Stryktipset den 12 januari 2019

Det har blivit dags för årets första Stryktips här på Speltipsidag.se och det går av stapeln på lördag den 12 januari 2019. Vi börjar med 6 matcher i Premier League och sen 7 matcher i Championship. Det känns som en bra blandning och det ska bli kul att sätta tänderna i dessa matcher. Det är 24 miljoner jackpot på lördag eftersom Stryktipset firar 50 år. Håll i er för nu sätter vi igång. Tänk på att det är spelstopp klockan 15:59 den 12 januari.

1 – Chelsea mot Newcastle – 1

Det här är väl kanske veckans spik. Chelsea ska kunna vinna denna match ganska enkelt och vi känner inget behov av att säkra upp. Oddset på hemmasegern ligger på låga 1.25. Även om Chelsea har tappat lite mot topplagen så är man fortfarande med i toppstriden. Nu senast när man mötte Spurs så trodde vi inte att Chelsea skulle gå mållösa från matchen men Spurs vann med 1-0. Skadeläget ser bra ut och på hemmaplan så är Chelsea starka. Newcastle är inte alls i samma klass och hemmalaget har behov av 3 poäng för att hänga med i toppen.

2 – Brighton mot Liverpool – 2

Även här har vi en ganska enkel match. Oddset på hemmasegern ligger på över 10 medan Liverpool ligger på runt 1.30. Det här är troligen kupongens starkaste tvåa. Vi tycker att Brighton hör hemma i botten av Premier League och man har nog tagit fler poäng än man har förtjänat. Liverpool har två raka förluster och nu behöver man verkligen en seger. Liverpool lider av en del problem i backlinjen men det ska inte vara något större bekymmer mot Brighton. Liverpool bör kunna vinna denna match 2 av 3 gånger.

3 – Burnley mot Fulham – 1X

Här har vi en riktigt jämn match mellan Burnley och Fulham. Burnley är en knapp favorit på hemmaplan och man har en bra chans att vinna denna match. Samtidigt så tror vi att krysset är det som ligger närmast. Burnley ligger på plats 16 i Premier League medan Fulham ligger på plats 19. Vi tycker att Burnley är det bättre laget och sen på hemmaplan så ska man vara favoriter. Vi ska inte helt räkna ut Fulham som kämpar med näbbar och klor för att hålla sig kvar i Premier League. Med vilja så kan man nå riktigt långt och vi håller krysset högt här men säkrar upp med ettan.

4 – Cardiff mot Huddersfield – 1X

Det här är två av ligans sämsta lag. Cardiff ligger på plats 17 medan Huddersfield är sist i Premier League. Här nere är poängen lika viktiga som i toppen om man vill hålla sig kvar i ligan. Det blir troligen Huddersfield som får spela i Championship nästa säsong men Cardiff är inte mycket bättre. Hemmafördelen väger in här och därför är oddset på hemmasegern ligger på 2.32 medan tvåan ligger på 3.55. Vi tror även här på krysset men väljer än en gång att säkra upp med ettan.

5 – Crystal Palace mot Watford – 1

Det är många svåra matcher på denna kupong och detta är ännu en jämn match. Crystal Palace är knappa favoriter på hemmaplan och oddset ligger på 2.25. Palace har spelat bra sedan december och ser ut att vara inne i en formtopp. Man har besegrat riktigt svåra motståndare som Manchester City och Leicester. Watford har inte riktigt nått upp till samma kaliber och man har helt enkelt haft det lite svårare. Båda lagen är relativt skadefria och vi ser inte att något av lagen har en fördel eller nackdel där. Vi tycker att spelbolagen värderar denna match korrekt och vi väljer ettan även om det inte är en säker sådan. Vi försöker att hålla nere antalet rader och vi känner oss trots allt ganska trygga med ettan.

6 – Leicester mot Southampton – X2

Leicester är favoriter att vinna på hemmaplan men oddset är något för lågt. Vi tycker faktiskt att detta känns som en 50-50 match som kan sluta precis hur som helst. Även om Leicester ligger sjua i Premier League och Southampton i bottendelen så har man en bra chans att överraska på lördag. Southampton har ryckt upp sig och spelar rolig anfallsfotboll. Vi gillar möjligheten till kryss eller tvåan här och det kan nog vara många som går på pumpen i just denna match.

