Sverige mot Schweiz den 20/5 2018 – Final i Ishockey-VM

Sverige visade att man har ett riktigt bra lag när man utklassade USA i semifinalen. Vårt speltips gick in enligt plan men man hade nog kunnat mjölka oddset lite mer. På söndag den 20/5 2018 så ställs man mot Schweiz i Ishockey-VM final. Vi var helt inställda på att möta Kanada i final men ibland går det inte som man tror. Spelar Tre Kronor som man gjorde igår så ska det inte vara några problem att vinna denna final. Matchen spelas i Köpenhamn klockan 20:15 och sänds som vanligt på TV3.

Oddsjämförelse inför Sverige mot Schweiz – Ishockey-VM 2018 final

 • Sverige (1) – 1.48
 • Oavgjort (X) – 5.45
 • Schweiz (2) – 5.45

Oddsen vi ser var ganska väntade. Sverige är storfavoriter att ta hem guldet och det ska till ett mirakel om Schweiz ska vinna. Schweiz är nog väldigt nöjda med att bara ha tagit sig till final.

 • Bettingtips: Sverige vinner med -1.5 asian handicap till 1.85 i odds.

Jag trodde faktiskt att det var Sverige och Finland som skulle spela final i år. Med tanke på att Finland faktisk slog både Kanada och USA så är vi lite förvånade att det är Schweiz som är i final. Sverige slog Schweiz i gruppen med 5-3 men det kunde ha blivit betydligt mer än så. En imponerande insats av Sverige och det ger en viss fördel inför finalen.

Sverige kommer inte att underskatta Schweiz och man har redan spelat mot laget en gång tidigare. Därför så ska det inte vara några problem att lägga upp strategin. Det hade varit betydligt roligare att spela mot Kanada eller Finland i finalen men nu är det som det är. Det känns lite som att vi bara ska dit och spela av matchen för att få hem guldet. Jag kan nog inte minnas att det har känts så enkelt någon gång tidigare. Vi kan vinna Ishockey-VM 2018 imorgon utan att ha förlorat en enda match och där Lettland bjöd på det tuffaste motståndet.

Det positiva är att svensk hockey verkligen är på framfart. Vi totalt dominerar i VM och det gör vi med en hel del unga spelare. Det betyder att vi även har framtiden för oss. Riktigt kul att även Danmark börjar komma igång och några år till så kan man bli ett verkligt hot.

Sverige vinner med marginal

Även om det bör bli en enkel match mot Schweiz så kan vi inte räkna ut laget helt. Det är möjligt att slutspelet har stärkt Schweiz och matchen mot Lettland visade att Sverige inte alltid kommer igång. Spelar vi som vi gjorde mot USA så ska det absolut inte vara några problem.

Schweiz har en fördel och det är att man inte har någon press på sig. Man är redan hjältar för att ha tagit sig till final för första gången sedan 2013. Nu kan man spela avslappnat och Sverige måste leverera. Alla förväntar sig att Sverige ska köra över Schweiz på samma sätt som man gjorde mot USA igår. Vi tror att man kommer att leverera även under press och vinna överlägset. Vi tror på svensk vinst men ett rent spel på Sverige ger ett för lågt odds. Vi ökar därför risken något och vårt speltips blir att Sverige vinner med -1.5 asian handicap till 1.85 i odds hos Betsson. Det betyder att Sverige måste vinna med 2 mål för att vårt spel ska gå in.

Vi tänkte så här att skulle Sverige leda matchen med bara ett mål så kommer Schweiz att ta ut målvakten i slutet. Då finns det en bra möjlighet att Sverige gör ännu ett mål och vårt spel går in. Skulle Schweiz däremot lyckas kvittera så spelar det ingen roll eftersom vi hade förlorat i vilket fall som. Faran är om Sverige skulle leda med 2 mål i slutet och slappnar av lite så att Schweiz får ett tröstmål. Hur som helst så känns det troligt att Sverige vinner med minst 2 mål.

Sverige mötte Schweiz i VM-finalen i Globen 2013 och då blev det 5-1 till Tre Kronor. Det känns som att det kan bli något liknande ikväll. Det är flera spelare i Sverige och i Schweiz som spelar tillsammans i Nashville och därför så känner spelarna varandra väl. Det kommer inte att bli några större överraskningar eftersom lagen redan har spelat en gång tidigare och känt på varandra. Båda lagen ser ut att vara inne i en formtopp och det bäddar för en underhållande match.

Matchinformation

 • Match: Sverige mot Schweiz
 • Tävling: Ishockey-VM 2018 (final)
 • Plats: Royal Arena i Köpenhamn
 • Tid: 20/5 2018 klockan 20:15
 • TV: TV3
 • Livestream: Nordicbet live stream
 • Speltips: Sverige vinner med -1,5 asian handicap till 1.85 i odds hos Betsson.

Nu håller vi tummarna för ännu en svensk guldmedalj i Ishockey-VM. TV3 sänder matchen som vanligt och ni som hellre vill streama den kan göra det hos Nordicbet. Där behöver ni ha ett konto med pengar på för att kunna se matchen via en live stream. Det här bör kunna bli ett riktigt bra avslut på en underbar vecka med riktigt skönt väder och stora svenska framgångar i ishockey. Hoppas ni har det bra där ute i landet så ses vi nästa vecka igen då vi bland annat har en spännande Champions League final att analysera.

Svensk flagga

1 Kommentar

 1. Vilken final vi fick! Otroligt att det inte blev fler mål. Sverige vann väl skotten med 40-10. Hatten av för Schweiz som försvarade sig otroligt bra. Grattis Sverige till ännu ett guld!

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.