Sverige Kanada speltips den 21 maj 2017

Då var det söndagen den 21 maj 2017 och klockan 20:45 ikväll är det dags för VM-final i ishockey. Det är så klart lite extra kul och spännande eftersom Sverige spelar i finalen mot ärkerivalen Kanada. Vi ska göra ett djupdyk i denna match och se om man kan fiska fram ett speltips.

Igår vann Tre Kronor ganska enkelt mot ett ovanligt svagt Finland. Matchen slutade 4-1 till Sverige och det som överraskade mig mest var Tre Kronors powerplay-spel. Nu har man helt plötsligt fått riktigt bra fart på det. Det bådar gott mot Kanada och det krävs nästan ett bra powerplay om man ska ha en chans i finalen.

Det är även lite extra spännande ikväll eftersom det troligen är sista matchen som Henrik Lundqvist spelar i landslaget. Därför så vore det extra skönt att få avsluta med ett VM-guld. En annan viktig spelare i finalen är Niklas Bäckström. Han är en nyckelspelare av rang som ligger bakom mycket av det som händer.

Odds på Sverige mot Kanada den 21 maj 2017

Innan vi ger oss på vårt speltips så ska vi titta på oddsen i matchen. Det är alltid intressant att se hur spelbolagen lägger oddsen inför viktiga matcher.

 • Kanada (1) – 1.90
 • Oavgjort (X) – 4.50
 • Sverige (2) – 3.35

Kanada är inte helt oväntat favoriter att vinna matchen. Personligen så tycker jag att det känns som en ganska öppen match men jag kan vara färgad. På grund av att man riskerar att få med känslor i speltipset så kommer jag inte att spela på seger för något av lagen.

Offensivt så är Kanada ett riktigt bra lag fullspäckat med NHL-stjärnor. Försvaret kan vara något sämre och tidigare matcher har skvallrat om ett sämre försvar. Därför så bör Sverige kunna få in några mål även om man inte vinner. Det är nog inte helt omöjligt att matchen slutar oavgjort.

Mitt speltips blir att båda lagen gör 2 mål och Unibet har just nu ett odds på 1.85 om man spelar på det. Jag tycker det känns som ett bra speltips med värde eftersom båda lagen har fått igång sina anfallsspel ordentligt. Så vi får hoppas på en målrik final och en riktig fest. Till sist så hoppas vi så klart att Sverige vinner. Kanske efter straffar för att få maximal dramatik.

Söndagens VM-matcher den 21 maj 2017

Det är inte bara finalen i Ishockey-VM som spelas idag utan även matchen om tredjeplatsen. Så här ser spelschemat ut.

 • 16:15 – Finland mot Ryssland (Bronsmatch)
 • 20:45 – Sverige mot Kanada (VM-Final)

Fem senaste mötena

Vi ska även ta och titta på lite statistik eftersom det är en klassisk VM-final.

 • 2016-05-19: Kanada mot Sverige (6-0)
 • 2015-05-06: Sverige mot Kanada (4-6)
 • 2014-05-18: Kanada mot Sverige (3-2)
 • 2014-02-23: Sverige mot Kanada (0-3)
 • 2013-05-16: Kanada mot Sverige (2:3)

Det är med andra ord dags för Sverige att vinna en final mot Kanada så att vi kan förbättra den statistiken.

Titta på VM-finalen helt gratis

Om du inte har TV4 och kan följa matchen på TV så kanske du vill livestreama finalen. Det går att titta på Ishockeyfinalen idag helt gratis via live streaming. Det är hos C More som man kan prova på en kampanj på 2 veckor helt gratis. Där får du tillgång till hela deras standardutbud inklusive Ishockey-VM. Du kan därefter streama finalen live på datorn eller mobilen var du än befinner dig. Du kan även följa bronsmatchen idag hos C More.

Matchinformation

 • Match: Sverige mot Kanada
 • Tävling: Ishockey-VM (final)
 • Plats: Köln
 • Tid: Kockan 20:45 den 21 maj 2017
 • Livestream Ja (gratis via C More prova på)
 • TV: TV4
 • Speltips: Båda lagen gör minst 2 mål vardera (1.85 i odds hos Unibet).

Nu är allt upplagd för en riktigt spännande dag men mängder av underhållning. Klockan 16:15 så börjar vi uppvärmningen genom att titta på bronsmatchen och därefter så är vi riktigt laddade för finalen. Nu hoppas vi på många mål så att vårt spel sitter och som krona på verket så vinner Sverige matchen.

Har du lite tid över och vill göra dina egna spel så kan det vara smart att titta igenom höjdpunkter från gårdagens matcher. Här under så kan du se höjdpunkterna från semifinalerna i Ishockey-VM 2017.

Sverige Kanada VM-final Unibet

Be the first to comment

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.