04:00 i natt. Galan går att streama hos Viaplay.se men kräver att man har fighting paketet som kostar 399 kr. Hoppas ni får en trevlig kväll och om ni inte orkar att titta i natt så går det alltid att se galan på söndag istället.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.