Sverige – Lettland 17/5 2018 – Enkel seger för Tre Kronor

Sverige har tillsammans med Finland dominerat i Ishockey VM 2018. På torsdag den 17/5 2018 så drar kvartsfinalerna igång och Sverige möter Lettland. Tack vare att vi vann Grupp A så fick vi möta det lättaste möjliga motståndet i Grupp B (Lettland). Det bör bli en enkel resa till semifinalen men man ska aldrig underskatta Lettland. Matchen spelas klockan 20:15 ikväll i Köpenhamn men sändningen startar redan klockan 19:30.

Oddsjämförelse inför Sverige mot Lettland

 • Sverige (1) – 1.10
 • Oavgjort (X) – 11.00
 • Lettland (2) – 22.00

Det verkar som att spelbolagen är eniga med oss här. Sverige ska vinna matchen enkelt och det finns inget värde alls i att spela på 1X2 marknaden. Här måste vi tänkta till om vi ska hitta något som ger värde.

 • Spelförslag: Det blir över 1 mål i första perioden till 1.98 i odds.

Sverige har spelat otroligt bra så här långt och många unga spelare har visat framfötterna. Självförtroendet lär vara på topp hos Tre Kronor och det ska inte vara några problem på torsdag. Biljetterna var redan slutsålda eftersom många trodde att det skulle bli Danmark som Sverige skulle få möta. Vi får väl anta att alla danskar som köpt biljetter kommer att heja på Sverige nu istället. Man kan nog likna det vid hemmaplan för Tre Kronor.

Lettland är ett lag som inte direkt imponerat i VM så här långt. Man slog något överraskande Danmark och det visar att man kan spela riktigt bra när allt faller på plats. Även om Lettland spelar sin bästa hockey någonsin så ska det inte räcka till för att slå Sverige i en VM-kvartsfinal.

Sverige har ni så kallade Stockholmskedja som har lyckats riktigt bra. Den främste spelare Rickard Rakell har varit helt otrolig. Nu senast mot Ryssland så gjorde han ett väldigt viktigt mål och totalt under VM så har han varit den absolut bästa spelaren. Nu har fler spelare anslutit till truppen och den har om möjligt blivit ännu bättre. Ska jag vara helt ärlig så tror jag bara Finland kan hota Sverige i detta VM.

Sverige kommer att gå ut aggressivt

Sverige brukar gå ut riktigt hårt och mot ett lag som Lettland så kommer man garanterat att sätta ner foten direkt. Det gäller att koppla ett grepp om matchen och göra 1-2 mål. Därefter så kan Sverige föra matchen och pressen ligger på Lettland.

Lettland är troligen nöjda med att ha tagit sig till kvartsfinal i Ishockey-VM. Det är ett lag som absolut har blivit bättre och bättre de senaste åren men det är en otroligt stor skillnad mot topplagen. I gruppspelet så överraskade Lettland oss genom att besegra Danmark och Tyskland. Sen förlorade man bara med ett mål mot Kanada och USA. Därför så ska vi absolut inte underskatta Lettland och det går inte att plocka in B-laget för att spela av matchen, utan här måste vi gå för fullt.

Jag tror att Sverige kommer att ta denna match allvarligt och göra sitt absolut bästa. Precis som tidigare så tror vi att Sverige spelar bäst i första perioden. För att få upp oddset så hoppas vi att man fortsätter på det sättet. Vårt speltips blir att vi får se över 1 mål i första perioden till 1.98 i odds hos Betsson. Vi baserar vårt spel på att Sverige har gått ut riktigt hårt tidigare i VM och det finns goda möjligheter till att man snabbt tar ledningen. Sen hoppas vi även på ett andra mål innan perioden är slut eller om Lettland överraskar och kvitterar. Sverige har vunnit den första perioden i samtliga matcher så här långt och det är ofta som man har vunnit med 2 mål. Sist mot Frankrike så gick precis samma spel in. Lettland känns som ungefär samma kaliber och därför så bör Tre Kronor kunna göra två mål. Att man får ett odds på nästan 2 gör detta spel riktigt intressant.

Vinstboost hos Unibet

Idag så erbjuder Unibet en 20 % vinstboost på Ishockey-VM 2018 (livespel). Läs mer om erbjudandet hos Unibet under kampanjer. Ska du spela på Sveriges match ikväll så kan det vara intressant med en extra boost.

Förhöjt odds på Sverige att vinna över Lettland

Betfair Sverige LettlandOm du inte har ett konto hos Betfair så kan du utnyttja detta erbjudande. Gör så här för att få ett förhöjt odds.

 • Registrera ett konto hos Betfair med kampanjkoden ZSAM30.
 • Placera ett singelspel på Matchresultat att Sverige vinner över Lettland.
 • Det är bara maximalt 50 kr som räknas med det förhöjda oddset.
 • När ditt kvalificerade spel har avslutats och vunnits så betalas din insats ut kontant och resterande belopp upp till 5.00 i odds som ett freebet.
 • Du måste bo i Sverige.
 • Du kan inte delta i kampanjen om du har haft ett konto hos Betfair sedan tidigare.
 • Läs igenom alla regler och villkor hos Betfair innan du sätter igång.

Sveriges lag mot Lettland

Målvakter

 • Anders Nilsson och Magnus Hellberg

Förstafemman

 • Adam Larsson, Oliver Ekman-Larsson, Mattias Janmark, Rickard Rakell och Mika Zibanejad

Andrafemman

 • John Klingberg, Hampus Lindholm, Mikael Backlund, Gustav Nyquist och Patric Hörnqvist

Tredjefemman

 • Mattias Ekholm, Mikael Wikstrand, Adrian Kempe, Viktor Arvidsson och Filip Forsberg

Fjärdekedjan

 • Johan Larsson, Jacob de la Rose, Magnus Pääjärvi, Dennis Everberg och Lias Andersson

Matchinformation

 • Match: Sverige mot Lettland
 • Tävling: Ishockey-VM (kvartsfinal)
 • Plats: Köpenhamn, Danmark
 • Tid: 17/5 2018 klockan 20:15
 • TV: TV3
 • Livestream: Viaplay
 • Speltips: Det blir över 1 mål i första perioden till 1.98 i odds hos Betsson.

Det är väl ingen som missar denna match eftersom den sänds på TV3 med start klockan 19:30 och själva matchen drar igång 20:15. Sen är det bara att luta sig tillbaka eftersom sändningen fortsätter fram till midnatt. Har du tid innan matchen drar igång så kan du titta på matchen mellan Kanada och Ryssland som börjar 16:15. Det hade man inte riktigt väntat sig att dessa två lag skulle mötas redan i kvartsfinalen. Samtidigt så spelar även USA mot Tjeckien och sen när Sverige spelar Finland mot Schweiz. Det blir en fullmatad hockey-torsdag som ni inte får missa. Stick hem lite tidigare från jobbet och ladda upp med chips och andra godsaker i TV-soffan för nu blir det åka av.

Svensk flagga

Be the first to comment

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.