Rumänien mot Sverige den 27/3 2018

Vi fortsätter med vänskapsmatcher och på tisdag den 27/3 2018 så spelar Rumänien mot Sverige på Stadionul Ion Oblemenco. Nu gäller det för Sverige att visa att man kan höja sig när det krävs. Sverige är faktiskt underdogs hos spelbolagen och det tycker vi är fel. När Sverige mötte Chile så trodde vi på Chile men Rumänien har inte ett lika bra lag. Matchen spelas den 27/3 klockan 20:30 så se till att avboka allt annat då.

Oddsjämförelse inför Rumänien mot Sverige den 27/3 2018

 • Rumänien (1) – 2.60
 • Oavgjort (X) – 3.20
 • Sverige (2) – 3.05

Även om vårt speltips sist var att Chile skulle vinna så blev vi lite besvikna när Chile gjorde mål i den 90:e minuten. Sverige förtjänade ett oavgjort resultat på Friends Arena. Ibland har man inte marginalerna med sig helt enkelt. Nu är det ett nytt motstånd och nya tag som gäller.

 • Tips: Sverige vinner matchen med +0.25 asian handicap till 1.73 i odds.

Vi tycker att det svenska laget visade upp sin styrka. Man gör vad man kan med det man har. Sverige är nu för tiden ett lag som kan lyfta spelare som inte ens får spela i sina klubblag. Man har en stark defensiv och ett anfall som kan blixtra till då och då. Ola Toivonen har hittat sin form i landslaget och är ofta med i avgörande situationer.

En spelare som vi har glömt lite och som satt på bänken nu senast är John Guidetti. Det finns möjlighet att han får spela mot Rumänien. Janne Andersson har sagt att man inte ska byta så många spelare i dessa träningsmatcher, utan istället spela med olika spelare från start. Matchen på tisdag mot Rumänien blir en viktig match för laget och det gäller att få in rätt känsla i huvud och kropp inför VM 2018 i Ryssland. Det är bara runt 3 månader kvar nu och tiden springer iväg.

Det svenska landslaget känns stabilt även om man förlorade mot Chile. Man ser varför detta lag tog sig till VM 2018 och fortsätter man spela som man har gjort så kan allt hända. Vi visade mot Italien att inget lag kan gå in och förvänta sig en enkel match mot Sverige. Rumänien klarade inte av att kvala till VM 2018 och saknar ett bra anfall.

Vi tror på Sverige

Vi spelar inte med hjärtat men här måste vi ge Sverige fördelen. Det blir en tuff bortamatch men man bör som sämst kunna få med sig ett oavgjort resultat. Rumänien förlorade bara en av fem hemmamatcher i VM-kvalet och det var mot Polen.

När är det inte VM-kval utan bara en träningsmatch. Att Rumänien ska vara favoriter mot Sverige håller vi inte med om. Rumänien har ett stabilt lag utan någon direkt spets. Försvaret är stabilt och det kommer inte att bli enkelt att ta sig igenom det. Vi tror att det blir under 2,5 mål i matchen men det blir inte vårt speltips. Vårt speltips blir att Sverige vinner matchen med +0.25 asian handicap till 1.73 i odds. Det betyder att vi vinner hälften om matchen slutar oavgjort. Du kan läsa mer om asian handicap i vår guide här.

Rumänien må vara favoriter att vinna på hemmaplan men Sverige har det bättre laget. Sverige har faktiskt bara förlorat en av sina sex senaste bortamatcher och formen är god. Rumänien vann sin förra träningsmatch mot Israel men det var ett lag som hade många nya spelare. Rumänien byter också en hel del spelare och man försöker att föryngra laget. Därför är det lite av ett experiment där man provar sig fram. Vi tror att Sverige har en bra chans att knipa denna match och med hjälp av asian handicap så garderar vi oss för det oavgjorda resultatet.

Skador

 • Rumänien har nyligen förlorat en viktig spelare i form av Bogdan Stancu som har gått i pension. Sen är även anfallaren Florin Andone skadad.
 • Sverige saknar Emil Krafth, Christoffer Nyman och Ludqig Augustinsson. Även om man inte har sitt absolut bästa lag att tillgå så kommer Sverige att kunna ställa upp med ett bra lag.

Troliga startelvor

 • Rumänien (4-5-1): C.Tatarusanu – R.Benzar, I.Nedelcearu, R.Marin, C.Sapunaru – A.Tosca, A.Chipciu, M.Pintilii, G.Grozav, N.Stanciu – C.Keseru.
 • Sverige (4-4-2): K.Johnsson – L.Augustinsson, F.Helander, J.Larsson, P.Jansson – A.Fransson, O.Hiljemark, K.Sema, J.Durmaz – J.Guidetti, I.Thelin.

Matchinformation

 • Match: Rumänien mot Sverige
 • Tävling: Träningsmatch
 • Plats: Stadionul Ion Oblemenco
 • Tid: 27/3 2018 klockan 20:30
 • TV: TV4
 • Livestream: C More Stream
 • Speltips: Sverige vinner med +0.25 asian handicap till 1.73 i odds hos Unibet.

Vill man se matchen på TV så är det TV4 som gäller. Sändningen startar klockan 20:00 och då är det mest försnack. Själva sändningen från matchen drar igång 20:25 och själva matchen 20:30. Det kan nog bli en riktigt spännande match där Sverige måste visa framfötterna. Man vill inte åka till VM med en dålig känsla. Sverige bör kunna få med sig oavgjort som sämst här.

Svensk fotboll

Be the first to comment

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.