Sverige mot Norge den 8 september 2019

Det gick bra sist när Sverige körde över Färöarna på bortaplan och vårt speltips gick in. På söndag den 8 september 2019 så är det dags för betydligt svårare motstånd i form av Norge. Matchen är troligen direkt avgörande för andraplatsen i gruppen. En förlust på hemmaplan mot Norge skulle troligen innebära att vi missar EM2020. Klockan 20:45 på söndag så är det dags för match på Friends Arena.

Oddsjämförelse inför Sverige mot Norge

 • Sverige (1) – 2.02
 • Oavgjort (X) – 3.45
 • Norge (2) – 3.95

Vi är något förvånade att det är så pass höga odds på alla tre alternativen. Rent spontant så känns det som vi borde utnyttja detta men vi ska först gräva lite mer för att se om det finns något annat som är ännu mer intressant. Sverige är favoriter mot Norge men över 2 i odds känns nästan lite högt.

Sverige tog 3 viktiga poäng senast och sätter nu press på Spanien som ligger i toppen av gruppen. Även Norge tog 3 poäng när man besegrade Malta med 2-0. Det här blir en riktigt intressant och viktig match för båda lagen.

Starka på Friends Arena

Sverige brukar vara starka hemma på Friends Arena men Norge ska inte underskattas. Det norska laget kommer att vara nöjda med ett oavgjort resultat och försöka få det dit. Frågan är hur mycket Sverige vågar riskera om ett oavgjort resultat står sig in i andra halvlek. Tittar man på statistiken så har Sverige spelat mot Norge 7 gånger tidigare och 4 av dessa har slutat oavgjorda. Det är mycket som talar för det även denna gång.

Det som talar för Sverige är att man ser ut att vara i riktigt bra form nu. På hemmaplan så kan man verkligen spela ut hela registret. Man har med sig en vinst mot Färöarna med 4-0 vilket även stärker självförtroendet. Sverige har en del problem med skador då Ludvig Augustinsson och Victor Claeson är osäkra. Det är annars två viktiga spelare för landslaget.

Norge har ett bra lag

Det är allas vår Lagebäck som styr och ställer i det norska laget. Laget ser ut att bara bli bättre och bättre med tiden. Den stora stjärnan Martin Ödegaard har verkligen levererat i toppen. Förutom honom så finns det en hel uppsjö med bra spelare men den individuella formen kan vara lite svajande. Norge har med sig 2-0 mot Malta och en bra smak i munnen. Nu gäller det att ge allt för att störa Sverige på söndag.

Det är sällan dessa lag går mållösa och därför förväntar vi oss en aktiv match med en hel del mål. Även om chanser för oavgjort är ganska stor så tror vi att Sverige har hittat formen och en solig söndag hemma på Friends Arena kan vara det som avgör. Vårt speltips blir att Sverige vinner matchen till 2.02 i odds. Det är främst det höga oddset som lockar oss och det känns som att det finns en bra chans att Sverige vinner på söndag. Vill man sänka risken så kan man ta Sverige men insatsen tillbaka vid oavgjort till 1.41 i odds. Det känns något lågt för oss dock.

2-1 till Sverige känns som ett rimligt slutresultat och då ser det riktigt bra ut inför EM2020. En förlust skulle verkligen vara förödande medan ett oavgjort resultat går att leva med. Sverige har nästan gjort mål i alla sina matcher den senaste tiden och anfallet börjar fungera igen efter VM. Norge ska så klart inte underskattas och bortalaget snittar över 1 mål per match vilket kommer att sätta press på det svenska försvaret.

Matchinformation

 • Match: Sverige mot Norge
 • Tävling: EM-kval (2020)
 • Plats: Friends Arena
 • Tid: 8/9 2019 klockan 20:45
 • TV: TV4
 • Livestream: TV4 Play
 • Speltips: Sverige vinner matchen till 2.02 i odds.
 • Allt innehåll på Speltipsidag.se är avsett för dig som är 18+. Kontakta www.stodlinjen.se om du spelar för mycket.

Vi får se hur detta spelas ut och efter första 20 minuter så har man nog ett bra grepp om matchen. Vi antar att man kommer att gå ut ganska försiktigt och känns på varandra. Sverige kommer att ha mer press på sina axlar eftersom man spelar hemma.

Sverige Norge på TV

Det är nog många som vill förgylla söndagskvällen med lite fotboll. Matchen sänds klockan 20:45 på TV4. Det är en kanal som de flesta av oss har tillgång till. Sen går det även att streama matchen på C More Fotboll och Sportkanalen. Nu gäller det att ge allt så att nästa år blir ett spännande fotbollsår.

Svensk fotboll

Be the first to comment

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.