7 – Birmingham mot Middlesbrough – 1X2

Då var vi framme vid Championship och det blir något svårare. Birmingham ligger på åttondeplats i ligan medan Middlesbrough ligger femma. Det ser ut att kanske bli veckans mest ovissa match. Den här matchen kan sluta precis hur som helst men två så pass jämnstarka lag. Middlesbrough är knappa favoriter tack vare hemmafördelen. Vi väljer att helgardera denna match då den är så pass svårspelad.

8 – Brentford mot Stoke – 1

Det här är en klassisk match mellan två lag som har haft det lite tungt. Brentford ligger på plats 18 i ligan med Stoke City har plats 14. Stoke är väl den stora besvikelsen och många trodde att laget skulle hålla till i toppen av ligan. Brentford fokuserar på att hålla sig kvar i ligan och här väntar 3 viktiga poäng på hemmaplan. Båda lagen är inne i en svacka med tre raka förluster vardera. Vi tror att Brentford vill lite mer på lördag och med hemmapubliken i ryggen så har man en bra chans att vinna.

9 – Ipswich mot Rotherham – X

Här har vi ett bottenmöte i Championship. Ipswich ligger sist i tabellen på 15 poäng medan Rotherham ligger på plats 21 med 25 poäng. Ipswich har spelat uruselt denna säsong och Rotherham bör kunna få med sig ett poäng utan problem. Det finns en risk att Rotherham faktiskt vinner denna match men vi känner att krysset har bäst värde.

10 – Preston mot Swansea – 1X

Preston har faktiskt spelat bättre än vad resultatet visar. Laget ligger bara på plats 17 i ligan och man har inte haft marginalerna på sin sida. Det är nästan så att Preston skulle förtjäna Swanseas 12:e plats bättre. På hemmaplan så har Preston en bra chans att vinna denna match. Vi tror att hemmalaget tar minst ett poäng på lördag.

11 – Sheffield Utd mot QPR – 1

Sheffield Utd har spelat riktigt bra så här långt och man har lagt beslag på tredjeplatsen i ligan. Man hade lite otur i helgen när man förlorade mot Barnet i cupen men annars så har det sett riktigt bra ut. Annars har man tre raka vinster i ligan och formen ser bra ut. Vi ska inte underskatta QPR som ligger åttan i ligan men Sheffield Utd är strået vassare. Sheffield Utd är det bättre laget och vi räknar med en seger på lördag. Oddset på hemmasegern ligger på 1.65 och det känns rimligt.

12 – West Bromwich mot Norwich – 1X

West Bromwich och Norwich är två av topplagen i Championship och det här ska bli en intressant match att följa. Vi ser två nästan hela jämnstarka lag där oddset på hemmasegern ligger på 2.16. Det är hemmafördelen som väger över och det skulle förvåna oss mycket om West Bromwich inte får med sig en poäng. Norwich ligger två i ligan och är ett riktigt svårt motstånd men ett kryss ska man kunna klara av.

13 – Wigan mot Aston Villa – X2

Den sista matchen i veckans Stryktips är mellan Wigan och Aston Villa. Det är ännu en svårspelad match där vi anser att Aston Villa har störst chans att vinna. Även om Wigan spelar på hemmaplan så är Aston Villa ett betydligt bättre lag. Wigan har inte alls spelat bra den senaste tiden och man förlorade nu senast mot West Bromwich i FA-cupen. Innan dess så var det en ordentlig förlust mot Sheffield Utd med 3-0. Vi hade höga förväntningar på Aston Villa inför denna säsong men man har inte riktigt nått upp till det. Trots att man inte har nått upp till förväntningarna så har man ett betydligt bättre lag än Wigan. Vi tror på tvåan men säkrar upp med krysset i den sista matchen.

Där har ni vårt Stryktipsförslag inför den 12 januari 2019. Tänk på att det är spelstopp klockan 15:59. Vårt förslag har 1 helgardering och 6 halvgarderingar vilket blir 192 kronor. Nu hoppas vi på en riktigt spännande lördag med många bra matcher och förhoppningsvis 13 rätt.

Speltipsidag.se

Be the first to comment

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.