Tottenham mot Manchester City den 9/4 2019

På tisdag den 9 april 2019 så drar Champions League kvartsfinalerna äntligen igång. Vi har en otroligt spännande match mellan Tottenham och Manchester City. Det är på pappret två ganska jämnstarka lag men Manchester City har varit snäppet bättre denna säsong. På hemmaplan så brukar Tottenham vara starka men det kommer att bli riktigt tufft. Matchen spelas på Tottenham Hotspur Stadium klockan 21:00, så se till att ni inte har något annat inbokat då.

Oddsjämförelse inför Tottenham Hotspur mot Manchester City

 • Tottenham (1) – 4.15
 • Oavgjort (X) – 3.90
 • Manchester City (2) – 1.91

Oddsen kan hela tiden förändras och behöver inte längre vara aktuella.

Som ni ser så är Manchester City favoriter även om man spelar på bortaplan. Ett odds på närmare 2 skvallrar dock om att oddssättarna är osäkra. Rent spontant så känns det inte helt omöjligt att Tottenham skulle vinna denna match eller klara ett oavgjort resultat. Det är inte ofta man får över 4 i odds på Spurs så det är så klart intressant.

Nya arena ger ny energi

Tottenham spelar på sin nya arena med det fantasifulla namnet Tottenham Hotspur Stadium. Förra veckan så slog man Crystal Palace med 2-0 på just den arenan. Tyvärr så har man tappat i toppen av Premier League och man får se sig besegrade av just Manchester City och Liverpool. Tottenham kämpar för att hålla sin tredjeplats i ligan.

Vi tror att Mauricio Pocchettino kommer att satsa allt på Champions League nu och konstigt vore väl annat. Spurs kommer att få det tufft mot City men det är absolut inte omöjligt. Speciellt i denna första match på hemmaplan så kan man överraska. Vi såg hur starka Spurs kan vara när man slog Bourussia Dortmund i Champions League tidigare. Det var ett resultat som överraskade oss här på Speltipsidag.se.

Manchester City spelar som alltid riktigt bra och är ett otroligt stabilt lag. Nu i helgen så spelade man final i FA-cupen och vann med 1-0 över Brighton. Det var kanske inte det svåraste motståndet men väl en viktig vinst. Man passade på att vila en del spelare inför Champions League så vi kan nog räkna med ett ganska starkt City på tisdag.

Manchester City jagar Liverpool i toppen av Premier League. Liverpool leder med 2 poäng men har en match mer spelad. Det är otroligt spännande mellan dessa två lag och det kan nog vara lite svårt för City att veta var man ska lägga fokus. Man kommer nog att satsa lika hårt på Premier League som på Champions League och det kan ta på krafterna.

Kryss känns rimligt

City har nu spelade 5 matcher i rad utan förlust och samma sak gäller för hemmalaget. Det är två lag som inte förlorar speciellt ofta och kanske är det krysset som känns mest troligt? Det är ett resultat som jag tror att City känner sig nöjda med och då kan man avsluta det hela på hemmaplan. Tottenham kommer garanterat att gå för seger men det lär inte bli lätt.

Vi tror på oavgjort men vårt speltips blir 1X dubbelchans till 1.91 i odds. Då säkrar vi upp om Tottenham skulle överraska och vinna denna första match på hemmaplan. Det känns som ett bra odds och det blir bara förlust om City skulle vinna matchen.

Vi får se om Spurs kan överraska oss än en gång eller om City sätter ner foten direkt. Hemmaplan och en helt ny arena kan mycket väl göra att Tottenham får lite extra luft under vingarna. Sen ska man nog inte tro att Tottenham tar sig vidare utan City lär lösa det på hemmaplan om inget annat. Krysset känns som sagt mest troligt i denna första match och då har City ett guldläge inför returen.

Matchinformation

 • Match: Tottenham Hotspur mot Manchester City
 • Tävling: Champions League kvartsfinal (1/2)
 • Plats: Tottenham Hotspur Stadium
 • Tid: 9/4 2019 klockan 21:00
 • TV: TV6
 • Livestream: Viaplay
 • Speltips: Tottenham vinner eller det bli oavgjort (dubbelchans) till 1.91 i odds.
 • Allt innehåll på Speltipsidag.se är avsett för dig som är 18+. Kontakta www.stodlinjen.se om du spelar för mycket.

Tottenham mot Manchester City – TV och live stream

Glädjande nog så kan vi följa denna match på TV6 med start klockan 21:00. Det är en kanal som många i Sverige har och därför känns det lite extra trevligt. Sen går matchen även att se via en live stream på Viaplay.

Den andra kvartsfinalen mellan Liverpool och Porto spelas samtidigt som denna. Det bör bli en enkel seger för hemmalaget och vill man se den matchen så är det Viasat eller Viaplay som gäller. Nu hoppas vi på en riktigt underhållande kväll med många mål. Visst vore det skoj om Tottenham vann och satte lite press på City inför returen.

Manchester City flagga

Be the first to comment

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.