Tottenham mot Southampton den 27/9 2019

Vi ser fram mot lördagen den 27 september 2019 då Tottenham Hotspurt ska möta Southampton. Tottenham är så klart favoriter på hemmaplan men det blir nog inte helt enkelt att ta tre poäng. Det skiljer bara en poäng mellan lagen i ligan och allt kan hända. Tottenham är verkligen i behov av poäng för att inte tappa taget om toppen. Matchen spelas på Tottenham Hotspur Stadium klockan 16:00.

Oddsjämförelse inför Tottenham mot Southampton

 • Tottenham (1) – 1.48
 • Oavgjort (X) – 4.60
 • Southampton – 7.80

Hemmalaget är som väntat favoriter att vinna men det känns inte riktigt motiverat med så pass stor skillnad. Det är något ovisst och vi ser ingen anledning att ge oss på 1×2 marknaden i detta läge. Statistiken talar för Tottenham och vi hittar inte många förluster mot Southampton på hemmaplan. Det ska nog till ganska mycket om man ska tappa denna match.

Hemmalaget åkte något oväntat ut mot Colchester United I Carabaao cup och det börjar pratas om kris I laget. Nu behöver man verkligen visa vad man går för på lördag. Vi hade stora förväntningar på Tottenham efter Champions League förra året men man har inte riktigt nått upp till den nivån igen. Det är snarare tvärtom att laget har sett sämre och sämre ut sedan dess. Trenden håller i sig och något måste göras för att vända den. En vinst mot Southampton kommer inte att vända trenden men det skulle ge lite andrum i alla fall.

Nu ställs man mot ett inte helt enkelt Southampton. Man kan väl säga att Southampton är ett mittenlag som man ska kunna besegra ganska enkelt på hemmaplan men det kommer troligen att bli ganska jämnt. Tottenhamn har inte spelat så bra i år och det finns många frågetecken. Sitter Mauricio Pochettino säkert? Det har spekulerats en del att han inte kommer överens med alla i laget och kanske är relationen något ansträngd. Det känns som att det saknas harmoni i laget och då kan det bli förändringar framöver.

Southampton är i bra form

Till skillnad från Tottenham så verkar Southampton ha hittat formen lagom till hösten. Man har 3 vinster, en förlust och en oavgjord. Förlusten mot Bournemouth var onödig och lite slarvig men annars har det sett riktigt bra ut. Man ligger på plats 13 I Premier League men det skiljer bara ett poäng upp till 7:e platsen som Tottenham innehar.

Vi har lagt märke till att Southampton sällan går mållösa från en match. Man har nästan gjort mål i samtliga matcher denna säsong. När laget ställs mot Tottenham så brukar det gå hett till med många mål åt båda håll. Det är något som vi ska försöka dra nytta av inför lördagens möte. Vi tror att Southampton gör minst ett mål mot Tottenham och det bäddar för en riktigt underhållande match med många mål. Pressen ligger på hemmalaget men det är något som man är van vid.

Det är inte många matcher som går mållösa mellan dessa två lag om man tittar historiskt. Sannolikheten att det blir många mål är hög och vårt speltips blir att vi får se över 2,5 mål i matchen till 1.61 i odds. Båda lagen har problem I sina försvar och samtidigt så har anfallsspelet fungerat riktigt bra. Vi tror som sagt på en målfest som Tottenham troligen vinner. 3-1 till hemmalaget känns som ett fullt rimligt slutresultat. Man kommer att vilja visa att man fortfarande har det och vinna matchen med besked. Det är dags att man skickar ut ett styrkebesked och höjer sig för att visa att man hör hemma i toppen av Premier League.

Matchinformation

 • Match: Tottenham mot Southampton
 • Tävling: Premier League
 • Plats: Tottenham Hotspur Stadium
 • Tid: 27/9 2019 klockan 16:00
 • TV: Viasat Sport Premium
 • Livestream: Viaplay
 • Speltips: Det blir över 2,5 mål i matchen till 1.61 i odds.
 • Allt innehåll på Speltipsidag.se är avsett för dig som är 18+. Kontakta www.stodlinjen.se om du spelar för mycket.

Nu hoppas vi att båda lagen är på hugget på lördag och att vi har två lag som verkligen vill visa vad de går för. Speciellt Tottenham har en hel del att bevisa och det skulle inte förvåna om man går för att riktigt krossa Southampton. Det kan vara farligt att underskatta bortalaget som har ett skickligt anfall som hugger vid minsta lilla misstag.

Spurs

Be the first to comment

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.