Sverige mot Sydkorea den 18/6 2018

Idag är det måndag och den 18 juni 2018. Det är en dag som vi både längtat till och varit livrädda för. Sverige ska möta Sydkorea i sin första match i Fotbolls-VM 2018. Det är också den kanske viktigaste matchen som avgör om VM ska bli ett fiasko eller helt ok. Om vi vinner över Sydkorea så har vi gjort vad som krävs. Även om vi förlorar de andra två matcherna och inte går vidare så kan vi vara ganska nöjda. Matchen börjar klockan 14:00 denna måndag och spelas på Stadion Nizhny i Novgorod.

Oddsjämförelse inför Sverige mot Sydkorea

 • Sverige (1) – 2.07
 • Oavgjort (X) – 3.25
 • Sydkorea (2) – 4.45

Sverige är också favoriter att vinna denna första match, även om det inte är med stor marginal. Man får trots allt 2 gånger pengarna på Sverige och det tyder på att spelbolagen är osäkra. Sydkorea har tagit sig till vartenda VM-slutspel sedan 1986. Förra gången 2014 så tog man bara en poäng i gruppen och åkte ut i gruppspelet. Sydkorea är redan borträknade av många men de är inte så dåliga som man kan tro. I början av året så spelade Sydkorea mot Polen och den matchen vann Polen med 3-2. Det var en riktigt jämn och fartfylld match. Det visar att Sydkorea har potential att ställa till det även för de lite mer etablerade lagen.

 • Bettingtips: Sverige vinner matchen med -0.25 asian handicap till 1.73 i odds.
 • Livestream: Se matchen på SVT Play (sändningen startar klockan 12:00 och matchen 14:00).

Båda lagen går för seger

Båda lagen vet att de måste gå för segern här för att ha en chans att ta sig vidare. Sydkorea anser troligen att Sverige är det sämsta laget i gruppen och därför så är det viktigt att ta poäng mot just Sverige. Jag tror att inget av lagen är nöjda med ett oavgjort resultat eftersom det gör det enklare för Mexiko att nå andraplatsen.

Hur står det till med det svenska landslaget?

Det har varit en del kritik mot det svenska landslaget på sistone efter svaga vänskapsmatcher. Man spelade bland annat 0-0 mot Danmark och Peru. Man förlorade även mot Rumänien och Chile. Uppladdningen inför VM 2018 har inte sett så bra ut förutom på en punk. Försvaret är vår styrka och det är vår nyckel till att vinna matcher. Precis som vi gjorde mot Italien så gäller det att knipa igen bakåt för att få motståndarna frustrerade. Förr eller senare dyker det upp en möjlighet och det kan räcka med ett mål. Mot Sydkorea så ska vi inte behöva spela på det sättet utan vi ska kunna föra matchen.

Lagmoralen är ovanligt hög och det är första gången på 12 år som vi ens tar oss till VM. Nu har vi faktiskt nått det genom att spela som ett lag med en ordentlig sammanhållning där spelarna ställer upp för varandra. Vi har även en förmåga att höja oss i svåra matcher när det verkligen gäller. Därför så behöver inte vänskapsmatcherna spela så stor roll. Nu är det på riktigt och nu gäller det. Tyskland spelade också ganska svagt inför VM i vänskapsmatcherna men höjer nu nivå markant.

Sverige saknar spets i anfallet. Vi har Berg, Claesson och Forsberg där framme och det finns helt klart potential. Det skulle passa väldigt bra om spelet där framme hade börjat fungera precis lagom till VM. Janne Andersson har gjort ett bra jobb på kort tid. Det som skrämmer oss lite är att Sverige verkar spela bättre mot riktigt svårt motstånd när man är underdogs. När man förväntas föra matchen och vinna den så har det inte alltid gått som trodde. Det är helt klart ett orosmoment mot Sydkorea eftersom man måste vinna den matchen för att kunna ta sig vidare.

