UFC 219 odds och speltips den 30/12 2017

Året lider mot sitt slut och vi tänkte avsluta det med UFC 219 som går av stapeln den 30/12 2017 eller på nyårsafton (svensk tid). Om ni är sugna på att gå upp riktigt tidigt på nyårsafton så kan ni titta på UFC 219 med start klockan 04:00.

Galan hålls i T-Mobile Arena i Las Vegas och huvudmatchen är mellan Chris Cyborg och Holly Holm. Det är troligen de två tuffaste kvinnorna på jorden som ska göra upp om titeln i kvinnornas fjädervikt. En del tror att detta blir årets match, men det återstår att se. Vi kommer även att få se en match i lättvikt mellan Khabib Nurmagomedov och Edson Barboza samt Carlos Condit mot Neil Magny. Det kommer att bli en späckad gala med många bra matcher och även om man inte hinner titta på den så kan man tippa utgången på matcherna.

Oddsjämförelse inför UFC 219 den 30 december 2017

 • Holly Holm mot Christiane Justino – 3.75 – 1.27
 • Khabib Nurmagomedov mot Edson Barboza – 1.37 – 3.05
 • Carlos Condit mot Neil Magny – 1.55 – 2.45
 • Tim Elliott – Mark De La Rose – 1.45 – 2.75

Sen har vi även sex matcher på underkortet och det kan låta lite tråkigt att följa underkortet men det är ofta här man hittar nya stjärnor som är på väg upp. Vi kommer att dela upp detta inlägg med speltips inför flera olika matcher här nedan. Så håll i hatten för nu sätter vi igång.

Cris Cyborg mot Holly Holm

Det är många som aldrig trodde att UFC skulle tillåta damerna att delta men nu är man igång och det har faktiskt varit en hel del spännande matcher. Vem minns inte när Holly Holm knockade superstjärnan Ronda Rousey? Det fick mig på något sätt att känna som UFC var förr i tiden när vi hade stjärnor som Tito Ortiz och Chuck Liddell. Tyvärr så varade stjärnstatusen så länge, eftersom Holly Holm snabbt förlorade sitt bälte igen.

Nu ska dessa två erfarna fighters mötas och vi har som vanligt en stor favorit. Det är Cris Cyborg som är favorit men Holly Holm är van vid att vara underdog. Det är två fighters med helt olika stilar. Cyborg är känd för sin långa räckvidd och hårda slag medan Holm är mer av en defensiv fighter som rör sig mycket och försöker att hitta luckorna.

Även om Holm har verktygen som behövs för att besegra Cyborg så tror jag att det blir riktigt svårt. Cyborg är helt enkelt för stark och det är än så länge ingen som har kunnat värja sig mot hennes slag. Hon kommer in som ett ånglok och så fort någonting träffar så är det början på slutet. Det är nästan jobbigt att se när hon möter sina motståndare eftersom det är så stor klasskillnad. De flesta blir sönderslagna och ser sig om efter andra karriärsval. Holly Holm är faktiskt den enda som ens kan hota Cyborg och en del säger att detta kommer att bli årets bästa match. Det är absolut inte omöjligt men jag är tveksam.

Holly Holm kan mycket väl hålla några ronder mot Cyborg men till slut så trillar hon dit. Skulle Cyborg vara lite mer passiv och ge Holm mer utrymme att hitta sin rytm och räckvidd så skulle det kunna bli problem men det tror jag aldrig händer. Vårt speltips blir därför att Cris Cyborg vinner matchen till ynka 1.27 i odds.

Vårt tips: Cris Cyborg @ 1.27 i odds hos Betsson

Carlos Condit mot Neil Magny

Det här är en match i Welterweight där Carlos Condit (30-10) är tillbaka för att möta Neil Magny (19-6). Carlos Condit har varit med länge och brukar alltid bjuda på spännande fighter. Nu har han varit borta i över ett år och det kan sätta sina spår. Det är inte helt lätt att komma tillbaka efter en så pass lång tid. Innan dess så hade han bara 2 vinster och 5 förluster. UFC 219 kommer att bli hans 41 professionella match och det måste slita på kroppen.

