Sydkorea mot Bolivia den 7/6 2018 – Vänskapsmatch

Det går bra nu och vi har nått fram till torsdagen den 7 juni 2018. Det är bara en vecka kvar till VM 2018 drar igång och nu kör vi de sista vänskapsmatcherna för att finslipa detaljerna. Idag så har vi här ett speltips inför matchen mellan Sydkorea och Bolivia. Det är en träningslandskamp där vi så klart har lite extra fokus på Sydkorea som är Sveriges första motståndare i VM.

Vi har noterat att Bolivia har problem på bortaplan och det ska vi försöka dra nytta av här. Matchen spelas redan klockan 14:10 idag på Tivoli Stadion Tirol.

Oddsjämförelse inför Sydkorea mot Bolivia

 • Sydkorea (1) – 1.36
 • Oavgjort (X) – 4.60
 • Bolivia (2) – 8.75

Sydkorea är så klart favoriter att ta hem denna match och allt annat vore en stor skräll. Man har ett betydligt bättre lag än vad Bolivia har och sedan så är man troligen betydligt mer motiverade eftersom man ska spela i VM. Bolivia tog sig aldrig dit och har inte lika mycket att spela för i denna match.

 • Spelförslag: Sydkorea leder i halvtid till 1.88 i odds.
 • Spelstopp: 14:10

Sydkorea har spelat ganska ojämnt så här långt med en vinst över Honduras med 2-0 och sedan en förlust mot Bosnien med 3-1. Sydkorea är extra starka på hemmaplan medan Bolivia har varit urusla på bortaplan den senaste tiden. Bolivia har faktiskt nio förluster på nio bortamatcher nu och den tionde kommer som ett brev på posten.

Vi får se om Bolivia vill göra det svårt för Sydkorea idag och man är nog fortfarande lite sura efter att missat VM. Nu gäller det att hitta spelet för att kunna ta sig till nästa mästerskap. Vi kan nog räkna med att Bolivia kommer att byta och prova en hel del spelare idag medan Sydkorea kommer att vara betydligt mer försiktiga. Hemmalaget har sitt lag ganska klart redan och då gäller det bara att finjustera och rotera några spelare.

Har det svårt på bortaplan

Om man ska summera dagens speltips med en mening så är det att Bolivia har det svårt på bortaplan. Statistiken ligger som grund och det ska otroligt mycket till om man ska bryta den trenden nu. Vi vet inte riktigt vad det beror på, men så är det bara. Sydkorea ska kunna vinna denna match enkelt men vi behöver något som höjer oddset.

Precis som igår när Belgien hade ledningen med 2-0 i halvtid så tror vi även att Sydkorea kommer att ha ledningen i halvtid. Man bör gå ut med sitt starkaste lag för att få kontroll över matchen och göra ett eller två mål. Om man sedan har ledningen i halvtid så kan man börja rotera spelare och prova sig fram. Därför så blir vårt speltips att Sydkorea leder matchen i halvtid till 1.88 i odds hos Betsson. Det är ett betydligt högre odds än vad man får på en ren seger för Sydkorea (1.36). Det är i första halvleken som man vill sätta ner foten och ta ledningen, så vi gillar den stora oddshöjningen. Sen kan det nog mer bli att man bevakar ledningen i andra halvlek och ett betydligt mer passivt spel.

Vi hoppas så klart att det går dåligt för Sydkorea mot Bolivia och att man inte får ihop sitt spel. Tyvärr så tror jag inte vi får det så lätt, utan Sydkorea kommer att bli en ganska tuff motståndare som vi nästan måste besegra om vi ska ta oss vidare från gruppen. Vi har svårt att se annat än att Sydkorea tar denna match mot Bolivia och man bör ha ledningen redan i halvtid. Mot Sverige sen, vågar vi inte ens gissa.

Kortfakta

 • Bolivia har förlorat 9 av sina 9 senaste bortamatcher.
 • Sydkorea har vunnit utan att släppa in några mål i tre av sina fem senaste hemmamatcher.
 • Bolivia har inte vunnit på sina fem senaste matcher och självförtroendet är nog inte i topp.

Matchinformation

 • Match: Sydkorea mot Bolivia
 • Tävling: Träningslandskamp
 • Plats: Tivoli Stadion Tirol
 • Tid: 7/6 2018 klockan 14:10
 • TV: N/A
 • Livestream: N/A
 • Speltips: Sydkorea leder i halvtid till 1.88 i odds hos Betsson.

Jag tror att Sydkorea kommer att köra på för fullt direkt från start och ta ledningen. Efter den första halvleken så kan man sedan dra ner på tempot och bevaka sin ledning. Sydkorea måste kunna dra nytta av att Bolivia är så urusla på bortaplan och man vill koppla ett grepp så fort som möjligt. Den här matchen säger tyvärr inte så mycket om hur bra Sydkorea är men vi kan få en försmak av hur man spelar. Den 18 juni så är det dags för Sverige att möta Sydkorea i en otroligt viktig match i VM 2018. Det är nog en hel del svenskar som kommer att titta på dagens match för att kunna lära sig hur Sydkorea spelar. Hoppas ni får en bra torsdag så kanske vi kör ett extra speltips ikväll, innan vi går på fredagen.

Sydkorea

Be the first to comment

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.