IK Sirius mot IFK Göteborg den 22 juli 2018

På söndag den 22/7 2018 så spelar IK Sirius mot IFK Göteborg i Allsvenskan och det är en match som direkt fångade vårt intresse. Båda lagen ligger i botten av Allsvenskan och här gäller det att rycka upp sig om man vill spela kvar i den högsta ligan. Värst är det trots allt för Sirius som faktiskt ligger sist i Allsvenskan på ynka 8 poäng. IFK Göteborg är ett lag som vi är vana vi att se betydligt högre ligger på en tolfte plats med 16 poäng. Matchen spelas på Studenternas IP klockan 17:30 denna söndag.

Oddsjämförelse inför IK Sirius mot IFK Göteborg

 • IK Sirius (1) – 3.15
 • Oavgjort (X) – 3.55
 • IFK Göteborg (2) – 2.29

Som ni ser på oddsen så är det en jämn match enligt spelbolagen men vi har ett lag som vi tror lite mer på. Oddset på 1X2 marknaden är riktigt bra och det ska vi utnyttja. Det är trots allt klasskillnad mellan dessa två lag där Göteborg har dubbelt så många poäng.

Det har inte varit en bra säsong för något av lagen men IFK Göteborg har trots allt dubbelt så många poäng som Sirius. Hemmalaget ligger riktigt illa till och kan mycket väl åka ur Allsvenskan om inget drastiskt händer. IFK Göteborg är inte heller säkra på att få stanna kvar i Allsvenskan och behöver alla poäng som man kan få.

I sin förra match så fick Sirius en liten ljusning när man slog Brommapojkarna med 1-0. Det var en vinna eller försvinna match och en förlust där hade nog betytt slutet. Nu fick man lite hopp när man tog tre poäng och man har fortfarande näsan över vattnet. Det skulle verkligen behövas poäng mot Göteborg denna söndag för att inte tappa suget igen.

IFK Göteborg har också haft problem men nu senast så fick man en ljusglimt i och med en vinst över Örebro med 2-0. Innan dess så hade man tre förluster i rad och formkurvan pekade rakt ner i källaren. Frågan är om det har vänt och man har fått lite positiv energi? Matchen mot IK Sirius lär visa det eftersom det är en match man bör kunna vinna.

Urusla på hemmaplan

Vi har studerat hur IK Sirius har presterat på hemmaplan och det ser riktigt illa ut. Man har nästan släppt in 3 mål per hemmamatch i snitt och då förstår man varför Sirius ligger sist i Allsvenskan. Konstigt nog så har man tagit fler poäng på bortaplan än på hemmaplan denna säsong. Vi har svårt att se att man skulle vända på den trenden helt plötsligt.

Även om IFK Göteborg har underpresterat denna säsong så har man ett stabilt lag som ska kunna göra mer. Man har tagit en del poäng på bortaplan och har ett lag utan några större avbräck. Vi känner att IFK Göteborg har en bra chans att vinna denna match. Vårt speltips blir därför att IFK Göteborg vinner matchen till 2.29 i odds hos Betsson. Det finns ett flertal bra anfallare som mycket väl kan sänka Sirius.

Vi känner att det finns en risk för att matchen slutar oavgjord så det kan vara värt att säkra upp det. Även om Sirius har ett försvar som är allt annat än bra så kan inte Göteborg direkt briljera med något superförsvar. Det finns nog en bra möjlighet för Sirius att göra mål på Göteborg men vi tror att Göteborg gör ännu fler mål. 1-2 känns väl som ett rimligt slutresultat inför denna match.

Spelfakta inför Sirius mot Göteborg

 • Sirius har inte vunnit på sina sju senaste hemmamatcher.
 • Sirius har förlorat 11 av 15 matcher i Allsvenskan och bara vunnit en.
 • Göteborg har tagit fler poäng på bortaplan än hemmaplan.

Skador

 • IK Sirius saknar Abdul Razak, Elias Andersson och Josh Wicks. Sen är Daniel Jarl osäker för spel.
 • IFK Göteborg saknar troligen Patrik Karlsson Lagemyr men han börjar bli frisk och kan troligen snart vara med igen.

Matchinformation

 • Match: IK Sirius mot IFK Göteborg
 • Tävling: Allsvenskan
 • Plats: Studenternas IP
 • Tid: 22/7 2018 klockan 17:30
 • TV: C More Fotboll
 • Livestream: C More Stream
 • Speltips: IFK Göteborg vinner matchen till 2.29 i odds hos Betsson.

Så ser det ut inför den Allsvenska kvällsmatchen mellan Sirius och Göteborg. Vi känner att det är ett riktigt bra läge att satsa på Göteborg. Denna match ska man kunna vinna och ta tre viktigt poäng. Sirius kan ha tappat en del motivation och känner att hoppet är borta. IFK Göteborg har nu chansen att sätta spiken i kistan. Vi får se hur det slutar denna söndagskväll. Hoppas ni har haft en bra helg och att ni snart är redo för en ny frisk vecka som kommer att bjuda på fler matcher i Allsvenskan och även en del Champions League och Europa League kval.

IFK Göteborg

Be the first to comment

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.