Sverige mot USA den 20/6 2019 – Dam-VM

På torsdag den 20 juni 2019 så möter Sveriges damer USAs damer i Fotbolls-VM 2019. Det är troligen gruppfinalen som vi får se på torsdag. Båda lagen har haft det ganska lätt så här långt men nu är det upp till bevis. USA har sett helt ostoppbara ut och har fullkomligt kört över sitt motstånd. Frågan är om Sverige kan göra något för att stoppa deras framfart? Matchen spelas klockan 21:00Stade Oceane i Frankrike.

Oddsjämförelse inför Sverige mot USA

 • Sverige (1) – 11.00
 • Oavgjort (X) – 5.75
 • USA (2) – 1.27

Att USA skulle vara favoriter inför denna match visste vi men så här stora favoriter känns konstigt. Här finns det många möjligheter och vi behöver fundera lite.

Sverige började lite osäkert mot Chile och det dröjde till slutet av matchen innan man fick hål på Chile. Man hade en mängd chanser som man missade. Det kan så klart bero på att det var första matchen och nerverna var kanske inte helt i styr. På torsdag så gäller det att allt klaffar om man ska ha en chans.

Mot Thailand så såg det lite bättre ut för svensk del och man vann till sist med 5-1. Det ska jämföras med USA som vann mot samma Thailand med 13-0 och sedan slog man Chile med 3-0. Det behöver inte säga så mycket eftersom Sverige har ett riktigt bra försvar som kan göra det riktigt jobbigt för anfallarna i USA.

Några spelare sticker ut

I Sverige det som vanligt Kosovare Asllani som har ledande roll och som har gjort mål i båda matcherna. I USA så får vi hålla ögonen på Alex Morgan som gjorde 5 mål mot Thailand och Carli Lloyd som gjorde 2 mot Chile.

USA har alltid varit duktiga på att kontrollera en svag motståndare men dit kan vi inte räkna Sverige. Vi kan komma att få se ett helt annat USA som inte alls kan spela sitt vanliga spel på torsdag. Det kan nog bli en riktigt jämn match och frågan är om inte båda lagen är ganska nöjda med ett kryss.

USA är storfavoriter

Spelbolagen tycker att USA ska vara favoriter inför denna match och det får vi väl hålla med om. Samtidigt så har USA inte riktigt blivit testade. Frågan är vilket lag som vinner gruppen. USA har en bättre målskillnad än Sverige och kan tjäna på ett oavgjort resultat.

Jag tror att Sverige kan orka med ett oavgjort resultat och vill dra nytta av det stora favoritskap som USA besitter. Att spela Sverige som vinnare med +2 handikapp till 1.90 i odds känns bra. Man får ett ganska högt odds och samtidigt så vinner man även om USA skulle vinna matchen med 1 mål. På så sätt har vi minskat risken men är samtidigt med om Sverige skulle överraska. Det kan vara hjärtat som talar men så här på förhand så känns detta spel bra. Sverige är trots allt rankade nummer 9 i världen och borde kunna bita ifrån. Glöm inte att USA kan vinna gruppen på ett oavgjort resultat och kan känna sig nöjda med det.

Även om vi hoppas på Sverige så kan vi inte låta bli att imponeras av Alex Morgan. Hon har en otrolig förmåga att placera sig rätt och hålla sig framme. 5 mål mot Thailand talar sitt tydliga språk. Det finns nog en bra chans att hon kommer att göra mål mot Sverige. Oddset på att hon gör mål i matchen ligger på 1.95 och det känns intressant. Det kan vara en bra försäkring om Sverige skulle bli helt överkörda.

Matchinformation

 • Match: Sverige mot USA
 • Tävling: Fotbolls-VM 2019 (damer)
 • Plats: Stade Oceane (Frankrike)
 • Tid: 20/6 2019 klockan 21:00
 • TV: TV4
 • Livestream: C More Stream
 • Speltips: Sverige vinner med +2 i handikapp till 1,90 i odds hos Betsson.
 • Speltips2: Alex Morgan gör mål i matchen till 1.95 i odds.
 • Allt innehåll på Speltipsidag.se är avsett för dig som är 18+. Kontakta www.stodlinjen.se om du spelar för mycket.

Se Dam-VM matchen mellan Sverige och USA på TV

Detta är en match man inte vill missa. Sverige är underdogs och har allt att vinna. Det kan bli en riktigt bra uppvärmning inför Midsommar på fredag. Du kan se matchen helt gratis på TV med start klockan 21:00. Boka TV-soffan och gör er redo för nu ska vi heja fram Sverige.

Hoppas ni får en underbar helg och att ni tar det lugnt på Midsommarafton. Vi är tillbaka igen efter Midsommar med nya analyser och speltips.

Svensk fotboll

Be the first to comment

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.