Speltips inför Sverige Finland den 20 maj 2017 – Semifinal

Sverige har tagit sig till semifinal i Ishockey-VM 2017 och nu på lördagskvällen så är det dags att än en gång möta Finland. Det brukar bli ganska tuffa drabbningar när Sverige och Finland möts i ishockey och det är väl så det ska vara. Det kommer att bli en tight och jämn match men vi ska göra vårt bästa för att hitta ett bra speltips.

Det är den 77:e gången som lagen möts i VM-sammanhang och ett riktigt rivalmöte. Klockan 19:15 idag den 20 maj 2017 så möts Sverige och Finland i semifinalen. Båda lagen har riktigt bra målvakter och därför så kan vi nog förvänta oss en match med lite mål.

I kvartsfinalen så ställdes Sverige mot Schweiz och där vann Sverige ganska komfortabelt med 3-1. Sen blev faktiskt Schweiz snuvade på ett mål i den matchen men vi får hoppas att det inte hade någon betydelse för hur det slutade.

Finland var uträknade i matchen mot USA. Det var inte många som trodde att de finska lejonen skulle ha en chans och oddsen skvallrade på att USA var storfavorit att vinna. Finland lyckades att dra ner tempot och få det till en jobbig match för USA. Finland visade ett stort mod och rutin och slog USA med 2-0 i kvartsfinalen. Det var framförallt defensiven som såg riktigt stark ut.

Odds inför Sverige Finland den 20 maj 2017

Här ser du hur spelbolagen har lagt sina odds inför matchen. Oddset förändras snabbt men så här såg det ut innan match idag den 20:e maj.

  • Sverige – 1.66
  • Oavgjort – 4.65
  • Finland – 4.45

Sverige är med andra ord storfavoriter att ta hem matchen. Det är nästan lite för högt odds på Finland kan tyckas. Det är troligen en hel del som i Sverige som spelar på just Sverige och därför så trycker man ner oddset där och tar ner värdet.

Vårt speltips på Sverige mot Finland

Sverige behöver lyfta sitt spel om man ska kunna vinna mot Finland. Det går inte att spela som man gjorde i kvartsfinalen när man möter ett betydligt svårare motstånd. Finland kommer att göra allt för att få ner tempot och göra det till en fysisk och jobbig match. Att spela på Sverige känns så klart kul eftersom man ändå sitter och hejar på Sverige men jag tycker inte att oddset där har något värde. Jag väljer istället att spela på att det blir under 4.5 mål i matchen. Man får 2.00 i odds på det just nu och det får bli mitt speltips. Jag tycker att det finns ett ganska bra värde i det spelet eftersom båda lagen är defensivt starka och har bra målvakter.

Bra målskyttar

En fara för vårt speltips kan vara målskyttarna. I Sverige så är det William Nylander som leder poängligan. I Finland så är det Sebastian Aho som vi får hålla ögonen på. Han har lyckats få ihop nio poäng på åtta matcher. Om dessa två herrar kommer igång så kan vårt speltips hänga löst.

En annan målskytt är Juhamatti Aaltonen som uttalade sig idag att han skulle knäcka Henrik Lundqvist. Han har tydligen ett ess i rockärmen. Juhamatti har inte gjort ett mål sedan februari och därför så tror jag inte vi behöver vara så rädda för att det ska hända.

Matchinformation

  • Match: Sverige mot Finland
  • Tävling: Ishockey-VM (semifinal)
  • Plats: Lanxess Arena i Köln
  • Tid: Klockan 19:15 den 20:e maj 2017
  • Livestream: Ja (CMore)
  • TV: TV4
  • Speltips: Under 4.5 mål i matchen till 2.00 i odds hos Unibet.

Det ska bli spännande att se hur denna match utvecklar sig och kanske så kan det vara lönande att vara beredd på lite livebetting i mobilen. Hoppas nu att vi får en riktigt trevlig hockeykväll och att vi får se Sverige spela final.

Sverige Finland Unibet

Be the first to comment

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.