Portugal mot Sverige den 14/10 2020

På onsdag den 14 oktober 2020 så har vi en ny runda i UEFA Nations League. Sverige ställs mot Portugal på bortaplan och det lär bli en riktigt svår match. Kan Sverige rubba Portugal eller fortsätter den nedåtgående spiralen? Portugal behöver vinna denna match för att behålla ledningen i gruppen. Matchen spelas på Estadio Nacional klockan 20:45 svensk tid. Matchen sänds på TV4 och sändningen startar redan klockan 18:00.

Oddsjämförelse inför Portugal mot Sverige

 • Portugal (1) – 1.48
 • Oavgjort (X) – 4.50
 • Sverige (2) – 7.00

Uppdatering: Ronaldo har testats positiv för Covid-19 och kommer inte att delta mot Sverige. Det kan även innebära att fler spelare är smittade.

Det ser inte bra ut för Sverige om man ska lita på spelbolagen. Oddset talar för en ganska enkel hemmaseger och vi måste nog tyvärr hålla med. Sverige har inte direkt imponerat den senaste tiden och nu ställs man mot gruppledaren på bortaplan.

Svårigheter för Sverige

Sverige förlorade senast mot Kroatien med 2-1. Det såg länge ut att sluta oavgjort men Kroatien gjorde det vinnande målet i slutminuterna. Samtidigt så kämpade Sverige på bra och var väldigt nära att få med sig en poäng från en bortamatch mot Kroatien. Trots förlusten så kändes det som att Sverige hittade formen i andra halvleken.

Sverige ligger fortfarande på 0 poäng i grupp 3 och det ser riktigt illa ut. Det är ingen lätt grupp som Sverige har hamnat i och här nedan kan ni se hur det ser ut nu innan onsdagens matcher.

Grupp 3

 1. Portugal – 7 poäng (6 mål och 1 insäppt)
 2. Frankrike – 7 poäng (5 mål och 2 insläppta)
 3. Kroatien – 3 poäng (5 mål och 9 insläppta)
 4. Sverige – 0 poäng (1 mål och 5 insläppta)

Målskyttet behöver verkligen komma igång i Sverige men mot så pass svåra motståndare är det inte lätt. När lagen möttes i september så vann Portugal med 2-0. Det känns även som ett troligt resultat denna gång.

Försvaret har imponerat

Portugal har imponerat den senaste tiden och speciellt när det gäller försvaret. Man har klarat oavgjort mot både Frankrike och Spanien och bör kunna besegra Sverige. Man spelade senast mot Frankrike och den matchen slutade 0-0. Med tanke på att Frankrike är regerande världsmästare så var det inget dåligt resultat. Tack vare den poängen så leder man gruppen men det är med knapp marginal. Det är bara målskillnaden som avgör och därför behöver Portugal nog vinna mot Sverige för att behålla sin förstaplats i gruppen.

Vi får hålla ögonen på Cristiano Ronaldo, Bernardo Silva och Joao Felix. Även om försvaret har imponerat mer än anfallet så kan spelare som dessa avgöra matchen helt på egen hand. Portugal har hållit nollan i sina 3 senaste matcher och det visar styrkan i försvaret. Vi tror faktiskt inte att Sverige kan få hål på Portugal denna gång och det ligger till grund för vårt speltips.

Vårt speltips blir att Portugal vinner och håller nollan till 2.35 i odds. Det känns inte så roligt att skriva detta men ibland får man koppla bort hjärtat och bara använda hjärnan. Sverige har inte imponerat rent offensivt och med Portugals solida försvar så finns det en bra möjlighet att det slutar utan ett svenskt mål.

Matchinformation

 • Match: Portugal mot Sverige
 • Tävling: UEFA Nations League
 • Plats: Estadio Nacional
 • Tid: 14/10 2020 klockan 20:45
 • TV: TV4
 • Livestream: TV4 Play
 • Speltips: Portugal vinner och håller nollan till 2.35 i odds.
 • Allt innehåll på Speltipsidag.se är avsett för dig som är 18+. Kontakta www.stodlinjen.se om du spelar för mycket.

Anledningar till vårt tips

 • Sverige har förlorat 3 av sina 4 senaste matcher.
 • Sverige har bara gjort 1 mål i denna omgång av Nations League på 3 matcher.
 • Portugal har hållit nolla i 3 raka matcher nu.

Där har ni vårt speltips inför Portugal mot Sverige på onsdag. Vi kommer fortfarande att heja på Sverige och hoppas på ett mirakel här. Allt kan hända i fotboll och kanske hittar man rätt helt plötsligt och överraskar Portugal. Matchen sänds som sagt på TV4 och förutom denna match så är det många andra som spelas i Nations League samtidigt. Vi har bland annat Island som möter Belgien, England mot Danmark och Kroatien mot Frankrike. Det blir med andra ord en fullspäckad fotbollskväll så ladda upp med chips och tilltugg redan nu.

Portugal flagga

Be the first to comment

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.