Sverige mot Frankrike den 7/5 2018 – Ishockey-VM

Det är måndagen den 7/5 2018 och vi fortsätter med Ishockey-VM 2018. Igår så vann Sverige mot Tjeckien med 3-2 och det såg väl ganska bra ut förutom på slutet. Idag är det dags att möta Frankrike och det bör vara en betydligt enklare match. Vi tror att Sverige vinner matchen men det behövs handikapp för att få upp oddset till rimliga nivåer. Matchen spelas i Köpenhamn klockan 20:15 och sänds som vanligt på TV3.

Oddsjämförelse inför Sverige mot Frankrike

 • Sverige (1) – 1.06
 • Oavgjort (X) – 13.00
 • Frankrike (2) – 30.00

Det är sällan som vi ser så här stora skillnader mellan oddsen. Sverige är gigantiska favoriter att vinna matchen och man bör vinna den med god marginal. Det känns ungefär som matchen mot Vitryssland och den slutade 5-0 till Tre Kronor.

 • Spelförslag: Det blir över 1 mål i första perioden till 1.83 i odds.

Sverige har inlett Ishockey-VM 2018 riktigt bra. Först besegrade man Vitryssland med 5-0 och därefter Tjeckien med 3-2. Man kan väl säga att Tre Kronor har gjort vad man förväntades att göra. Man har inte direkt överträffat sig själv men så brukar det vara. Vi är fortfarande inne i gruppspelet och det finns ingen anledning att ta ut sig totalt. Det är bättre att spara lite på krafterna till slutspelet.

Vi har ett par matcher kvar i gruppspelet men samtidigt så är det viktigt att spela ihop laget och få allt att fungera. Det går inte att slappna av helt och vänta på slutspelet, utan det gäller att vara på topp när slutspelet drar igång. Får man upp ångan nu och träffar formtoppen så hänger den förhoppningsvis med in i slutspelet.

Matchen mot Tjeckien såg bra ut fram till slutet. Det blev lite onödigt spännande när Tjeckien fick göra 2-3. Sen kunde man plocka ut sin målvakt och sätta ordentlig press på Sverige i slutminuterna. Det kändes som att Sverige var det bättre laget och då var det onödigt att tillåta Tjeckien att vara så nära.

Frankrike är en munsbit för Sverige

Vi är nu framme vid den tredje omgången och Frankrike står som motstånd. Frankrike är ett lag som ofta åker på en hel del stryk under VM och det är precis att man platsar där. Frankrike startade på sämsta möjliga vis genom att möta Ryssland och förlora med 7-0. Sen vann Frankrike faktiskt mot Vitryssland med hela 6-2. Det känns lite konstigt men Frankrike har problem när det är lite svårare motstånd och vi får hoppas att Sverige räknas dit.

Sverige har ett betydligt bättre lag och har nu börjat spela ihop sig. Det gäller att man visar vad man kan och utklassar Frankrike. Man måste sätta respekt i de andra lagen och därför bör man vinna med god marginal. Vårt speltips blir att vi får se över 1 mål i första perioden till 1.83 i odds hos Betsson. Det behöver då bli minst 2 mål i första perioden för att det ska bli vinst. Sverige har gått ut hårt i alla sina matcher så här långt och vill direkt sätta respekt i sina motståndare. Därför tror vi att det finns en bra möjlighet att vi får se många mål just i första perioden. Att vi får se minst 2 mål känns högst troligt och därför är vi mycket nöjda med det oddset som vi fick. Sen tror jag att det blir lekstuga i matchen och det är många spelare som vill visa vad de går för. Det är aldrig fel med lite målskillnad i gruppen och det är en fördel att vinna gruppen och få ett lättare motstånd i slutspelet.

Vi får hoppas att Sverige lever upp till våra förväntningar. Det oroar lite att Frankrike besegrade Vitryssland så pass enkelt men vi tror att man viker ner sig mot lite svårare motstånd. När Sverige har gjort 2-3 mål så kommer luften gå ur Frankrike och då blir det åka av. Jag skulle tippa att Sverige vinner första perioden med 2-0 och sedan matchen med 5-1. Det skulle kännas riktigt bra inför resten av turneringen.

Matchinformation

 • Match: Sverige mot Frankrike
 • Tävling: Ishockey-VM 2018
 • Plats: Köpenhamn
 • Tid: 7/5 2018 klockan 20:15
 • TV: TV3
 • Livestream: Viaplay
 • Speltips: Det blir mer än 1 mål i första perioden till 1.83 i odds hos Betsson.

Nu håller vi tummarna för Tre Kronor ikväll och snart har vi tre segrar på tre matcher. Det bådar gott inför slutspelet. Det skulle vara skönt att vinna gruppen och slippa de tuffaste lagen sen direkt. Finland, Ryssland, Kanada och USA har som vanligt riktigt bra lag. Det kommer troligen att stå mellan dessa lag och Sverige. Vi får se om vi kan ta oss hela vägen till final även denna gång. Sverige har precis som Finland många nya hungriga spelare och det är precis vad som behövs.

Svensk flagga

Be the first to comment

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.