Tottenham – Chelsea den 8/1 2019

På tisdag den 8 januari 2019 så har vi riktat in oss på Carabao Cup och matchen mellan Tottenham och Chelsea. Det är inte en dålig tisdagsmatch och vi har ett speltips som känns riktigt bra. Det är den första matchen i semifinalen mellan Tottenham och Chelsea och ”Spurs” kan utnyttja sin hemmafördel. Matchen spelas på Wembley klockan 21:00 på tisdag.

Oddsjämförelse inför Tottenham Hotspur mot Chelsea

  • Tottenham (1) – 2.19
  • Oavgjort (X) – 3.50
  • Chelsea (2) – 3.25

Oddsen varierar hela tiden och kan skilja mellan olika spelbolag.

Det ser ut att bli en mycket jämn match där Tottenham är en knapp favorit tack vare hemmafördelen. Tottenham ligger trea i Premier League på 48 poäng och Chelsea ligger fyra på 44 poäng. Det är med andra ord otroligt jämnt och små saker kan avgöra. Vi väljer därför att låta bli 1×2 marknaden även om oddsen är relativt höga där.

Förra gången Spurs mötte Chelsea i Carabao Cup på Wembley var 2015. Den gången så var det Chelsea som tog hem segern och trofén. Spurs har inte vunnit trofén sedan 2008. Ett av lagen kommer att gå till final denna gång och det ska bli intressant att se om det räcker hela vägen.

Hemmalaget ångar på

Tottenham har spelat bra den senaste tiden. I fredags så körde man över Tranmere i FA-cupen med hela 7-0. Innan dess så var det Cardiff som åkte på pumpen med 3-0. Precis innan årsskiftet så förlorade Spurs något överraskande mot Wolves med 3-1. Annars har man spelat riktigt bra och vi noterar stabila segrar mot Arsenal och Everton.

Även om tisdagens match mot Chelsea är viktigt så väntar en ännu viktigare match på söndag. Då ställs Tottenham mot Manchester United i Premier League och viktiga poäng ska fördelas. Det finns en chans att man väljer att vila eller spara en del spelare på tisdag för att de ska vara helt hundra på söndag. Vi får se hur Mauricio Pocchettino lägger upp laget när det väl presenteras.

Samma sak gäller kanske för Chelsea som också har haft ett väldigt tufft spelschema. Nu senast så vann man över Nottingham Forest med 2-0 och innan dess så noterar vi segrar mot Crystal Palace med 1-0 och Watford med 2-1. Chelsea vinner sällan med stor marginal men samtidigt så går man mycket sällan mållösa från en match. I onsdags så blev det trots allt 0-0 mot Southampton i en mycket sömning match men det var förhoppningsvis en engångsföreteelse.

Svårt att veta vilka som kommer att spela

Vi kan nog vara överens om att det blir svårt att förutsäga vilka laguppställningar som lagen kommer att presentera. Därför är det otroligt svårt att avgöra vilket lag som kommer att gå vinnande ur denna strid. Det känns då betydligt lättare att avgöra om det blir många mål i matchen. Det är två anfallsglada lag som möts och det är väldigt sällan som dessa lag går mållösa. Om man sedan väljer att vila några spelare så brukar det öppna upp matchbilden vilket kan resultera i ännu fler mål.

Tottenham gör nästan alltid mål i sina hemmamatcher medan Chelsea har gjort mål i nästan alla sina bortamatcher. Vi kan nog få se en hel del mål på tisdag och vårt speltips blir därför över 2,5 mål till 1.81 i odds. Även om Chelsea brukar göra mål på bortaplan så är det sällan man gör många mål. Vi får därför förlita oss på Tottenham för att nå upp till 3 mål i denna match. 2-1 eller 3-1 känns som rimliga slutresultat på Wembley.

Den andra semifinalen i Carabao Cup spelas på onsdag och är mellan Manchester City och Burton. Det är väl ingen högoddsare att vi får se Manchester City spela final. Frågan är bara vem man får möta i finalen och vi tror på Spurs.

Matchinformation

  • Match: Tottenham Hotspur mot Chelsea
  • Tävling: Carabao Cup (semifinal)
  • Plats: Wembley
  • Tid: 8/1 2019 klockan 21:00
  • TV: Kanal 9
  • Livestream: Eurosport Player
  • Speltips: Det blir över 2,5 mål i matchen till 1.81 i odds hos Betsson.

Matchen sänds på Kanal 9 och det är en kanal som många i Sverige har. Även om inte alla stjärnorna kommer att delta så blir det garanterat fotbollsunderhållning i världsklass. Hoppas ni är nöjda med tisdagens speltips och att ni är laddade för 2019. Nu sätter vi igång med full fart igen efter lite lägre aktivitet under jul och nyår. Vi har mycket att se fram mot och på lördag och söndag så är det full fart i Premier League. Vi ska även försöka att hitta med ett Stryktips innan dess.

Wembley

Be the first to comment

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.