Senegal – Sydkorea den 11/6 2018

Vi fortsätter att studera Sveriges motståndare i VM. Måndagen den 11/6 2018 så spelar Sydkorea mot Senegal i en sista träningsmatch innan fotbolls-VM 2018 drar igång. Sydkorea har hamnat i något av en svacka och det kan gynna Sverige. Matchen spelas klockan 15:00 på DAS Goldberg Stadion.

Oddsjämförelse inför Senegal mot Sydkorea

  • Senegal (1) – 2.06
  • Oavgjort (X) – 3.10
  • Sydkorea (2) – 3.80

Senegal är favoriter att vinna matchen men det känns helt öppet. Det är två lag i en formsvacka som möts och det bör bli relativt jämnt.

Sverige spelar i Grupp B i VM med Sydkorea, Tyskland och Mexiko. Glädjande nog så är det inte bara Sverige som har haft det trögt i genrepet. Mexiko och Sydkorea har haft stora problem och inte alls fått igång spelet. Tyskland har varit något bättre men förlorade nu senast mot Österrike. Sverige måste mer eller mindre ta tre poäng i första matchen mot Sydkorea för att ha en chans att gå vidare från gruppen. Vi anser att Sydkorea är gruppens sämsta lag och får troligen agera slagpåse. Vi ser det som högst osannolikt att Sydkorea skulle gå vidare från gruppen.

Det känns inte riktigt som att Sydkorea har någon struktur i laget. Det går helt för lätt att ta sig igenom deras försvar. Den 27 mars så spelade Sydkorea en vänskapsmatch mot Polen och då fick vi prov på det undermåliga försvarsspelet. Polen vann till sist med 3-2 och det såg ibland väldigt enkelt ut när Polen tog sig igenom försvaret.

Offensivt så har Sydkorea en hel del bra spelare som producerar målchanser. Målen kommer och det hade sett riktigt bra ut om försvaret nått upp till samma nivå. Tyvärr så gör motståndarna ofta fler mål och laget har bara vunnit en av sin fem senaste träningsmatcher. Nu senast så spelade man oavgjort mot ett avtrubbat Bolivia. Innan dess så blev det stryk med 3-1 mot Bosnien. Sen har man även radat upp förluster mot Polen och Nordirland. Formen är allt annat än bra och man behöver nog göra något drastiskt. Inte nog med att formen är svag, man lider även av flera skador i laget.

Vad vet vi om Senegal?

Senegal vann sin grupp i VM-kvalet ganska enkelt. Man gick obesegrade genom hela kvalet och imponerade stort. Man har även spelat bra i afrikanska mästerskapen och i flera träningsmatcher. Nu senast så blev det en förlust mot ett svårt Kroatien. Det var Senegals första förlust på länge. Vi kan nog lugnt hålla med spelbolagen att Senegal är favoriter att vinna denna match.

Om vi tittar på pappret och ser vilka spelare som finns i de olika lagen så har Senegal flera spelare som spelar i Premier League. Vi har bland annat Kouyate som spelar i West Ham, Alfred N’Diaye som spelar i Wolves och Gueye som spelar i Everton. Sen har vi Mane som spelar i Liverpool till vardags. Han har presterat otroligt bra i Liverpool och man tog sig hela vägen till final i Champions League. Han kommer att vara den absolut viktigaste spelare för Senegal.

Det finns många individuella talanger hos Senegal och på pappret så är man överlägsna. I VM så har man fått en ganska tuff grupp. Senegal spelar med Colombia, Japan och Polen. Det finns absolut en möjlighet för Senegal att ta sig vidare men det är inte direkt några lätta lag. Nu mot Sydkorea så måste man vinna för att få rätt känsla och för att höja självförtroendet.

Sydkorea spelade som sagt 0-0 mot Bolivia och det var en sorglig tillställning. Tre förluster, en vinst och en oavgjord är deras facit. Det är inte direkt något bra facit och man skulle behöva en vinst här för att bryta mönstret. Senegal har inte direkt radat upp vinsterna men man har en vinst, tre oavgjorda och en förlust på sina fem senaste. Det känns något bättre men fortfarande två lag i formsvacka.

Vi tror att denna match slutar oavgjord. 3.10 i odds på oavgjort känns lockande men vi väljer att säkra upp spelet. Vårt speltips blir att matchen slutar oavgjort men pengarna tillbaka vid hemmavinst till 1.69 i odds hos Betsson. Så länge inte Sydkorea vinner så får vi som sämst tillbaka våra pengar.

Matchinformation

  • Match: Senegal mot Sydkorea
  • Tävling: Träningslandskamp
  • Plats: DAS Goldberg Stadion
  • Tid: 11/6 2018 klockan 15:00
  • TV: N/A
  • Livestream: N/A
  • Speltips: Det blir oavgjort men pengarna tillbaka om Senegal vinner till 1.69 i odds hos Betsson.

Nu börjar det att dra ihop sig på riktigt och det är bara 3 dagar kvar till fotbolls-VM 2018. Vi är otroligt taggade och ska försöka att hinna med att analysera så många matcher som möjligt. Vi får se om Senegal kan leva upp till sitt favoritskap här eller om matchen slutar oavgjort som vi tror. 1-1 tycker vi känns som ett rimligt slutresultat. Vi får se hur det hela slutar. Hoppas ni får en riktigt skön måndag och att semestern nu närmar sig med stormsteg.

Sydkorea

Be the first to comment

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.