Sverige mot Kanada den 24/6 2019

Sverige nådde inte riktigt upp till våra förväntningar mot USA men vi trodde aldrig att man skulle vila så pass många bra spelare. Nu gick det som det gick och Sverige blev tvåa i sin grupp och ställs mot Kanada den 24 juni 2019. Det är åttondelsfinal och Kanada är ett riktigt svårt lag att möta så här pass tidigt. Matchen spelas på Parc des Princes och startar klockan 21:00.

Oddsjämförelse inför Sverige mot Kanada

 • Sverige (1) – 2.95
 • Oavgjort (X) – 2.65
 • Kanada (2) – 2.39

Det är precis som vi trodde en otroligt jämn och oviss match. Frågan är om det var så smart att vila flera viktiga spelare mot USA istället för att spela med bästa möjliga lag där och kanske vinna gruppen. Spelbolagen väger så klart in hur det gick senast mot USA som till slut besegrade Sverige med 2-0. Vi tror att det svenska laget har betydligt mer att ge på måndag och förhoppningsvis är spelarna utvilade och hungriga.

Inga värdemätare

Det är svårt att riktigt veta hur bra det svenska laget är. Matcherna mot Chile och Thailand var inga direkta värdemätare eftersom det var matcher som Sverige skulle vinna enkelt. Sen mot USA som skulle vara den verkliga värdemätaren så blev det inte riktigt som vi trodde. Sverige stod emot bra och förlorade ”bara” med 2-0. Det fanns flera bra chanser för Sverige att göra mål och på det hela så var det en jämn match. Tyvärr så ställde Sverige inte upp med sitt bästa lag och man gjorde 7 förändringar i laget. Det var inget vi hade räknat med, men kanske var det smart att vila en del halvskadade spelare inför ödesmatchen på måndag. Peter Gerhardsson vet troligen bäst och kanske kan det överraska Kanada.

Vad vet vi om Kanada?

Kanada har sett stabila ut så här långt i VM. Man inledde VM den 10 juni genom att besegra Kamerun med 1-0. Därefter så besegrade man Nya Zeeland. Den tredje matchen var mot Holland och där blev det lite svårare. Kanada förlorade till sist med 2-1 och man visade att det fanns svagheter i det Kanadensiska laget. Holland gjorde det svårt för Kanada att anfalla och stängde effektivt ner deras anfallare. Vi kunde bara räkna till två skott som träffade mål och det visar hur svårt Kanada hade att ta sig fram. Sverige har ett riktigt bra försvar som ska kunna göra det minst lika svårt.

Vi tror att Sverige tar sig vidare och att strategin att vila spelare mot USA var smart. Den stora risken här är att det blir oavgjort efter ordinarie tid och går till förlängning. Därför blir vårt speltips att Sverige vinner men insatsen tillbaka om det blir oavgjort till 2.10 i odds. Vi tycker att det är värt att ta den försäkringen med tanke på att oddset inte har sänkts speciellt mycket.

Det känns som att spelbolagen vägde in en hel del i USA-matchen och därför är oddset så pass högt på Sverige. Kanada spelade med sitt bästa lag mot Holland men det gjorde inte Sverige mot USA. Vi får hoppas att Sverige har mer att ge och att man verkligen visar det på måndag.

Vem gör mål?

I det svenska laget så får vi hålla ögonen på Stina Blackstenius och Kosovare Asllani. Oddset på att Blackstenius gör mål ligger på runt 4 och Asllani på 5. I Kanada så är det C Sinclair som är det största hotet och kanske Jordyn Huitema. Dessa två spelare måste Sverige ha koll på om man ska kunna vinna matchen.

Vi får se hur det går men mycket talar för att Sverige vinner matchen till sist. Kanske blir det som i Norges match att vi får gå hela vägen till straffar innan det är avgjort. Det är inte alls omöjligt eftersom båda lagen lär dra ner på tempot om det är oavgjort en bit in i andra halvlek. Därför valde vi att säkra upp med det oavgjorda resultatet. Att Sverige skulle förlora på ordinarie tid känns inte sannolikt med tanke på hur man har spelat så här långt.

Matchinformation

 • Match: Sverige mot Kanada
 • Tävling: Fotbolls-VM 2019, åttondelsfinal (damer)
 • Plats: Parc des Princes (Frankrike)
 • Tid: 24/6 2019 klockan 21:00
 • TV: TV4
 • Livestream: C More Stream
 • Speltips: Sverige vinner men insatsen tillbaka vid oavgjort till 2.10 i odds.
 • Allt innehåll på Speltipsidag.se är avsett för dig som är 18+. Kontakta www.stodlinjen.se om du spelar för mycket.

Sverige – Kanada på TV

Det är väl ingen som missar denna match? Många börjar semestern denna vecka och vad kan vara bättre än att fira det med lite fotbollsunderhållning. Matchen sänds på TV4 och startar klockan 21:00. Har du inte tillgång till en TV så går det bra att streama matchen på C More Stream. Nu håller vi tummarna för Sverige! Skulle vi vinna mot Kanada så väntar troligen Tyskland i kvartsfinal. USA kommer troligen att ställas mot Frankrike i sin kvartsfinal och det ska bli riktigt intressant att se hur den matchen slutar.

Svensk fotboll

Be the first to comment

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.