Portugal mot Tunisien den 28/5 2018

Vi startar upp en ny vecka med nya friska speltips. Det är måndagen den 28/5 2018 och det finns en del intressanta vänskapsmatcher idag. Vi hittar det bästa värdet i matchen mellan Portugal och Tunisien. Båda lagen har kvalificerat sig till Fotbolls-VM 2018 och det blir därför lite extra intressant att se dessa två lag mötas. Matchen spelas på Estádio Municipal i Portugal och börjar klockan 20:45.

Oddsjämförelse inför Portugal mot Tunisien

 • Portugal (1) – 1.35
 • Oavgjort (X) – 4.40
 • Tunisien (2) – 11.50

Här pratar vi om ojämna odds och vi tycker inte riktigt att det speglar läget. Portugal ska så klart kunna vinna denna match men vi tror det blir svårare än oddset visar. Vi berättar mer om varför vi tror det är så längre ner.

 • Spelförslag: Det blir under 2,5 mål i matchen till 1.70 i odds.

Nyckelfakta

 • Tunisien har förlorat med 1-0 i 3 av sina 5 senaste vänskapsmatcher.
 • Cristiano Ronaldo kommer inte att spela i matchen.

Fotbolls-VM 2018 närmar sig med stormsteg och nu har det blivit dags för lagen att värma upp. Portugal ställs mot ganska tufft motstånd i form av Tunisien. Det här blir en viktig match för båda lagen och det gäller att man får sitt spel att fungera. Portugal kommer att spela utan Cristiano Ronaldo som var en viktig kugge i Real Madrids spel i lördags när man vann Champions League. Han kommer att vara otroligt viktig under Fotbolls-VM och därför så är det lite synd att han missar denna träningsmatch.

Vi tror att Portugal kommer att prova lite nya spelare och då speciellt yngre förmågor. Det är inte alltid man lyckas när man håller på med generationsskifte och frågan är hur det kommer att gå för Europamästarna. Det ligger mycket ansvar på Ronaldos axlar och han är den spelaren som kan avgöra en hel match och även ett helt VM. Han spelar som sagt inte mot Tunisien men då kan andra yngre spelare få chansen att visa vad man går för.

Portugal kommer att få möta Marocko i Fotbolls-VM och Tunisien är att likvärdigt lag. Därför så kan detta bli en riktigt bra uppvärmning för Portugal. Om man vinner mot Tunisien så kommer självförtroendet vara i topp när man sen möter Marocko. Det här blir en riktigt intressant match för att se vilken form lagen är i.

Ronaldo kommer att saknas

Nordafrikanerna har en fördel av att Ronaldo inte spelar. Försvaret kommer att få det betydligt lättare. Med tanke på att Ronaldo nästan har gjort hälften av alla Portugals mål i kvalet så kommer det definitivt att påverka matchen. Vi får se om Andre Silva kan axla hans mantel. Vi är lite osäkra om Silva klarar sig själv utan Ronaldo som passar och spelar fram. Vi tror att Portugals anfall kommer att vara betydligt svagare och därmed så bör det bli en match med få antal mål.

Vårt speltips blir att vi får se under 2,5 mål i matchen till 1.70 i odds hos Unibet. Spelbolagen tar så klart hänsyn till att Ronaldo inte spelar och därför så blir det ett lite lägre odds. I vanliga fall när det är träningsmatcher så kan nästan allt hända. Detta är ingen vanlig träningsmatch eftersom det gäller att hitta formen nu innan VM. Därför så tror vi att man tar dessa matcher på absoluta allvar och gör sitt bästa. Vi kan så klart få se lagen prova lite olika spelare men man vill nog hålla sig till det lag man ska spela VM med.

Om någon ska göra mål i denna match så är det Bernardo Silva. Han kan mycket väl bli den nya Ronaldo. Han har sett riktigt bra ut den senaste tiden och har gjort en hel del mål. Att Berbardi Silva gör mål i matchen ger oss oddset 3.10 vilket är riktigt bra. Vill man chansa lite mer så kan detta spel absolut vara intressant.

Matchinformation

 • Match: Portugal mot Tunisien
 • Tävling: Vänskapsmatch
 • Plats: Estádio Municipal
 • Tid: 28/5 2018 klockan 20:45
 • TV: N/A
 • Livestream: N/A
 • Speltips: Det blir under 2,5 mål i matchen till 1.70 i odds hos Unibet.

Det var måndagens speltips och förutom denna träningslandskamp så spelar även Turkiet mot Iran och Frankrike mot Irland. Det känns härligt att Fotbolls-VM snart är här och vi börjar känna vibrationen i luften. Tyvärr så har vi inte hittat någon kanal som sänder Portugal mot Tunisien men de andra två matcherna finns på Viaplay. Hoppas ni får en riktigt bra början på denna vecka och att det blir en så pass tight match som vi tror.

Portugal flagga

Be the first to comment

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.