Speltips inför Sverige mot Ryssland den 20/11 2018

Vårt speltips inför Turkiet mot Sverige gick åt skogen så nu hoppas vi att det går bättre. På tisdag den 20/11 2018 så möter Sverige Ryssland i en riktig rysarmatch. Sverige slog något överraskande Turkiet i lördags och nu är gruppen helt öppen. Vinner Sverige mot Ryssland så vinner vi gruppen och avancerar till A-divisionen. Man kan nog säga att Sverige kommer att gå för vinst på tisdag annars blir det fortsatt spel i division B. Matchen spelas på Friends Arena klockan 20:45. Vi hoppas att många tar sig till arenan och hejar fram laget.

Oddsjämförelse inför Sverige mot Ryssland

 • Sverige (1) – 1.93
 • Oavgjort (X) – 3.35
 • Ryssland (2) – 4.35

Som ni ser så är Sverige favoriter att vinna hemma på Friends Arena. Det svenska landslaget brukar vara starka på hemmaplan men mot Turkiet så gick det inte vägen. Vi hade ledningen med 2-0 på Friends Arena och alla trodde att det var klart. Därefter så lyckades Turkiet att vända matchen och till sist vinna med 3-2. Det gav oss en dålig smak i munnen.

Sverige började Nations League mycket svagt och hade bara ett poäng fram till lördagens bortamatch mot Turkiet. Helt plötsligt så såg det svenska laget ut som man gjorde under VM. Spelarna kämpade för varandra och gjorde en taktisk och skicklig match. Man tog inte ut segern i förskott, utan man jobbade stenhårt på mittfältet och i försvaret. Spelarna offrade sig och tog ut sig maximalt. Detta samtidigt som att laget fungerade mycket bra tillsammans. Det var någon som sa att vi hade ett otroligt ”grisigt” mittfält och det verkar vara vad vi behöver.

Ryssland har också ett defensivt lag

När Sverige spelar som bäst (resultatmässigt) så spelar man ett defensivt spel med snabba och farliga kontringar. Det brukar fungera extra bra mot starka offensiva lag som blir frustrerade när målen inte kommer och tiden går. Förr eller senare brukar det dyka upp ett läge och då hugger Sverige och gör mål. Det var precis vad som hände mot Italien i VM-playoff.

Precis som Sverige så är även Ryssland ett defensivt lag. Det passar nog inte Sverige lika bra som lite mer offensiva lag. Det visade sig också när lagen möttes i Ryssland den 11/10. Det matchen slutade till sist 0-0 och det var kanske inte världens mest underhållande match. Sen har Ryssland slagit Turkiet två gånger om och toppar därför gruppen på 7 poäng.

Ryssland spelade sin senaste match mot Tyskland den 15 november. Det var en träningsmatch som Tyskland vann med 3-0. Det behöver inte säga så mycket eftersom det var just en träningsmatch. Ryssland behöver ett oavgjort resultat eller bättre mot Sverige för att vinna gruppen.

Orkar Sverige?

Vi har två positiva saker att ta med oss inför denna match.

 • Sverige klarade 0-0 på bortaplan mot Ryssland och fick med sig en pinne.
 • Sverige slog Turkiet på bortaplan nu senast.

Sverige har sen även en hemmafördel och borde kunna väga ganska tungt. Har motivationen inte varit på topp tidigare så bör alla vara väldigt motiverade på tisdag. Ryssland har en fördel i form av att man bara behöver klara oavgjort. Det innebär att Ryssland kan fokusera på sitt försvarsspel medan Sverige måste anfalla. Ryssland behöver inte tag några risker och kan göra som Sverige annars brukar göra (ligga och lura på kontringar). Sverige kommer att bli mer och mer stressade desto längre in i matchen vi kommer om man inte får ett mål. Det innebär att Sverige kanske kommer att behöva öppna upp sig bakåt och spela ett spel man inte riktigt behärskar. Mycket hänger på om Sverige kan få in ett tidigt mål. Tar Sverige väl ledningen så finns det goda chanser till seger.

Det känns riktigt tungt att skriva detta men vi tror tyvärr inte att Sverige orkar hela vägen. Det hade så klart varit magiskt och lite av en repris på VM om Sverige kunde vinna matchen och även gruppen. Eftersom Sverige troligen kommer att tvingas att spela ett offensivt spel och föra matchen så går det inte vägen. Vårt speltips blir X2 till 1.85 i odds. Om Ryssland vinner matchen eller om den slutar oavgjort så vinner vi. Skulle Sverige vinna matchen så förlorar vi men vi har trots allt spelat med hjärnan.

Troliga startelvor

 • Sverige (4-4-2): Olsen – Lustig, Granqvist, Augustinsson, Helander – Olsson, Larsson, Ekdal, Johansson – Berg, Claesson
 • Ryssland (4-4-2): Guilherme – Shchennikov, Neustaedter, Dzhikiya, Nababkin – Kuzyaev, Gazinskiy, Miranchuk, Yerokhin – Dzyuba, Chalov

Matchinformation

 • Match: Sverige mot Ryssland
 • Tävling: UEFA Nations League
 • Plats: Friends Arena
 • Tid: 20/11 2018 klockan 20:45
 • TV: TV4
 • Livestream: C More Stream
 • Speltips: Ryssland vinner eller det blir oavgjort till 1.85 i odds.

Det var vårt speltips inför Sverige – Ryssland matchen. Det är inte alltid så roligt att skriva negativa speltips när man hoppas Sverige ska vinna men så blir det ibland. Det är nog många av er som i alla fall ska se matchen på tisdag och då är det bara att slå på TV4 klockan 20:45 så drar den igång. Matchen går även att streama på C More Stream om man inte har tillgång till TV4. Nu hoppas vi på en riktigt spännande och jämn match.

Svensk fotboll

Be the first to comment

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.