Turkiet mot Sverige den 17/11 2018

Gårdagens speltips gick in med god marginal och vi tar och fortsätter med Nations League. På lördag den 17 november 2018 så möter Turkiet Sverige och det krävs en seger för Sverige om vi inte ska åka ner i C-divisionen. Matchen spelas på Konya Büyükşehir Stadium och drar igång klockan 18:00. Vill ni titta på matchen så är det TV4 som gäller.

Oddsjämförelse inför Turkiet mot Sverige

 • Turkiet (1) – 2.38
 • Oavgjort (X) – 3.25
 • Sverige (2) – 3.10

Vi har höga odds på alla tre alternativen och det känns faktiskt bra. Vi känner att ett lag har en stor fördel och det därför så är det trevligt med så pass höga odds.

Turkiet har förlorat mot Ryssland två gånger och vunnit mot Sverige på bortaplan. Därmed är man bortkopplade från gruppsegern men man kan hänga kvar i B-divisionen. Man har ett något bättre utgångsläge än Sverige.

Janne Andersson har nog en del att fundera på efter bara en poäng på två matcher. Förlusten på hemmaplan mot Turkiet är nog det som svider mest. Sverige har varit urstarka på Friends Arena men det gick inte vägen. Kanske är det urladdningen under VM som tagit musten ur spelarna. Det kan inte vara helt enkelt att ladda om och motivera sig efter ett sådant VM.

Sverige har en del osäkra spelare i form av Sebastian Larsson och Albin Ekdal. Det är två viktiga spelare som behövs om vi ska vara med och kämpa om topplaceringar. Sverige har fortfarande en möjlighet att vinna gruppen men då krävs det en seger på lördag och sedan även en seger mot Ryssland. Ingenting är omöjligt och vi får se om man kan lyfta sig nu när det verkligen gäller.

Nations League B – Grupp 2

 1. Ryssland – 7 poäng (3 spelade matcher)
 2. Turkiet – 3 poäng (3 spelade matcher)
 3. Sverige – 1 poäng (bara 2 spelade matcher)

Vid en seger på lördag så tar Sverige andraplatsen och har sen ödet i sina egna händer inför den sista matchen. För Turkiet så skulle en seger säkra andraplatsen i gruppen och sätta ordentlig press på Ryssland.

Den svenska formkurvan pekar rakt ner i källaren. Sverige har inte vunnit en enda av sina fem senaste matcher. Vi får gå tillbaka till VM för att hitta några ljuspunkter. Det började dåligt i Nations League med en förlust med 3-2 mot Turkiet. Det var en match Sverige ledde med 2-0 och då trodde nog alla att det var klart och man började tänka på nästa match. Sedan hände något och Turkiet vände på steken och vann till sist med 3-2. Otroligt slarvig och kostsamt för Sverige som nu har kniven mot strupen.

Nu senast så spelade det svenska landslaget mot Slovakien där man hade chans att ta en efterlängtad seger. Tyvärr så gick det inte vägen och matchen slutade till sist 1-1. Sverige är i skriande behov av en seger men tyvärr så dröjer det nog.

Sverige fick flytta träningen

Sverige åkte ner till Turkiet i torsdags för att kunna träna på arenan innan match. Tyvärr så var planen för dålig och vi får se om man hinner med att få en träning på lördagen innan matchen. Hur som helst så är det bra att vara på plats i god tid och hinna ställa om sig.

Se matchen mellan Turkiet och Sverige via live stream
Matchen mellan Turkiet och Sverige går att se via live stream på C More Play. Den startar klockan 18:00 den 17/11 och sänds även på TV4 och C More Fotboll.

Spelförslag – Hemmaseger

Tyvärr så blir vårt speltips att Turkiet vinner matchen till 2.38 i odds. Sverige har inte alls övertygad den senaste tiden och Turkiet är starka på hemmaplan. Det är möjligt att Sverige kan få till ett oavgjort resultat men det saknas folk som gör mål. Säga vad man vill men Ola Toivonen saknas verkligen. Han hade det där lilla extra som behövs för att man ska få marginalerna med sig. Vill du trots allt försäkra dig mot ett oavgjort resultat så går oddset ner till ungefär 1.65 om man vill ha insatsen tillbaka vid oavgjort.

Matchinformation

 • Match: Turkiet mot Sverige
 • Tävling: UEFA Nations League
 • Plats: Konya Büyükşehir Stadium
 • Tid: 17/11 2018 klockan 18:00
 • TV: TV4
 • Livestream: C More Play
 • Speltips: Turkiet vinner till 2.38 i odds hos Betsson.

Det är inte alltid så roligt att skriva speltips med hjärnan men även om hjärtat klappar för Sverige så känns Turkiet som det självklara valet. Det finns en viss risk att matchen slutar oavgjord och det är väl en risk man får ta eftersom oddset är så pass högt. Vi får se hur det slutar men vi hoppas på en spännande och jämn match.

Svensk fotboll

Be the first to comment

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.