Polen – Litauen den 12/6 2018 – Träningsmatch

Det är en ny dag och vi tar nya tag. Igår så gick det inte vägen men vi fick tillbaka insatsen i alla fall. Det är tisdagen den 12 juni 2018 och vi har bara två dagar kvar till fotbolls-VM drar igång. Idag så har vi ett speltips inför vänskapslandskampen mellan Polen och Litauen. Det är en ensidig historia men vi har ett litet knep för att få upp oddset. Matchen spelas klockan 18:00 på National Stadium i Warszawa.

Oddsjämförelse inför Polen mot Litauen

  • Polen (1) – 1.18
  • Oavgjort (X) – 6.50
  • Litauen (2) – 16.50

Det är sällan vi ser så pass ojämna matcher och här kan vi direkt lämna 1X2 marknaden eftersom det inte finns något värde i den. Vi är väl överens om att Polen ska vinna denna match, men vi får hitta något som höjer upp oddset på hemmasegern. Ett handikappspel skulle kunna vara intressant men faran är att Polen trappar ner på tempot efter att man har en ledning med något mål. Man vill absolut inte skada sig eller ta några onödiga risker så här precis innan VM.

Polen har kanske lite medvetet valt denna enkla match precis innan VM startar. Det kan ge en bra känsla att ha en vinst i ryggen när man spelar den första VM-matchen. Om bara sju dagar så ställs Polen mot Senegal i Ryssland och då gäller det att vara på topp. Senegal besegrade igår Sydkorea med 2-0 och vårt speltips ville sig inte riktigt. Sydkorea verkar vara riktigt under isen och det bådar gott inför Sveriges första match.

Polen hamnade i Grupp H i VM 2018 med Colombia, Japan och Senegal. Det är en ganska lätt grupp och Polen har faktiskt en bra chans att vinna den. Polen såg inte riktigt hundra ut nu senast mot Chile. Matchen slutade 2-2 men Polen är bättre än vad man visade den gången. Vänskapsmatcherna har gått lite sådär för Polen (precis som för Sverige) men det behöver inte betyda något. I VM-kvalet så var Polen riktigt bra. Man slog bland annat Rumänien med 3-0 (3-1) och Danmark med 3-2. Nu var det en ganska enkel grupp där bara Danmark bjöd på ordentligt motstånd, men man gjorde vad man behövde. Nu vill man ha en ordentlig vinst för att få den rätta känslan inför VM.

Litauen har inte mycket att glädja sig åt

Litauen har inte mycket att glädja sig åt. Man blev slagpåse i VM-kvalet och lyckades inte kvalificera sig. Man slog bara Malta i kvalgruppen och ska inte kunna hota Polen på bortaplan. I helgen så förlorade man en vänskapsmatch mot Iran och innan dess så förlorade man mot Estland och Lettland. Man har en vinst på sina fem senaste matcher och tre förluster. Polen har också bara en vinst på sina fem senaste matcher men bara två förluster.

Tittar man på inbördes möten mellan Polen och Litauen så blir det ännu tydligare. Litauen har förlorat fem av åtta bortamatcher mot Polen och snart är det sex av nio matcher. Vi får så klart inte glömma att detta är en träningsmatch där allt kan hända men jag tror att Polen tar denna på lite mer allvar och vill ha en bra känsla med sig. Sen räcker det nog att man vinner med ett eller två mål för att vara nöjda.

Polen är favoriter att vinna denna match och allt annat vore konstigt. Man har ett betydligt bättre lag än Litauen och sen på hemmaplan så är man extra starka. Bortalaget är nere i en djup svacka och har inte så mycket att spela för. Vi har noterat hur svårt Litauen har att göra mål. Därför så känner vi oss trygga med ett handikapp spel. Vårt speltips blir att Polen vinner och håller nollan till 1.64 i odds hos Betsson. Med tanke på hur lite mål Litauen har gjort den senaste tiden så känns detta riktigt bra. Jag tror att Polen vinner matchen med 2-0 och känns sig nöjda med det. Man kommer inte att köra över Litauen och riskera att dra på sig onödiga skador men man kommer att vilja hålla nollan. Eftersom detta är en vänskapsmatch så håller vi nere insatsen och sparar på krutet till torsdag.

Matchinformation

  • Match: Polen mot Litauen
  • Tävling: Träningslandskamp
  • Plats: National Stadium i Warszawa
  • Tid: 12/6 2018 klockan 18:00
  • TV: N/A
  • Livestream: N/A
  • Speltips: Polen vinner och håller nollan till 1.64 i odds hos Betsson.

Det är kanske inte tisdagens mest spännande match men man kan inte få allt. Det ska bli intressant att se hur Polen spelar och om man får fart på målskyttet här. Sen gäller det att inte släppa in några mål men där får vi nog hjälp av Litauen som är väldigt svaga rent offensivt. Matchen börjar klockan 18:00 idag men vi har inte hittat någon kanal som sänder eller streamar den. Nu är det bara två dagar kvar till den stora festen drar igång. Hoppas ni är lika laddade som jag är och det ska bli riktigt kul att ta fram speltips inför matcherna i VM.

Hörnflagga

Be the first to comment

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.