Stryktipsförslag inför lördagen den 26/1 2019

På lördag den 26 januari 2019 så är åter dags för Stryktipset. Vi skriver som vanligt våra speltips inför Stryktipset och går igenom och analyserar alla matcherna. Denna gång så har vi 7 matcher i FA-Cupen och 6 matcher i League Championship. Det ska bli intressant att sätta tänderna i dessa. Tänk på att det är spelstopp på lördag klockan 15:59.

Vårt stryktipsförslag denna gång landar på 288 rader. Vi tror på många skrällar denna gång och därför blev det lite fler rader än vanligt. Här ser ni hela vårt förslag och längre ner så kan ni läsa mer om varje enskild match.

 1. Manchester City – Burnley – 1
 2. Millwall – Everton – 2
 3. Newcastle – Watford – 1×2
 4. Portsmouth – QPR – 1x
 5. Shewsbury – Wolverhampton – 2
 6. Brighton – West Brom – 1x
 7. Wimbledon – West Ham – 2
 8. Norwich – Sheffield United – 1×2
 9. Aston Villa – Ipswich – 1
 10. Blackburn – Hull – 12
 11. Rotherham – Leeds – 2
 12. Nottingham – Wigan – 1x
 13. Stoke – Preston – 1x

1 – Manchester City mot Burnley – 1

Här är det väl inget snack om saken. Även om Manchester City har gått igenom en skadekris så ska detta inte vara några problem. Det är stor klasskillnad mellan lagen och vi behöver inte säga mycket mer än så. Vi spikar ettan helt enkelt och känner oss nöjda med det.

2 – Millwall mot Everton – 2

Även här är det stor klasskillnad mellan lagen. Millwall ligger i den nedre delen av League Championship medan Everton är ett mittenlag i Premier League. Även om Millwall spelar med stort självförtroende och har allt att vinna så ska detta inte vara några problem för Everton. Mot Lincoln senast så var Everton väldigt dominant och vi väntar oss en liknande situation på lördag. Oddset på tvåan ligger på runt 1.70 hos ett flertal spelbolag.

3 – Newcastle mot Watford – 1×2

Nu börjar det att bli svårare. Här har vi en helt öppen match där Watford kanske är det bättre laget men på bortaplan så kan det bli tufft. Newcastle slog ut Blackburn senast utan att för den sakens skull imponera på oss. Man störs av en del skador och flera spelare är osäkra för spel på lördag. Watford vann ganska enkelt mot Woking senast men nu blir det tuffare motstånd. Det känns som en helt öppen och oviss match. Kanske ligger krysset närmast till hand men vi väljer att helgarderad denna match.

4 – Portsmouth mot Queens Park Ranger – 1x

Även här har vi en jämn match mellan Portsmouth som toppar League One och QRP som ligger i mitten av Championship. QPR borde vara snäppet vassare men formen talar för hemmalaget. Man har fyra vinster och två förluster på de sex senaste matcherna. QPR har bara två vinster på de sex senaste. Sen får man så klart väga in att QPR har haft lite tuffare motstånd.

Portsmouth slog senast ut Norwich från cupen. Då får vi tänka på att Norwich ligger två i Championship vilket är betydligt bättre än QPR. Bortalaget slog Leeds för att komma hit men därefter så har man haft två förluster i ligan. Portsmouth är favoriter enligt spelbolagen och det känns rimligt. Vi tror på ettan men väljer att säkra upp med även ett kryss.

5 – Shrewsbury mot Wolverhampton – 2

Det är stor klasskillnad mellan dessa lag och tvåan känns vettigast. Vi kan bara notera en vinst på de sex senaste för Shrewsbury medan Wolverhampton har två vinster. Det skiljer väldigt många placeringar mellan dessa lag. Wolverhampton slog otroligt nog ut Liverpool senast men vi får ta hänsyn till att Liverpool inte spelade med sitt absolut bästa lag. Om Wolves är motiverade på lördag så ska detta vara en enkel match.

6 – Brighton & Hove mot West Bromwich – 1x

Brighton verkar klara sig kvar i Premier League denna säsong och kan nu satsa lite extra på cupen istället. Nu senast så skickade man hem Bournemouth och det såg riktigt bra ut. Formen ser bra ut och om motivationen finns på plats så bör man kunna vinna denna. West Bromwich jagar en plats i Premier League och frågan är om man inte sparar sig lite och lägger fokus på det istället för cupen. Vi tror som sagt på ettan men säkrar upp med krysset. Det är lite osäkert vilka spelare som kommer att spela. Brighton saknar en hel del spelare men vi bedömer att man fortfarande har material att klara detta.

