Sverige mot Island i Handbolls-EM den 12/1 2018

Idag drar Handbolls-EM 2018 igång och Sverige ska möta Island klockan 18:15. Sverige har tappat en del ranking i handboll och inte sedan 2002 har vi varit i final i EM. Den gången gick det vägen och vi vann finalen mot Tyskland. Det var 16 år sedan och nu är det snart dags för en ny final tycker vi.

Sveriges handbollslandslag är bra men troligen inte bra nog för en final i år. Den första matchen mot Island ska vi kunna klara av och här finns det ett bra läge att utnyttja ett handikappspel för att få upp oddset något.

Oddsjämförelse inför Sverige mot Island

 • Sverige (1) – 1.25
 • Oavgjort (X) – 12.00
 • Island (2) – 5.50
 • Tips: Sverige vinner med -3,5 i handikapp till 1.75 i odds.

Det börjar bra

En gång i tiden så var Sverige givet för medalj i handbolls-EM. Tyvärr har vi dalat i ranking och nu för tiden är det ingen som förväntar sig en medalj. Landslaget har till och med haft svårt att kvalificera sig till en del mästerskap. Om Sverige skulle nå hela vägen i årets EM så betalar spelbolagen runt 30 gånger pengarna på det. Det oddset talar sitt tydliga språk och det kommer att bli svårt för svenskarna.

Inför EM så har Sverige spelat två träningsmatcher mot Ungern. Den första matchen slutade 29-29 och den andra vann Sverige med 31-29. Vi hade nog önskat oss lite mer av Sverige men det var träningsmatch och då vet man aldrig vad som händer. Det finns en del spelare i Sverige som sticker ut som Lukas Nilsson, Hampus Wanne och Simon Jeppson. Kan dessa lyfta sig ännu några snäpp när det verkligen gäller?

Island har haft det lite svårare

Island har aldrig varit en stor nation när det gäller handboll. Man har som bäst en tredjeplats i EM 2010. Tittar vi på oddsen så betalar spelbolagen 32 gånger pengarna om Island tar medalj i EM-2018. Precis som när Island spelar fotboll så har handbollslaget ett enormt stöd av publiken. Det är ibland det som kan göra skillnaden i en jämn match. Nu tror vi inte att det blir så små marginaler i matchen mot Sverige och då bör inte publiken kunna göra så mycket. Island mötte stornationen Tyskland i en träningsmatch nu innan EM och fick stryk med hela 30-21. Olafur Gudmundsson är Islands bästa målskytt och det är han vi får hålla utkik efter.

Sverige vinner med marginal

Vi tror att Sverige vinner matchen mot Island ganska enkelt. Oddset på 1.25 känns för lågt och här krävs det lite handikapp. Vårt speltips blir att Sverige vinner matchen med -3.5 mål i handikapp till 1.75 i odds. Här gäller det att visa vara skåpet ska stå direkt från början om man vill vara med och kämpa om en medalj. Island imponerade inte mot Tyskland i träningsmatchen och Sverige har ett betydligt bättre lag. Sen kan så klart tillfälligheter spela in men en seger med 4 mål bör vi mäkta med.

Följ Sverige mot Island via live stream eller TV

Matchen mellan Sverige och Island kommer att sändas på TV3 den 12/1 klockan 18:15. För er som inte kan se den på TV3 så finns det även en gratis live stream hos Unibet. Du kan läsa mer om hur det fungerar hos Unibet men det krävs ett registrerat konto. Sen går matchen även att streama på Viaplay, men då kostar det pengar.

Matchinformation

 • Match: Sverige mot Island
 • Tävling: Handbolls-EM 2018
 • Plats: Kroatien
 • Tid: 12/1 2018 klockan 18:15
 • TV: TV3
 • Livestream: Unibet live stream eller Viaplay.
 • Speltips: Sverige vinner matchen med -3,5 mål i handikapp till 1.75 i odds hos Betsson.

Vi har ett härligt år framför oss med Handboll-EM, Vinter OS och Fotbolls-VM. Vi hoppas att Sverige kan överraska oss men medalj kommer att bli svårt. Det kan vara en fördel att inte vara favorittippade och det brukar vara lättare att slå från underläge. Vi får se vad som händer och kanske kan Sverige överraska alla i detta EM. Vi hoppas på en smakstart direkt och en vinst med minst 4 mål så är vi nöjda.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.