Tyskland mot Frankrike den 6/9 2018

Det har varit lugnt ett tag och det beror på att UEFA Nations League ska dra igång. På torsdag den 6 september 2018 så spelas de första matcherna. Vi har ett speltips inför matchen mellan Tyskland och Frankrike. Det är så klart något av en drömmatch om man gillar fotboll men vi har en känsla av att Frankrike är något vassare än Tyskland. Matchen spelas klockan 20:45Allianz Arena i Tyskland.

Oddsjämförelse inför Tyskland mot Frankrike

  • Tyskland (1) – 2.50
  • Oavgjort (X) – 3.30
  • Frankrike (2) – 2.90

Oddsen tyder på att spelbolagen anser att detta blir en riktigt jämn match. Det kan kanske delvis bero på hur allvarligt man tar på Nations League? Frankrike är trots allt världsmästare och borde ha lägre odds enligt oss.

Vad är UEFA Nations League?

Vi kan börja med att berätta lite mer om UEFA Nations League. Träningsmatcherna har försvunnit denna höst och ersatts med denna liga. Nations League kommer att spelas varannan höst och slutspelet sker för under våren och sommaren. Det är 55 lag som deltar och man har delats upp i fyra olika grupper eller divisioner. I A-divisionen så hittar vi de högst rankade landslagen i Europa. Sverige kommer att spela i B-divisionen i grupp 2 som innehåller Ryssland och Turkiet. Varför är då Uefa Nations League så viktig? Om man sedan misslyckas att kvala till EM 2020 så kan man få en fribiljett till EM genom att göra bra ifrån sig i UEFA Nations League.

Här kan ni se hur UEFA Nations League fungerar.

Torsdagens match är mellan två av världens bästa landslag och båda lagen är favoriter att vinna hela UEFA Nations League. Tyskland ska möta Frankrike på hemmaplan och här kan vi räkna med fotboll i högsta klass. Detta är lagens första match sedan VM 2018 och som vi alla vet så gick det inte så bra för Tyskland där. Tyskland lyckades med nöd och näppe besegra Sverige men sen förlorande man mot Mexiko och Sydkorea. Därmed så var VM-äventyret slut innan det ens hade hunnit börja. Nu gäller det att man hittar tillbaka till sitt gamla spel och inte låter VM-förlusten påverka för mycket.

För Frankrike så gick det precis tvärtom. Laget gjorde ett felfritt VM och tog hem trofén. Det var en otrolig bedrift och det var en kämpainsats. Frankrike spelade i en helt egen liga och kan man fortsätta med det spelet så är det inte många lag som kan rå på detta Frankrike. Nu kan det ha varit en ordentlig urladdning att vinna VM och kanske har det unga franska laget inte riktigt hämtat sig än?

Tyskland spelar på hemmaplan och har störst press på sina axlar. Nu måste man visa att det bara var otur och slarv som gjorde att man inte ens gick vidare från gruppen i Ryssland. Frankrike har pressen på sig att bevisa att de förtjänade att vinna VM. En del tyckte att Frankrike hade tur som klarade sig igenom vissa matcher på vägen men besegrar man Argentina, Uruguay och Belgien så kan det inte bara vara tur.

Frankrike går för seger

En seger för Frankrike borta på Allianz Arena skulle verkligen täppa till munnen på alla tvivlare. Inför EM 2020 så kommer Frankrike garanterat att vara en av favoriterna. Tyvärr så saknar man målvakten Hugo Lloris inför matchen mot Tyskland men annars så är det samma lag som spelade i VM. Det är ett otroligt snabbt lag som är duktigt på att ställa om spelet. Det är ett lag som kan ställa till det ordentligt för tyskarna. Ni minns väl Kylian Mbappe som sprang ifrån alla försvarare i VM. Han kommer tyskarna att behöva hålla ett extra öga på.

Tyskland kommer med i stort sätt samma lag som under VM. Med tanke på hur det gick där så hade man kanske trott att Löw skulle göra några förändringar men det har inte skett. Laget spelade inte alls bra i VM och vi har svårt att se att man ska kunna rå på Frankrike. Man har hemmaplan men det är trots allt världsmästarna som man möter.

Vårt speltips blir idag att Frankrike vinner matchen men vi får pengarna tillbaka om det blir oavgjort till 2.03 i odds. Vill man öka risken så går det så klart även att spela en ren tvåa men oddsen är höga nog för att kosta på sig en försäkring.

Matchinformation

  • Match: Tyskland mot Frankrike
  • Tävling: UEFA Nations League
  • Plats: Stadio Ennio Tardini
  • Tid: 6/9 2018 klockan 20:45
  • TV: C More Live 4
  • Livestream: C More Stream
  • Speltips: Frankrike vinner men pengarna tillbaka om det blir oavgjort till 2.03 i odds hos Betsson.

Matchen sänds på C More Live 4 och Sportkanalen. Vill du se den via en live stream så är det som vanligt C More Stream som gäller. Vi har inte hittat något spelbolag som erbjuder gratis live streaming på UEFA Nations League men vi håller ett öga på det.

Nu hoppas vi på en fortsättning på Fotbolls-VM. Tyskland mot Frankrike är en match som hade platsat som VM-final. Samtidigt som denna match spelas så spelar även Österrike mot Sverige. Vi kommer att återkomma med ett speltips inför den matchen snart.

Allianz Arena

Be the first to comment

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.