Tottenham mot Ajax den 30/4 2019

På tisdag den 30 april 2019 så drar semifinalerna i Champions League igång. Det är en högst oväntad semifinal mellan Tottenham och Ajax. Det är troligen två lag som inte många trodde skulle gå så här långt. Tottenham besegrade senast Manchester City i en match som beskrivs som kanske årets match. Ajax slog som bekant ut Juventus i en riktigt jämn match för att ta sig till semifinal. Nu ska det avgöras vilket av dessa två lag som ska få spela i finalen. Tisdagens semifinal spelas på Tottenham Hotspur Stadium klockan 21:00. Kan det finns ett bättre sätt att fira Valborg på än att titta på denna match?

Oddsjämförelse inför Tottenham mot Ajax

 • Tottenham (1) – 2.50
 • Oavgjort (X) – 3.45
 • Ajax (2) – 2.95

Det är höga odds på alla alternativen och det är en högst oviss semifinal. Det känns som att allt kan hända i denna match och 1×2 marknaden känns osäker. Vi känner oss betydligt mer intresserade av målmarknaden i det här läget.

Tottenham är kanske inte den största överraskningen men det var inte många som trodde att laget skulle kunna besegra Manchester City. Vilken match det blev som vägde fram och tillbaka hela tiden. Spurs visade att man aldrig ger upp och har en otrolig lagmaskin. Ajax är på förhand en överraskning men laget har spelat väldigt stabilt hela vägen. Laget har flera riktigt bra spelare i världsklass och det börjar att ge resultat.

Mycket talar faktiskt för att Ajax kommer att gå vinnande ur striden. Spelbolagen har Tottenham som knapp favorit i detta första möte men Ajax lär vara en störra favorit i returen. Man kan visserligen aldrig räkna ut Tottenham som har en förmåga att resa sig från underläge och överraska. Ajax har inte spelat en Champions League semifinal sedan 90-talet så man är inte direkt vana vid detta.

Vi är inte direkt vana att se engelska lag spela i Champions League finalen. Sist det hände var när Chelsea tog sig till final 2008. Om Spurs skulle ta sig vidare så skulle det vara en otroligt bedrift och en fjäder i hatten för engelsk fotboll.

Svårt på hemmaplan

Ajax har slagit ut både Juventus och Real Madrid för att ta sig till semifinal. Ingen kan säga att det har varit en enkel resa men laget är stabilt och fylld av individuella förmågor. Det finns ett frågetecken och det är förmågan att vinna på hemmaplan. Både mot Juventus och Real Madrid så vann man inte det första mötet på hemmaplan för att sedan vinna returen och ta sig vidare. Det är väldigt ovanligt och frågan är om det är hållbart. Nu börjar man på bortaplan och skulle nog behöva en vinst om man inte ska ha pressen på sig på hemmaplan.

Saknar viktiga spelare

Vi kan nog utgår från att Ajax kommer att gå för vinst och det mot ett Tottenham som sällan går mållösa. Det känns faktiskt som uppdukat för en målrik och spännande match på tisdag. Båda lagen gillar att anfalla och har bra spelare på toppen. Tottenham saknar visserligen Harry Kane och Son Heung-min som kommer att vara saknade men det finns bra ersättare. Hemmafördelen väger också in och vi har därför mycket svårt att se Spurs gå mållösa från detta första möte. Det gäller för Spurs att ta kommandot i matchen direkt och inte låta Ajax styra. Vi har sett hur farliga Ajax är på bortaplan och det skulle förvåna om man inte fick in ett mål i alla fall. Här behöver nog Spurs göra minst 2 mål för att kunna vinna.

Ajax har nästan snittat 2 mål per match i Champions League och Spurs har ett högst ojämnt försvar. Man släpper in helt för många mål och har blivit räddade av anfallet som samtidigt har producerat väldigt många mål. Det här känns som upplagt för en målrik match och vårt speltips blir att vi får se över 2,5 mål i matchen till 1.91 i odds. Risken för 1-1 finns så klart men hemmalaget lär inte vara nöjda med det resultatet.

Båda lagen har nyligen spelat matcher som har resulterat i många mål. Vad sägs om 1-2 och 1-4 mellan Ajax och Real Madrid samt 4-3 mellan Manchester City och Tottenham. Visserligen så saknar Tottenham viktiga spelare men det finns gott om bra reserver och här gäller det att anfalla. Man kan inte förlita sig på att vinna returen i nästa vecka.

Matchinformation

 • Match: Tottenham mot Ajax
 • Tävling: Champions League semifinal (1/2)
 • Plats: Tottenham Hotspur Stadium
 • Tid: 30/4 2019 klockan 21:00
 • TV: TV6
 • Livestream: Viaplay
 • Speltips: Det blir över 2,5 mål i match till 1.91 i odds.
 • Allt innehåll på Speltipsidag.se är avsett för dig som är 18+. Kontakta www.stodlinjen.se om du spelar för mycket.

Tottenham – Ajax TV och live stream

Glädjande nog så kan vi följa matchen live på TV6 med start klockan 21:00 på tisdagskvällen. Det är en kanal som många i Sverige har och det här är en match man inte vill missa. Två överraskningar ska göra upp om finalplatsen och vi hoppas och tror att det blir ett målrikt möte. Returen nästa vecka blir högst oviss med tanke på hur dåligt Ajax har spelat på hemmaplan.

På onsdag så fortsätter Champions League med den andra semifinalen mellan Barcelona och Liverpool. Det är kanske två lag som båda förtjänar att spela final men ett ska bort i semifinalen. Vi ska försöka att hinna med ett speltips inför även den matchen. Hoppas ni får en underbar Valborg!

Spurs

Be the first to comment

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.