Sverige mot Danmark handboll semifinal EM 2018

Vi lovade att inte ge oss på Handbolls-EM 2018 igen efter den förra missen men vi kan inte låta bli. Det är fredagen den 26 januari 2018 och Sverige ska möta Danmark i EM-semifinal. Det är Sveriges första EM-semifinal på hela 16 år och man får väl säga att vi hade lite tur för att nå hit. Matchen spelas ikväll klockan 20:30 så ni har god tid på er att ladda upp med allt som behövs.

Oddsjämförelse inför Danmark mot Sverige

 • Danmark (1) – 1.42
 • Oavgjort (X) – 9.90
 • Sverige (2) – 3.85
 • Tips: Danmark vinner med -2,5 mål handikapp till 1.87 i odds.

Sverige är klara underdogs inför denna match och det med all rätt. Det svenska laget måste vara nöjda med att ha tagit sig till semifinal och att möta Danmark här är så klart speciellt. Sverige har kommit hit trots att man bara vunnit tre av sex matcher. Man räknar på ett väldigt speciellt sätt och när Sverige förlorade mot Norge med ”bara” 3 mål så krävdes det att Frankrike skulle vinna mot Kroatien för att Sverige skulle gå vidare. Det var precis vad som hände och tack vare att Frankrike vann så är vi nu här.

Sverige har spelat mycket ojämnt i detta Handbolls-EM. Laget verkade riktigt bra och på hugget innan EM drog igång och vi skrev ett speltips inför den första matchen mot Island. Där åkte vi på en mycket överraskande förlust och det kändes som att allt var kört. Sen har man lyft sig och överraskade stort bland annat mot Kroatien när man vann med 35-31. Det var en otrolig bedrift och man kunde inte tro att det var samma lag som man såg förlora mot Island. Det är med andra ord ett ojämnt svenskt lag.

Även den första halvleken mot Frankrike var imponerande. Kan man nå upp till den nivån mot Danmark så kan det bli en jämn match. Det gäller även att målvakterna kommer igång och har flyt med några räddningar för att vi ska ha en chans i matchen. Hur man än ser på det så kommer danskarna att vara favoriter att vinna matchen och bör klara av det.

Handbolls-EM 2018 schema

Semifinaler:

 • Fredag 26/1, klockan 18.30: Frankrike-Spanien, sänds i TV3.
 • Fredag, 26/1, klockan 20.30: Danmark-Sverige, sänds i TV3.

Final:

 • Söndag, 28/1, klockan 20.30.

Bronsmatch:

 • Söndag, 28/1, klockan 18.30

Match om 5-6:e plats:

 • Fredag 26/1, klockan 15.30: Kroatien-Tjeckien. 

Vi spelar inte med hjärtat

Vi vill inget hellre än att Sverige vinner matchen och står för kanske årets största bragd. Om man sansar sig lite och tänker nyktert på det så är chansen mycket liten för det och vi vill skriva ett speltips som är bra. Danmark kommer att styra denna match och Sverige måste chansa och ha tur för att kunna hålla jämna steg. Sverige har sämst effektivitet offensivt av semifinallagen i EM, men samtidigt bäst målvaktsstatistik.

Om vi ska leta efter svagheter i det danska laget så sticker förlusten mot Tjeckien ut. Det var en tidig match och man hade inte riktigt kommit igång än. Danmark vann sin grupp över bland annat Spanien och Tyskland. Det säger en hel del och att Danmark spelar final mot Frankrike känns troligt.

Danmarks målvakt Niklas Landin har varit som en mur i målet och även om det har pratats en del om att han lider av en skada så kommer han med all sannolikhet att spela mot Sverige. Danmark är ett lag som förtjänar en finalplats medan Sverige har snitslat sig till semifinal med en stor portion tur. Sport är inte alltid rättvist och chansen att det oväntade kan hända är alltid spännande. Det är kul att heja på en underdog, speciellt om det är Sverige men vårt speltips går på en dansk seger denna fredag.

För att få upp oddset något så spelar vi på att Danmark vinner med 0 – 2,5 i handikapp hos Betsson. Det ger oss just nu oddset 1.87 vilket känns helt rätt. En tanke med vårt speltips här är att om Danmark skulle leda med bara ett eller två mål när det närmar sig slutet så kommer Sverige att ta ut målvakten och göra allt för att kvittera. Då öppnar det sig för att Danmark gör fler mål och det rinner iväg eller så kommer Sverige ifatt. Det är med andra ord högst osannolikt att Danmark bara skulle vinna med 2-3 mål.

Sveriges tidigare resultat

 • Sverige-Island 24-26
 • Serbien-Sverige 25-30
 • Kroatien-Sverige 31-35
 • Sverige-Frankrike, 17-23
 • Sverige-Vitryssland, 29-20
 • Sverige-Norge, 25-28

Gratisspel på EM hos Betsson

Gratisspel EM 2018Betsson kör en kampanj där man kan få ett gratisspel inför EM 2018 värt 200 kr. För att kunna ta del av detta gratisspel så behöver du först anmäla dig till kampanjen hos Betsson. När du väl har gjort det så måste du satsa minst 200 kr till odds 1.50 eller högre i spelavdelningen “EM-Herrar”. Därefter så kan du hämta ditt gratisspel värt 200 kr som kan användas i turneringen. Läs igenom regler och villkor hos Betsson innan du anmäler dig så att du inte missar omsättningskrav och liknande.

Matchinformation

 • Match: Sverige mot Danmark
 • Tävling: Handbolls-EM 2018
 • Plats: Kroatien
 • Tid: 26/1 2018 klockan 20:30
 • TV: TV3
 • Livestream: Viaplay
 • Speltips: Danmark vinner med -2,5 mål till 1.87 i odds hos Betsson.

Så här avslutningsvis så får vi väl även säga att vi nästan hoppas att detta speltips blir fel. Om Sverige skulle vinna och gå till final så tar vi gärna det. På så sätt bli man glad hur det än går. Rent spelmässigt så känns vårt handikapspel på Danmark som det bästa man kan göra inför denna match. Hoppas nu ni får en riktigt bra fredag så håller vi tummarna för Sverige ikväll.

Gratisspel EM 2018

Be the first to comment

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.