7 – Wimbledon mot West Ham – 2

Detta var ännu en ojämn match med nästan två ligor i skillnad mellan lagen i placeringar. Det här ska West Ham kunna vinna. Wimbledon ligger sist i League 1 och har inte alls spelat bra denna säsong. Även om West Ham inte är på topp direkt så ska man kunna vinna denna match. Vi tror att West Ham vinner denna match 9 av 10 gånger och spikar därför tvåan.

8 – Norwich mot Sheffield United – 1×2

Här har vi en riktigt intressant match som nästan kan sluta precis hur som helst. Det är tvåan mot fyran i ligan och det kommer att vara en del prestige bakom denna match. Det skiljer bara tre poäng mellan lagen och det kommer att bli viktiga poäng som ska delas ut. Båda lagen har duktiga anfallare som har producerat bra med mål denna säsong. Att tippa en vinnare i denna match är otroligt svårt och därför väljer vi att helgardera. Ska ni titta på fotboll på lördag så kan denna match vara ett tips. Det bör bli en sevärd och spännande match med många mål.

9 – Aston Villa mot Ipswich Town – 1

Även om Aston Villa inte har spelat så bra den senaste tiden så bör man klara av ett ännu sämre Ipswich på hemmaplan. Aston Villa har faktiskt inte vunnit en enda match på sina fem senaste. Ipswich ligger sist i ligan och har inte alls nått upp till förväntningarna denna säsong. Även om formen ser dålig ut för hemmalaget så ska man kunna vinna här och ta tre viktiga poäng.

10 – Blackburn mot Hull – 12

Blackburn har börjat få känning på playoffplatserna och nu bara 6 poäng kvar dit. Det finns en viss risk att man har det i tankarna när man ska spela på lördag. Annars är Blackburn ett stabilt hemmalag som mycket väl kan vinna denna match. Hull är inte lika bra på pappret men man har överraskat den senaste tiden och formkurvan pekar rakt upp. Det här känns som ett öppet möte där båda lagen går in hårt för att vinna. Poängen är viktiga för båda lagen.

11 – Rotherham mot Leeds – 2

Rogerham ligger farligt nära nedflyttningsstrecket och känner nog pressen. Formkurvan pekar rakt ner i källaren och det ska nog mycket till om man ska slå Leeds. Även om man har presterat hyggligt på hemmaplan så är Leeds ett svårt motstånd. Det är inte utan orsak som Leeds leder ligan och detta bör man kunna ta. Leeds leder bara ligan med ett ynka poäng så det skulle nog sitta bra med tre poäng här så att man kan hålla undan i toppen.

12 – Nottingham Forest mot Wigan – 1x

Nottingham Forest är det bättre laget på pappret men formen är inte riktigt där. Man har nu tre raka förluster och 0-5 i målskillnad. Man håller sig trots allt kvar på en tolfte plats i ligan och får räknas som ett mittenlag. Wigan ligger på en tjugonde plats och riskerar nedflyttning. Poängen är livsviktiga för Wigan men på bortaplan mot ett hungrig Nottingham så blir det tufft. Wigan har spelat tretton matcher på bortaplan utan vinst. Vi har därför mycket svårt att se att man skulle bryta den trenden nu. Vi väljer därför ettan men säkrar upp med krysset.

13 – Stoke mot Preston – 1x

Sist men inte minst så har vi Stoke som ska möta Preston. Stoke är favoriter att vinna matchen och spelbolagen ger ett odds på runt 1.90 för hemmasegern. Stoke vann nu senast mot ligaettan Leeds med 2-1 och spelade betydligt bättre än vad man brukar. Även Preston gjorde en bra match nu senast och slog QPR med hela 4-1. Det är två ganska jämna lag men Stoke har några fler poäng och den viktiga hemmaplanen. Inte nog med att Stoke spelar på hemmaplan utan man är ett erkänt duktigt hemmalag. Vi tror på ettan men det känns skönt att även ha med krysset. Det känns inte troligt att Preston skulle gå och vinna denna match.

Det var hela vårt Stryktipsförslag inför lördagen den 26/1 2019. Det blev ganska många rader (hela 288 stycken). Nu håller vi tummarna för 13 rätt. Det brukar alltid bli några överraskningar och förhoppningsvis så får vi in dessa på helgarderingarna. Hoppas ni får en riktigt trevlig lördag och vi ska försöka hinna med ett speltips inför söndagen.

Speltipsidag.se

Be the first to comment

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.