Ryssland Saudiarabien den 14/6 2018 – VM-premiär!

Äntligen så är det dags för fotbolls-VM 2018 att dra igång. Vi har väntat fyra år på detta och nu är det äntligen dags. Torsdagen den 14/6 2018 så ställs värdnationen Ryssland mot Saudiarabien. Vi har studerat Rysslands träningsmatcher och det har tyvärr inte sett så bra ut. Vi har utnyttjat deras dåliga form i en del av våra speltips och vi får se om värdnationen kan rycka upp sig nu när det verkligen gäller.

 • Matchen spelas klockan 17:00 på Luzhniki Stadium i Moskva.

Oddsjämförelse inför Ryssland mot Saudiarabien

 • Ryssland (1) – 1.45
 • Oavgjort (X) – 4.45
 • Saudiarabien (2) – 9.50

Ryssland är favoriter att vinna inledningsmatchen och vi tycker det är för stort favoritskap om man tänker på hur laget har spelat. Nästan 10 gånger pengarna på megaskrällen känns lite lockande faktiskt.

Ryssland mot Saudiarabien – TV och live stream

Det lär vara en hel del i Sverige som vill se premiärmatchen i VM 2018 och därför så börjar vi med det. Ni ser matchen på SVT1 och SVT2, så att alla kan sen den. Sändningen startar redan klockan 16:00 om ni vill hänga med på försnacket. Sen går det även att streama matchen via SVT Play om man inte har tillgång till en TV. Sist men inte minst så går den även att streama via C More Play. Det finns med andra ord ingen anledning till att missa denna match.

Saudiarabien får väl räknas till ett av de sämre lagen i detta VM. Man är i samma grupp som Egypten, Uruguay och Ryssland. Det skulle vara en stor sensation om Saudiarabien skulle ta sig vidare från den gruppen men ibland så kan det vara en fördel att vara underdog. Laget spelar helt utan press och kan bara överraska positivt. Det ska man inte underskatta och Ryssland i sin tur har stor press på sig.

Nu finns det inga riktigt dåliga lag i VM, utan Saudiarabien har kvalat precis som alla andra och tog sig vidare. Sen var kanske inte deras kvalgrupp den svåraste, men likväl så tog man sig igenom. Man placerade sig på en andraplats i gruppen efter Japan. Till skillnad från Ryssland så har träningsmatcherna gått ganska bra för Saudiarabien. Man besegrade bland annat Grekland och Algeriet med 2-0. Sen förlorade man förvisso mot stornationerna Italien och Tyskland men det var man nog beredd på. En förlust mot Peru med 3-0 är lite allvarligare och det väcker en del frågor.

Fördel värdnationen

Ryssland är värdnation för hela mästerskapet och även om det inte finns några direkt bevis så brukar värdnationen få en fördel. Det kan vara att man har ett riktigt bra publikstöd eller att domarna är lite snällare. Man vet inte riktigt vad det beror på men statistiken talar för att värdnationen har en fördel.

Ryssland har inte alls övertygat inför VM. Man har spelat flera träningslandskamper och det har väckts en hel del frågor. Man förlorade bland annat med 1-0 mot Österrike precis som vi förutsåg och man spelade 1-1 mot ett svagt Turkiet. Sen har man även förlorat mot bättre lag där man inte hade något alls att säga till om. Ryssland mot Brasilien slutade 0-3 och Ryssland Frankrike slutade 3-1. Det var länge sedan Ryssland fick smaka på segerns sötma. Man har nu tre förluster och två oavgjorda på sina fem senaste matcher.

Saudiarabien kan överraska

Det är inte helt omöjligt att Saudiarabien överraskar alla och besegrar Ryssland här i premiären. Det beror i så fall till stor del på den aktuella formen som pekar rakt ner i källaren för Ryssland och upp för Saudiarabien. Ryssland har bara vunnit två av sina elva senaste matcher och det är mycket oroande.

Vårt speltips idag blir att Saudiarabien vinner med +1.25 asian handicap till 1.86 i odds hos Betsson. Det innebär att vi vinner om Saudiarabien vinner eller spelar oavgjort. Om Ryssland vinner med ett mål så vinner vi på halva spelet.

Ryssland har inte vunnit en match sedan oktober 2017. Det är möjligt att man sparat sig till VM men sannolikheten är inte stor. Även om man har fansen på sin sida så kan detta bli en tuff match. Man vill gå in i fotbolls-VM med en bra känsla och då ska man inte förlora en massa matcher innan.

Förväntade startelvor

 • Ryssland (4-5-1): Akinfeev – Fernandes, Kutepov, Ignashevich, Kudryashov – Dzagoev, Zobnin, Miranchuk, Golovin, Samedov – Smolov
 • Saudiarabien (4-5-1): Al Mosailem – Al Harbi, Hawsawi, Hawsawi, Al Shahrani – Al Shehri, Otayf, Alkhaibari, Al-Jassim, Al-Dawsari – Al-Sahlawi

Matchinformation

 • Match: Ryssland mot Saudiarabien
 • Tävling: Fotbolls-VM 2018 (Grupp A)
 • Plats: Moskva (Luzhniki Stadium)
 • Tid: 14/6 2018 klockan 17:00
 • TV: SVT1 och SVT2
 • Livestream: SVT Play
 • Speltips: Saudiarabien vinner med +1,25 asian handicap till 1.86 i odds hos Betsson.

Vi får se om Fotbolls-VM 2018 öppnar med en skräll men mer troligt är väl ett oavgjort resultat. Ryssland måste troligen vinna denna match om man ska ha en chans att ta sig vidare. Efter denna så väntar svåra Uruguay och Egypten. Det kommer att bli tufft hur man än ser på det och det är precis så det ska vara. Fotbolls-VM är äntligen igång och livet är underbart! Hoppas ni njuter lika mycket som jag gör. Nu ska vi njuta av världens bästa fotboll i en hel månad.

Ryssland fotboll

Be the first to comment

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.