Rosenborg BK mot Valur den 18/7 2018

Vi har en frisk onsdag framför oss och det har blivit den 18 juli 2018. Det råder fortfarande lite torka efter Fotbolls-VM men vi fortsätter med Champions League kvalet. Idag så spelar nämligen Rosenborg mot Valur Rejkjavik i kvalet. Det är den andra matchen i den första kvalrundan. Valur vann den första matchen lite överraskande med 1-0. Nu måste Rosenborg rycka upp sig om man vill ha en chans att ta sig till Champions League. Matchen spelas klockan 19:45 ikväll på Lerkendal Stadion.

Oddsjämförelse inför Rosenborg BK mot Valur

  • Rosenborg (1) – 1.20
  • Oavgjort (X) – 6.00
  • Valur (2) – 12.00

Det är en otroligt stor skillnad i oddsen mellan lagen. Det är lite märkligt eftersom Valur vann den första matchen så hade man kunna tro att oddsen skulle se annorlunda ut. Spelbolagen tycker troligen att det var en lite tursam vinst och att Rosenborg har mer att ge när det väl gäller. För nu gäller det verkligen om man vill spela vidare i Champions League kvalet.

Rosenborg ligger på en andraplats i norska Tippeligan och Valur Rejkjavik på en andraplats i den isländska ligan. Det säger kanske inte så mycket eftersom det är två helt olika ligor. Rosenborg är ett betydligt bättre lag med mer internationell erfarenhet. Oddsen gör oss inte direkt glada då 1X2 marknaden känns meningslös. Vi får nog använda oss av handikapp om det ska bli intressant.

Valur vann det första mötet med 1-0 och det var en stor överraskning. Det var Valurs första vinst någonsin i Champions League kvalet. Nu gäller det för Rosenborg att lyfta sitt spel om man inte ska åka ut i den första kvalrundan. Man behöver vinna med minst 2 mål för att det ska bli avancemang.

Båda lagen har stor press på sig i sina respektive ligor men Rosenborg lär ge allt i denna match. Laget ligger bara två poäng efter ledarna i tabellen och efter denna match så kommer fokus att vara på ligan. Rosenborg är vana vid att gå långt i Europa och det vore väl nästan en skam att åka ut nu. Förra året så åkte man ut mot Celtic i Europa League och även om man spelade bra så räckte det inte.

Vi har lagt märke till att Rosenborg har en del problem i försvaret när det kommer till spel i Europa. Laget har släppt in mål i flera av sina senaste hemmamatcher i Champions League. Det är inte ofta som man håller nollan och det kan bli farligt mot Valur. Om Valur gör ett mål på bortaplan så blir det riktigt tufft för Rosenborg.

Kan Valur förstöra för Rosenborg?

Valur kan absolut ställa till det för Rosenborg men rutiner bör ta över. Rosenborg vet vad som krävs för att vinna kvällens match och man kommer nog att gå ut hårt direkt. Vårt speltips blir att Rosenborg leder i halvtid till 1.58 i odds. Hemmalaget har inget annat alternativ, utan man måste gå för fullt direkt från start. Man kommer troligen att ha ledningen i halvtid och kan sedan lägga upp strategin för den andra halvan. Även om man leder med 1-0 i halvtid så behöver man fler mål i den andra halvleken. Det blir en strategisk match för hemmalaget och man måste våga att öppna sig och anfalla. Det gäller att sätta tryck på Valur försvaret direkt från start om man ska hinna med att vinna med marginal

Valur har gjort ganska många mål när man spelat internationella matcher. Man snittar närmare 2 mål per match. Det såg vi inte minst mot Rosenborg nu senast och därför så måste hemmalaget göra minst två mål för att vinna. 2-0 känns som ett rimligt slutresultat och därmed så är Rosenborg vidare. Det skulle även kunna bli betydligt mer eftersom Valur kommer att göra allt för att kvittera i slutet.

Matchinformation

  • Match: Rosenborg BK mot Valur
  • Tävling: Champions League kval (första rundan)
  • Plats: Lerkendal Stadion
  • Tid: 18/7 2018 klockan 19:45
  • TV: N/A
  • Livestream: N/A
  • Speltips: Rosenborg leder i halvtid till 1.58 i odds hos Unibet.

Vi får se om Rosenborg håller hela vägen eller om man braka ihop redan i första kvalomgången. Erfarenheten är en viktig faktor som kommer att gynna hemmalaget. Vi skulle bli otroligt förvånande om man gjorde bort sig ytterligare en gång och inte tar chansen. Nu är det vinna eller försvinna som gäller och vi hejar på Norge.

Champions League fotboll

Be the first to comment

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.