Magny är en tuff fighter med många olika verktyg. Han har inget direkt som sticker ut, utan är mer ganska bra på flera olika saker. Det gör att han hela tiden är bekväm oavsett var fighten tar vägen. Vi tror att Magny har en bra chans här som underdog. Vårt andra speltips blir att Magny vinner matchen till 2.75 i odds.

Vårt tips: Neil Magny @ 2.75 i odds hos Betsson.

Där har vi tre helt olika speltips som vi hoppas ger en bra riskspridning. Vi har en högoddsare i form av Magny, en lite säkrare i form av Tim Elliott och sen banken i form av Chris Cyborg. UFC 219 kan säkert bli en riktigt bra gala och ett värdigt slut på 2017. Nu tvivlar jag på att så många i Sverige kommer att orka gå upp så tidigt för att se galan men jag kommer att göra ett försök i alla fall.

Tim Elliott mot Mark De La Rosa

Tim Elliott har 14-8 i vinster/förluster och gav faktiskt Demetrious Jonson en ordentlig match och därefter så vann han över Louis Smolka. Därefter så förlorande han mot Ben Nguyen efter bara 49 sekunder. Tim Elliott har 2 förluster och 1 vinst på sina tre senaste matcher men här måste man tänka på att det är mot riktigt bra motstånd.

Mark ”TheBumbleBee” Delarosa är obesegrad med 9-0 i matcher. Han är en mästare av submissions och har vunnit fem av sina vinster på just submission. Nu har han inte vunnit dessa 9 matcher i UFC, utan detta är faktiskt hans premiär i UFC. Som vi alla vet så är UFC en helt annan liga än alla andra. Det kommer Delarosa att bli varse om den 30 december.

Elliott blir nästan aldrig trött och han är bra på att sätta press på sina motståndare. Vi tror att detta blir för jobbigt för Delarosa och klarar sig bara Elliott igenom den första ronden så kan han nog grinda fram en vinst på domslut. Vårt speltips blir att Tim Elliott vinner matchen till 1.46 i odds.

Vårt tips: Tim Elliott @ 1.46 i odds hos Bethard.

UFC 219 live stream

När det gäller UFC så är det inga spelbolag som erbjuder gratis live streaming. Man måste betala om man vill följa denna gala. Viaplay erbjuder en UFC 219 live stream som börjar klockan 04:00 svensk tid den 31/12 2017. Det kostar 199 kr i månaden hos Viaplay för att kunna streama UFC.

UFC 219 fight card

 • Cris “Cyborg” Justino (c) – Holly Holm
 • Khabib Nurmagomedov – Edson Barboza
 • Cynthia Calvillo – Carla Esparza
 • Carlos Condit – Neil Magny
 • Marc Diakiese – Dan Hooker

Underkortet

 • Michal Oleksiejczuk – Khalil Runtree
 • Rick Glenn – Myles Jury
 • Omari Akhmedov – Marvin Vettori
 • Matheus Nicolau – Louis Smolka

Det var allt inför UFC 219 och nu håller vi tummarna för en riktigt bra gala och avslutning på året. Vi här på Speltipsidag.se vill passa på att önska er alla ett riktigt gott nytt år! Nästa år så har vi mycket sport att se fram mot med VM 2018 som den absolut höjdpunkten så klart. Vårt nyårslöfte blir att skriva fler och bättre speltips samt att utveckla vår sajt. Vi kommer att erbjuda fler sociala funktioner och förhoppningsvis göra det möjligt för våra besökare att medverka mer. Gott nytt år!

Fighter

1 Kommentar

 1. Jag skulle inte vara så säker på att Holly Holm förlorar. 4 i odds på Holly är intressant som chans. Annars tycker jag det är en dålig gala för att vara nyårsgala men vi får hoppas på ett riktigt bra kort snart.

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.