Spanien mot Italien i VM-kvalet den 2 september 2017

Det är lördagen den 2 september 2017 och vi fortsätter med VM-kvalet. Dagens kanske mest intressanta match är mellan Spanien och Italien. Matchen spelas i Madrid klockan 20:45 ikväll och båda lagen jagar en ledning i gruppen. Läs vidare för att få en närmare förklaring på vårt speltips och en analys av matchen.

 • Speltips: Båda lagen gör mål i matchen till 2.25 i odds hos Bet365.
 • Spelstopp: 20:45

Oddsjämförelse inför Spanien mot Italien

 • Spanien (1) – 1.78
 • Oavgjort (X) – 3.40
 • Italien (2) – 5.25

Förra sommaren så förlorade Spanien mot just Italien med 2-0 i EM. Det var många som blev överraskade av det resultatet och vi får se om kanske samma sak händer idag. Efter förlusten mot Italien så bytte man tränare och ett flertal äldre spelare. Nu har man ett betydligt yngre lag med spelare som Marco Asensio, Suso och Alvaro Morata. Det känns som ett bättre lag idag som hela tiden utvecklas.

Spanien och Italien har redan spelat en gång tidigare i VM-kvalet och då slutade matchen 1-1. Spanien började bäst och tog ledningen. Därefter vägde det fram och tillbaka en hel del och i slutet så fick Italien en straff. Daniele De Rossi satte säkert dit den och därmed så blev slutresultatet 1-1. Italien har 29 raka matcher utan förlust i VM-kvalet medan Spanien har 55 stycken.

Att det är Spanien och Italien som går vidare från denna VM-kvalgrupp är i stort sätt redan klart. Lagen leder med 16 poäng vardera och det kommer vara mer eller mindre omöjligt att hämta ikapp. Det laget som vinner dagens match kommer troligen att vinna gruppen. Spanien vann senast mot Makedonien med 2-1 och leder nu gruppen på målskillnad. Det är bara fyra matcher kvar i VM-kvalet och därför så är denna match extra viktig.

Förklaring på vårt speltips

Italien har kanske inte samma stjärnor som Spanien har men Gian Pierro Ventura har gjort ett riktigt bra jobb med det han har. Italien har vunnit 8 och spelat 2 oavgjorda sedan EM förra sommaren. Italien har gjort mål i alla förutom 1 match och det är något som vi tog med i beräkningarna när vi tog fram vårt speltips. Spanien har inte misslyckats att göra mål i en tävlingsmatch sedan 2003 och kommer garanterat att få hål på Italien. Vårt speltips blir att båda lagen gör mål till fina 2.25 i odds. Med tanke på hur bra båda lagen är på att anfalla så känns detta riktigt bra. Det finns nog goda chanser att matchen slutar precis som den första med 1-1.

Italien har ett bra försvarsspel och det kan vara till nackdel för vårt speltips men Spanien har inte misslyckats med att göra mål hemma på väldigt länge. Spanien kommer att vilja hålla i taktpinnen och förhoppningsvis får ett av lagen in ett tidigt mål. Då kommer matchen att öppnas upp och det andra laget är tvingat att pressa. Skulle 0-0 stå sig ganska länge så tror jag att Italien kommer att öppna upp sig och chansa lite för att kunna knipa förstaplatsen.

Intressant statistik

 • Spanien har gjort mål i alla sina matcher sedan 2003 men bara hållit nollan i hälften.
 • Italien har gjort mål i 90 % av sina matcher sedan förra sommaren och har bara hållit nollan i 30 % av matcherna.

VM-kvalgrupp G – Tabell

 1. Spanien – 16
 2. Italien – 16
 3. Albanien – 9
 4. Israel – 9
 5. Makedonien 3
 6. Liechtenstein – 0

Matchinformation

 • Match: Spanien mot Italien
 • Tävling: VM-kval
 • Tid: 2 september 2017 klockan 20:45
 • Plats: Bernabéu, Madrid
 • TV: Kanal 9
 • Livestream: N/A
 • Speltips: Båda lagen gör mål i matchen till 2.25 i odds.

Det var allt denna lördag och det spelas en hel del andra matchen i VM-kvalet idag. Sen fortsätter det hela imorgon söndag och då är det dags för Sverige igen. Hoppas ni är nöjda med dagens speltips och att ni ser samma värde i det som jag gör. När två så här målfarliga lag möts och man får över 2 i odds så känns det riktigt bra. Statistiken hjälper sedan till att göra mig ännu mer övertygad om att detta är rätt. Jag kommer trots allt att hålla insatsen ganska låg och inte riskera allt på ett kort. Hoppas ni får en riktigt skön lördag och att ni tittar in imorgon igen.

Santiago Bernabéu

Be the first to comment

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.