Sydkorea övertygar inte

Sydkorea tog sig till VM i Ryssland med minsta möjliga marginal. Man bytte coach mitt i för att lyckas ta sig dit. Detta Sydkoreanska lag har haft en riktigt enkel kvalgrupp och man har inte imponerat. Man spelade oavgjort mot Syrien och Uzbekistan och sedan förlorade man mot Qatar. Precis som hos Sverige så har Sydkorea haft problem med målskyttet. Det finns så klart en chans att allt lossnar nu precis lagom till VM och då kan Sverige få det hett om öronen. Den spelaren som sticker ut mest i Sydkorea är så klart Son som spelar i Tottenham i vanliga fall. Även om det är en riktigt bra spelare så har han varit ovanligt blek i landslaget. Det beror troligen på svaga medspelare och passningar som inte når fram.

Sydkorea har till och med bytt nummer på tröjorna för att förvilla Sverige. Hur som helst så är det ett svagt Sydkorea som vi ska möta på måndag den 18 juni 2018. Det är en perfekt match att börja med för att värma upp det svenska laget. Sverige ska kunna hålla nollan mot detta ineffektiva Sydkorea och lyckas man bara göra mål framåt så vinner man matchen.

Vi sticker ut hakan och vågar tro på Sverige här. Precis som Danmark gjorde i lördags så vi att Sverige vinner med 1-0. Vårt speltips blir därför att Sverige vinner matchen med -0.25 asian handicap till 1.73 i odds hos Betsson. Det innebär att vi får tillbaka halva insatsen om matchen skulle sluta oavgjord. Det kan även vara läge att utnyttja oddsboosten hos Unibet för att dubbla oddset på en svensk seger. Sverige är det bättre laget och ska kunna vinna denna match och få en riktig smakstart på VM-äventyret.

Dubbla oddset på att Sverige vinner hos Unibet

Dubbla oddset på SverigeGenom att utnyttja detta erbjudande hos Unibet så kan man få dubbelt odds på svensk seger. Gör så här för att ta del av kampanjen.

 1. Logga in eller registrera dig hos Unibet.
 2. Leta upp matchen mellan Sverige och Sydkorea under ”Odds” innan 14:00 den 18 juni.
 3. Placera ett singelspel på att Sverige vinner matchen mot Sydkorea för max 100 kr.
 4. Innan du betalar ditt spel så ska du lägga till oddsboosten som dubblar oddset.
 5. Vinner Sverige så får du pengarna utbertald precis som ett vanligt spel.
 6. Läs mer om kampanjen och villkor hos Unibet.

Troliga startelvor

 • Sverige: Olsen, Lustig, Lindelof, Granqvist, Olsson, Larsson, Ekdal, Durmaz, Forsberg, Berg, Toivonen
 • Sydkorea: Kim, Lee, Jang, Y. Kim, Park, Ki, Jung, Moon, Lee, Kim, Son

Om någon ska göra mål i denna match så är det Marcus Berg. Vi behöver verkligen få igång honom och nu är det dags för honom att visa framfötterna. Oddset på att Marcus Berg gör mål i matchen ligger på runt 3.00. Det kan vara värt en liten chansning.

Matchinformation

 • Match: Sverige mot Sydkorea
 • Tävling: Fotbolls-VM 2018 (Grupp F)
 • Plats: Novgorod, Stadion Nizhny
 • Tid: 18/6 2018 klockan 14:00
 • TV: SVT1
 • Livestream: SVT Play
 • Speltips: Sverige vinner med -0.25 asian handicap till 1.73 i odds hos Betsson.

Sverige Sydkorea TV och live stream

Det är väl ingen som missar matchen mellan Sverige och Sydkorea denna måndag. Matchen sänds på SVT1 och studion börjar sända och värma upp redan klockan 12:00. Sen sänds själva matchen med start klockan 14:00 på samma kanal. Om du vill se matchen via en live stream så går det bra att använda SVT Play.

Det var vårt speltips inför matchen mellan Sverige och Sydkorea. Nu lutar vi oss nervöst tillbaka och håller tummarna för att Sverige vinner. Det är osannolikt att matchen slutar oavgjort eftersom det skulle ge Mexiko ett guldläge att ta andraplatsen. Det är vinna eller försvinna som gäller och får bara Sverige ledningen så ska det gå att stänga ner matchen.

Svensk fotboll

Be the first to comment

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.