Turkiet mot Island den 6 oktober 2017

Äntligen fredag och det är den 6 oktober 2017. VM-kvalet är i full gång och Sverige spelar mot Luxemburg imorgon och här hittar ni vårt speltips inför den matchen. Idag så har vi valt att skriva ett speltips inför matchen mellan Turkiet och Island. Här har vi hittat ett spel med riktigt bra värde och vi är lite förvånade att vi får så bra odds.

 • Speltips: Det blir under 2,5 mål i matchen till 1.76 i odds hos Betsson.
 • Spelstopp: 20:45

Oddsjämförelse inför Turkiet mot Island den 6 oktober

 • Turkiet (1) – 2.00
 • Oavgjort (X) – 3.90
 • Island (2) – 4.35

Kroatien ligger i toppen av grupp I och sedan kommer Island och Turkiet. Ska Island lyckas med ännu en bragd och ta sig vidare till VM 2018? Det är bara två poäng som skiljer mellan Turkiet och Island men nu har Turkiet möjlighet att gå om för egen maskin genom att vinna denna match.

Matchen kommer att spelas i Turkiet på New Eskisehir Stadium. Båda lagen behöver en seger här för att inte tappa känning med toppen. Ukraina ligger på samma poäng som Turkiet och är med och hotar. Det återstår bara två omgångar och spänningen är olidlig.

Det är på fredagskvällen klockan 20:45 som Turkiet tar emot Island. Matchen är otroligt viktig för båda lagen och här gäller det att ge allt. Turkiet har imponerat på hemmaplan med tre vinster och en oavgjord på de fyra senaste matcherna. Nu kommer grupptvåan på besök i Turkiet och det blir nästan vinna eller försvinna här.

Grupp I

 1. Kroatien – 8: 5-1-2, 16p
 2. Island – 8: 5-1-2, 16p
 3. Turkiet – 8: 4-2-2, 14p
 4. Ukraina – 8: 4-2-2, 14p

Lagen har spelat en gång tidigare i Island och då vann Island med 2-0. Det behöver inte säga så mycket inför denna match eftersom Turkiet är så pass mycket starkare på hemmaplan. Turkiet har alla möjligheter att ta sig till VM på egen maskin. Vinner man här mot Island så kopplar man ett grepp om andraplatsen och sedan möter man ett redan avsågat Finland i den sista matchen.

Kan Island hota Turkiet på bortaplan?

Det går aldrig att räkna bort Island som faktiskt har fler poäng och har visat sig spela helt utan respekt mot på pappret bättre lag. Man har spelat riktigt bra så här långt om man bortser från den onödiga förlusten mot Finaland. Precis som Turkiet så spelar man bäst på hemmaplan. Island har vunnit alla sina hemmamatcher så här långt och det är riktigt imponerande. Tyvärr så har man inte riktigt presterat när man spelat borta. Där har man bara gjort tre mål på fyra bortamatcher. Nu har man kniven mot strupen och möter kanske gruppens svåraste borta motståndare. Det krävs ett mindre mirakel om man ska ro hem en seger nere i Turkiet.

Inget av lagen är en direkt målspruta och när det är så mycket som står på spel så kommer vi garanterat att få se en försiktig match. Lagen har spelat under 2,5 mål i 75 % av sina matcher. Turkiet kommer att pressa på direkt från start men Island har ett riktigt bra försvar och jag tror inte att man vågar öppna upp sig totalt. Vårt speltips blir under 2,5 mål i matchen till 1.76 i odds. Det är inte helt omöjligt att vi får se en 0-0 match här.

Matchinformation

 • Match: Turkiet mot Island
 • Tävling: VM-kval
 • Plats: New Eskisehir Stadium
 • Tid: 6/10 2017 klockan 20:45
 • TV: Eurosport 1
 • Livestream: Eurosport Player
 • Speltips: Det blir under 2,5 mål i matchen till 1.76 i odds hos Betsson.

Det var fredagens speltips och nu hoppas vi på en fin vinst på det så att vi har vinden i ryggen inför morgondagens match. Kanske kan Island överraska än en gång och vinna över Turkiet på bortaplan? Allt är möjligt och så länge det blir under 3 mål i matchen så är vi nöjda.

Fotboll på gräset

Be the first to comment

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.