Sverige mot USA den 19/5 2018 – Ishockey-VM semifinal

Denna lördag den 19/5 2018 så ligger all fokus så klart på semifinalen mellan Sverige och USA i Ishockey-VM 2018. Sverige fick en betydligt tuffare match mot Lettland än vad vi trodde och även USA fick det tufft i kvartsfinalen mot Tjeckien som slutade 3-2. Nu ska lagen göra upp om vem som får spela final. Matchen börjar redan klockan 15:15 och spelas på Royal Arena i Köpenhamn.

Oddsjämförelse inför Sverige mot USA i Ishockey-VM 2018

 • Sverige (1) – 2.02
 • Oavgjort (X) – 4.45
 • USA (2) – 3.10

Det blir en jämn match enligt spelbolagen och jag känner väl spontant att det är bra värde på Sverige här. Det var väl matchen mot Lettland som okade osäkerheten och USA är ett lag som aldrig ger sig.

 • Bettingtips: Sverige gör över 2,5 mål i matchen till 1.66 i odds.

Sverige är fortfarande obesegrade i turneringen och det är otroligt starkt. Det blev nästan lite onödigt jämnt och spännande mot Lettland och jag kände inte riktigt igen Tre Kronor där. Det tog lång tid innan man fick igång sitt spel och kanske var det lite nerver som påverkade men vi vann till sist med 3-2. Vi hade även lite oflyt med utvisningar och domaren var inte riktigt på vår sida. Sverige känns trots allt som det bästa laget i turneringen och ska kunna vinna detta om man bara spelar sitt vanliga spel.

USA har också imponerat i detta VM och har välförtjänt tagit sig till semifinal. Man slog Tjeckien med vissa problem i kvartsfinalen och nu leder Patrick Kane VM:s poängliga med hela 19 poäng. Det är inte bara Patrick som har gjort många mål i USA, utan hela laget har gjort 42 mål i turneringen. Nackdelen sen är att man har släppt in en hel del mål och försvaret är inte alls på samma nivå som Sveriges.

Det blir en öppen match

Båda lagen fick det nästan lite onödigt tufft i kvartsfinalerna. Tjeckerna var bra med i hela matchen mot USA och förlorade bara med uddamålet. Det amerikanska laget fortsätter att visa sig starka när det gäller. USA ger aldrig upp och riktigt biter sig fast i den offensiva zonen.

Vi tror att det blir en ganska öppen match där båda lagen kommer att köra på för fullt direkt från start. Sen kommer det garanterat att öppna upp sig och med tanke på hur USA spelar så kommer det att bli många målchanser. USA gör många mål och släpper in många mål. Det bäddar för en målfest denna lördag. Lettland var ett betydligt mer defensivt lag än vad USA är och det lyckades man riktigt bra med. USA kommer att försöka föra matchen och sätta press på Sverige.

Det som oroar oss lite är att Sveriges målvakt Anders Nilsson släppte in lite för enkla mål sist mot Lettland. Det kommer inte att fungera mot USA där han kommer att få jobba betydligt mer. Det som räddar Sverige är att vi har en otroligt stark offensiv som bara blir bättre och bättre. Det här är en match som Sverige ska kunna vinna om man får igång sitt vanliga spel.

Vi vill inte blanda in för mycket känsla i denna match det enda vettiga spelet här är att det blir många mål. Med tanke på att USA har släppt in 19 mål så här långt och gjort 42 så finns det en god möjlighet till många mål. Vårt speltips blir över 2,5 hemmamål i matchen till 1.66 i odds hos Unibet. Det betyder att Sverige måste göra 3 mål mot USA för att vårt spel ska gå in. Det intressanta med detta spel är att Tre Kronor har lyckats göra minst 3 mål i alla sina matcher i Ishockey-VM 2018 så här långt. Mot ett USA som inte direkt har VMs bästa försvar så ska den trenden inte brytas. Tänk på att övertid och straffar inte räknas in i detta speltips.

Vinstboost hos Unibet

Unibet har kört en kampanj under hela Ishockey-VM 2018. Varje dag har man fått olika typer av erbjudanden. Idag den 19/5 så finns det 20 % vinstboost som gäller både innan match och live. Alla erbjudandena är begränsade och det är först till kvarn som gäller. Det är aldrig fel att få 20 % mer om man vinner men läsa igenom villkoren så att ni vet vad som gäller.

Matchinformation

 • Match: Sverige mot USA
 • Tävling: Ishockey-VM 2018 (semifinal)
 • Plats: Royal Arena i Köpenham
 • Tid: 19/5 2018 klockan 15:15
 • TV: TV3
 • Livestream: Nordicbet live stream
 • Speltips: Sverige gör över 2,5 mål i matchen till 1.66 i odds hos Unibet.

Vi hoppas att Sverige gör många mål och vinner matchen. Ni som vill titta på den känner säkert redan till att det är TV3 som sänder matchen. Har man inte TV3 så går den även att streama hos Viaplay. Har ni ett konto hos Nordicbet så ska den även gå att se där via live stream. Det finns med andra ord ingen anledning att missa semifinalen mellan Sverige och USA idag. Nu kör vi!

Unibet Ishockey-VM 2018

Be the first to comment

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.