Sverige – Vitryssland den 4/5 2018 – Ishockey VM 2018

Det är fredagen den 4/5 2018 och det känns lite tomt efter all Champions League och Europa League i veckan. Glädjande nog så har nu Ishockey-VM 2018 dragit igång. Idag så spelar Sverige mot Vitryssland i den första gruppspelsmatchen. Det ska väl kunna bli en ganska enkel vinst för svenskarna och en mjukstart på Ishockey-VM 2018. VM spelas i Danmark och matchen drar igång klockan 20:15 ikväll.

Oddsjämförelse inför Sverige mot Vitryssland

 • Sverige (1) – 1.14
 • Oavgjort (X) – 8.90
 • Vitryssland (2) – 15.00

Sverige är storfavoriter att vinna denna match och allt annat vore en katastrof. Frågan är med hur stor marginal Sverige vinner? Vi har gjort vår analys och det känns som upplagt för lite större siffror.

 • Spelförslag: Sverige vinner med -2.5 mål i handikapp.
 • Lägsta spelbara odds: 1.63

Sveriges första match spelas i Royal Arena i Köpenhamn mot ett ganska tamt Vitryssland. Vi får anta att Sverige kommer att ha publiken med sig då många svenskar kan åka över bron för att se matchen. Sverige har ett bra lag på pappret men det är inte alltid det som avgör. Det gäller att man får ihop spelarna och spelar som ett lag.

Vi har ett riktigt bra försvar i form av Oliver Ekman Larsson, John Klingberg, Hampus Lindholm och Adam Larsson. Vi har även fått en del förstärkningar från NHL och anfallet ser också helt ok ut. Vi har bland annat Gustav Nyquist som är favorit att göra mål i Sverige. Vi har även Mikael Backlund, Rickard Rakell och Mika Zibanejad.

Om Sverige ska ha i detta VM att göra så är det bara seger som gäller mot Vitryssland. Det gäller att backarna får spela ihop sig och att anfallet får igång målskyttet. Powerplay är otroligt viktigt och det visar sig ganska snabbt om det känns rätt. Det känns som att detta svenska lag minst bör nå en semifinal i år.

Vitryssland placerar sig i den nedre halvan

Årets Vitryssland bör inte kunna utmana topplagen. Vi skulle bli mycket förvånade om Vitryssland ens når en kvartsfinal. Det är svårt att analysera detta lag innan man sett några matcher men det vi sett hitintills ser inte direkt lovande ut. Ibland så reser sig denna typ av lag inför större turneringar så det är kanske lite för tidigt att räkna ut Vitryssarna helt. Vi ser trots allt inget hot för Sverige och det ska kunna bli en enkel seger och en hygglig uppvärmning på Ishockey VM 2018. Vitryssland har bland annat mött Danmark inför VM och förlorat två matcher. Danmark är inte direkt kända för bra placeringar i Ishockey-VM, så det säger en hel del.

Jag tror att Sverige kommer att ha roligt och göra många mål mot Vitryssland. Det gäller att spela ihop sig och stärka självförtroendet inför tuffare motstånd. Vårt speltips blir att Sverige vinner matchen med -2.5 mål i handikapp till 1.63 i odds hos Betsson. Oddset hos Unibet låg betydligt lägre och därför så kan det komma att sjunka hos Betsson snart. Man hade även kunna höja handikappet till -3.5 mål i matchen men då ökar också risken en del.

Sist Sverige spelade mot Vitryssland så vann man med 5-1. Jag skulle tippa på något liknande resultat ikväll. Det blir en smakstart för Sverige och förhoppningsvis början på något stort. Jag tror inte att Sverige underskattar Vitryssland, utan man kommer att gå in för fullt för att ta ledningen direkt och sedan dominera spelet igenom hela matchen. Man måste sätta ner foten och visa vem som bestämmer direkt från start. Tre Kronor behöver verkligen en enkel vinst för att sedan kunna fokusera på de lite svårare matcherna.

Sveriges lag inför matchen

 • Målvakter: Filip Gustavsson, Magnus Hellberg, Anders Nilsson.
 • Backar: Adam Almquist, Oliver Ekman Larsson, Erik Gustafsson, John Klingberg, Adam Larsson, Hampus Lindholm, Lawrence Pilut, Mikael Wikstrand.
 • Forwards: Lias Andersson, Mikael Backlund, Jacob de la Rose, Dennis Everberg, Mattias Janmark, Adrian Kempe, Carl Klingberg, Johan Larsson, John Norman, Gustav Nyquist, Elias Pettersson, Magnus Päärjärvi, Rickard Rakell, Mika Zibanejad.
 • PowerPlay kedja 1: Oliver Ekman-Larsson John Klingberg – Mattias Janmark Mika Zibanejad Rickard Rakell.
 • Powerplay kedja 2: Gustafsson Hampus Lindholm – Elias Pettersson Mikael Backlund Gustav Nyquist.

Matchinformation

 • Match: Sverige mot Vitryssland
 • Tävling: Ishockey VM 2018 (gruppspel)
 • Plats: Royal Arena i Köpenhamn
 • Tid: 4/5 2018 klockan 20:15
 • TV: TV3
 • Livestream: Viaplay
 • Speltips: Sverige vinner med -2.5 i handikapp till 1.63 i odds hos Betsson.

TV-tider och live stream

TV3 sänder som vanligt Ishockey-VM. Så de flesta av oss kan följa denna match live med start från klockan 20:15. Vill du se matchen på datorn via en live stream så kommer Viaplay att tillhandahålla det. Även om det kanske inte blir en direkt spännande match så ska det bli intressant att se hur Sverige spelar och vilken nivå man ligger på. Man ser ganska snabbt om detta lag har potential att nå hela vägen eller om det blir ett fiasko.

Hoppas ni är laddade inför årets Ishockey-VM och det kan vara en mjukstart inför Fotbolls-VM i sommar. Nu håller vi tummarna för Sverige och heja fram laget. Det gäller att man vinner med minst 3 måls marginal om vi ska vara nöjda.

Sverige JVM Betsson

Be the first to comment

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.