Ryssland – Sverige den 15 maj 2018 – Gruppfinal

Då var det äntligen dags för Sverige att möta Ryssland i Ishockey-VM 2018. Tisdagen den 15/5 2018 klockan 20:15 så är det nedsläpp. Det är alltid lite speciellt att möta Ryssland och det här blir den svåraste matchen för Sverige så här långt. Kan Tre Kronor fortsätta sin framfart eller tar det slut här? Vi har ett ungt och hungrigt lag som kan nå riktigt långt och det bör kunna bli en hel del mål i denna match. Ni ser matchen som vanligt på TV3 och sändningen startar klockan 19:30.

Oddsjämförelse inför Ryssland mot Sverige den 15 maj 2018

 • Ryssland (1) – 2.95
 • Oavgjort (X) – 4.50
 • Sverige (2) – 2.02

Oddsen visar på att spelbolagen har svårt att värdera lagen. Sverige ser ut att vara favoriter att vinna matchen men det är inte med stor marginal. Det känns helt öppen och därför så låter vi bli 1X2 marknaden och går på målmarknaden istället.

 • Spelförslag: Det blir över 5 mål i matchen (asian handicap) till 1.75 i odds.

Sverige leder Grupp A i Hockey-VM 2018 med 17 poäng. Strax efter hittar vi Ryssland på 16 poäng. Det är som gjort för en klassisk gruppfinal mellan Ryssland och Sverige. Det här är en match man inte vill missa, så se till att ni ha kalendern fri klockan 20:15 ikväll.

Båda lagen kommer att gå för gruppsegern och på så sätt få en enklare kvartsfinal och en möjlighet att spara sig till semifinalen. Vi kommer därför att få se offensiv och aggressiv hockey från båda hållen. Det innebär att vi kommer att få se många målchanser och kontringar. Vi tror att det i sin tur leder till att det blir många mål i matchen.

Sverige brukar öppna hårt

Sverige har öppnat nästan alla matcher väldigt offensivt. Man gör nästan alltid 2 mål eller mer i första halvleken. Nu har man haft lite enklare motstånd än vad Ryssland kommer att bjuda på och då kan det straffa sig.

Ryssland har hållit nollan i fyra av sex matcher så här långt och det ser så klart bra ut. Tittar man lite närmare så har motståndet inte varit det bästa i dessa matcher. Mot lite tuffare motstånd så har Rysslands försvar inte fungerat lite bra. Tjeckien och Schweiz lyckades få hål på Rysslands försvar. Schweiz förlorade mot Ryssland med 4-3 och Tjeckien vann faktiskt med 4-3 efter förlängning. Det tycker vi visar att Rysslands försvar inte riktigt håller mot lite tuffare motstånd. Med tanke på att Sverige slog både Tjeckien och Schweiz så ska det inte vara några problem att få hål på Ryssland.

Ryssland har en stark offensiv

Ryssland har fortfarande ett starkt anfall. Det finns många bra forwards som Pavel Datsyuk, Kaprizov, Yevgeni Dadonov, Nikita Gusev och Kiril Kaprizov. Nu ställs dessa ryssar mot en riktigt tuff backlinje och det ska bli intressant att se hur det går.

Sverige är obesegrade så här långt i Ishockey-VM 2018 och det har sett riktigt bra ut. Man har bara tappat ett poäng och det var mot Slovakien där man vann i förlängningen. Tre Kronor har inte bara vunnit sina matcher utan även gjort många mål. Laget har gjort fyra mål eller mer i alla matcher utom en där det ”bara” blev 3 mål.

Vårt speltips blir att vi för se över 5 mål i matchen med asian handicap till 1.75 i odds hos Unibet. Det innebär att vi får tillbaka insatsen om det skulle bli precis 5 mål. Om Sverige gör fyra mål mot Ryssland som man har gjort mot nästan alla andra så krävs det bara att Ryssland gör två mål för att vårt speltips ska gå in. Tittar vi på statistiken så har Ryssland gjort minst 3 mål i alla sina matcher.

Hela det svenska laget känns offensivt och även backarna har visat offensiva tendenser. Sen har Sverige sin förstakedja som har varit otroligt bra. Nu får vi även in tunga NHL-spelare som förstärker laget ännu mer.

Matchinformation

 • Match: Ryssland mot Sverige
 • Tävling: Ishockey-VM (gruppspel)
 • Plats: Köpenhamn, Danmark
 • Tid: 15/5 2018 klockan 20:15
 • TV: TV3
 • Livestream: Viaplay
 • Speltips: Det blir över 5 mål (asian handicap) till 1.75 i odds hos Unibet.

Anledningar till vårt speltips

 • Sverige har gjort 4 mål eller mer i alla förutom en match så här långt.
 • Sverige har offensiva backar som ibland går upp lite för högt.
 • Ryssland har gjort 3 mål eller mer i alla sina matcher.
 • Ryssland har starka forwards och lite svagare backar som hjälper vårt spel.
 • Båda lagen går för gruppsegern och det bör resultera i ett offensivt spel med många mål.

25 kr freebet hos Unibet (live)

Unibet delar ut bonusar och freebets under hela ishockeyfesten i Köpenhamn. Idag det 15 maj 2018 så bjuder man på 25 kr freebet om man spelar live. Det kan väl passa bra under Sveriges match mot Ryssland. Tyvärr så är det först till kvarn som gäller respektive dag och därför så gäller det att vara snabb. Läs mer om regler och villkor hos Unibet.

Det ser riktigt bra ut för Sverige så här långt och jag har stora förhoppningar för ett guld i år. Det enda hotet som jag ser det är Finland. De har ett ungt och hungrigt lag som kan ställa till det. Finland spelar idag mot USA och då får vi se lite mer vad detta lag går för. Nu fokuserar vi på Ryssland och det blir förhoppningsvis en vinst. Tänk på att övertid ingår i vårt speltips och det blir som en extra kudde om det skulle vara trögt.

Unibet Ishockey-VM 2018

Be the first to comment

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.