Tyskland mot Spanien den 23/3 2018

Vem vill inte se matchen mellan Tyskland och Spanien den 23/3 2018? Även om det är en vänskapsmatch så blir det inte så mycket bättre fotboll än så här. Sen är det mycket prestige bakom och den som vinner matchen kommer att ha ett mentalt övertag om lagen möts i VM 2018. Det här kommer alldeles säkert att bli riktigt underhållande fotboll. Matchen spelas på fredagskvällen klockan 20:45 i Düsseldorf.

Oddsjämförelse inför Tyskland mot Spanien

 • Tyskland (1) – 2.40
 • Oavgjort (X) – 3.40
 • Spanien (2) – 3.20

Tyskland är en liten favorit på hemmaplan och det säger inte så mycket. Spelbolagen ger Tyskland en liten fördel eftersom man spelar hemma men överlag så värderar spelbolagen dessa lag på samma sätt.

 • Tips: Båda lagen gör mål till 1.71 i odds.

Det är bara tre månader kvar nu till Fotbolls-VM 2018 drar igång. Tyskland är en av favoriterna att ta sig till final och Spanien är en annan favorit. Här har båda lagen möjlighet att spela ihop sig och känna på tufft motstånd. Man får ett kvitto på hur man ligger till och det kan vara väl så viktigt så här innan VM.

Förra gången (2014) så var det Tyskland som vann pokalen och dessförinnan så var det Spanien (2010). Så det är inte konstigt att man blir lite ”starstruck” när man ser att dessa två lag ska mötas. Det är så klart mycket som har förändrats sedan dess men det är fortfarande två riktigt skickliga lag.

I VM-kvalet så vann Tyskland alla sina matcher (10 stycken) och Spanien vann 9 och spelade 1 oavgjord. Målskillnaden var överlägsen och Tyskland landade på 43-4 medan Spanien landade på 36-3. Det är två riktigt dominant lag som möts och det ska bli intressant att se vad som händer.

Vi tror på mål åt båda hållen

Det är svårt att välja vilket lag som vinner denna match. Vi väljer istället att hålla oss till målmarknaden. Båda lagen kommer att vilja visa vad de går för inför Fotbolls-VM 2018. Därför så blir vårt speltips att båda lagen gör mål till 1.71 i odds hos Betsson. Det känns som ett bra spel och chansen att båda lagen gör mål är god.

Tyskland spelar alltid med fart och fläkt och anfaller för allt vad tygen håller. Det brukar alltid bli många mål när Tyskland är i farten men med Spanien som motstånd så vet man aldrig vad som händer. Det finns så klart chans att Spanien kommer att straffa Tyskland och kontra in ett flertal mål.

Spanien mötte Ryssland i slutet av förra året och den matchen slutade 3-3. Tyskland spelade i sin tur mot Frankrike och den matchen slutade 2-2. Det brukar bli en hel del mål när det är vänskapsmatcher.

Skador

 • Tyskland saknar Manuel Neuer men det bör inte påverka så mycket. Marc-Andre ter Stegen kan nog vara en bra ersättare. Sen är Tyskland fullt av bra spelare som Jerome Boateng, Mats Hummels och Thomas Muller.
 • Spanien saknar Alvaro Morata och Sergio Busquets men det är inte några större avbräck. Diego Costa kommer troligen att ersätta Alvaro Morata med bravur. Sen har man många andra bra spelare i form av David Silva, Andres Iniesta och Sergio Ramos.

Det här är en klassisk tungviktsdrabbning och Tyskland har inte förlorat en vänskapsmatch på hemmaplan på tre år. Spanien har spelat oavgjort mot Italien, England och Ryssland på bortaplan. Det är svårt att spela på en vinnare i denna match men Tyskland har en fördel i form av hemmaplan och det kan räcka. Vi väljer det säkra före det osäkra och spelar bara på att båda lagen gör mål i matchen.

Matchinformation

 • Match: Tyskland mot Spanien
 • Tävling: Vänskapsmatch
 • Plats: Düsseldorf
 • Tid: 23/3 2018 klockan 20:45
 • TV: N/A
 • Livestream: N/A
 • Speltips: Båda lagen gör mål till 1.71 i odds hos Betsson.

Nu hoppas vi att matchen lever upp till våra förväntningar. Om båda lagen gör mål så är vi nöjda och då får vi säker en spännande match. Tyskland behöver sätta ner foten och visa vem som bestämmer redan innan VM har dragit igång.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.