Östersunds FK mot Arsenal den 15/2 2018

Då var det äntligen dags för Östersund att möta Arsenal i Europa League. Det är så klart en otrolig bedrift för Östersunds FK att gå så här långt men det gäller att inte bli ”starstruck” av Arsenal. Matchen spelas den 15/2 klockan 19:00 och här kommer vårt speltips och våra tankar inför matchen.

Oddjämförelse inför Östersund mot Arsenal

 • Östersunds FK (1) – 6.60
 • Oavgjort (X) – 4.40
 • Arsenal (2) – 1.48

Som ni ser så är det inte ett direkt muntert odds på Östersund. Det ska helt enkelt inte gå att besegra Arsenal. Vi får väl hålla med där, men oavgjort känns absolut möjligt.

 • Tips: Östersund vinner med +1.25 asian handicap till 1.75 i odds.

Östersund kommer garanterat att vara väldigt motiverade. Många av spelarna har Arsenal som drömlag att möta och det är verkligen en dröm som har gått i uppfyllelse. Nu gäller det att inte bara vara nöjda med att få spela, utan att göra sitt yttersta. Nästan alla experter och spelbolag håller Östersund som underdog i denna match och det är kanske inte så konstigt. Det har varit samma sak tidigare när Östersund har vunnit, så det behöver inte betyda så mycket.

På torsdag så blir det kallt i Östersund och SMHI har lovat -2 grader och snö. Det kan gynna Östersund men Arsenal har nog varit med och liknande förhållande. Frågan är hur vana Arsenal är att spela på konstgräs? Kombinerar man det med temperaturen så kan det så klart ställa till det för storlaget.

Östersund har haft ett längre vinteruppehåll och bara spelat ett par träningsmatcher. Förra veckan så drog man igång laget igen och spelade mot Trelleborg i svenska cupen. Det blev en ganska enkel seger för Östersund med stabila 3-0. Vi får hoppas att denna känsla sitter kvar på torsdag och det kan vara skönt med en färsk vinst i ryggen.

Arsenal är favoriter

Arsenal är så klart favoriter att vinna matchen även om man spelar på bortaplan. Det kan vara så att Arsenal underskattar Östersund och blir lurade av vädret och gräset. Tyvärr så är nog Arsenal så pass rutinerade att det inte blir lurade av någotdera. Att spela i London kan ibland vara ganska kallt och därför så är nog inte kylan något större problem.

Frågan är om Arsenal kanske underskattar Östersund i den första matchen och inte ställer upp med sitt bästa lag. Arsenal har haft en ganska ojämn form under säsongen och har blandat briljanta resultat med helt oförklarliga förluster. Nu i helgen så förlorade Arsenal mot Tottenham precis som vi också trodde i vårt speltips. Nu är Tottenham ett riktigt bra lag och det går inte riktigt att jämföra med Östersund. Hur som helst så har Arsenal haft problem på bortaplan den senaste tiden och man har bara tre vinster av 14 möjliga bortamatcher i Premier League.

Vi tror inte att Wenger kommer att ställa upp med något B-lag mot Östersund, utan man inser nog att det krävs fullt manskap om man ska kunna vinna denna match. Även om man ställer upp med bästa möjliga lag så saknar man några viktiga spelare som ni kan läsa mer om längre ner.

Kan Östersund vinna med handikapp?

Vi tycker att det känns lite lockande att spela på Östersund här. Vi har sett laget överraska många bra lag på hemmaplan. Det är många faktorer som gynnar Östersund på hemmaplan men frågan är om det räcker. Vi tror att det behövs lite handikapp för att kunna sätta ett vinnande spel. Vårt speltips blir att Östersund vinner med +1.25 i asian handicap hos Bethard till 1.75 i odds. Det innebär att vi vinner hälften även om Östersund förlorar med 1 mål. Det borde finnas en bra möjlighet för Östersund att hålla nere siffrorna och förlora med maximalt 1 mål. Det känns även möjligt med ett oavgjort resultat, men mycket beror på vilken form lagen är i.

Skador

 • Östersund saknar Bertilsson och nyförvärvet Suljevic. Annars så verkar alla andra vara friska och redo för spel.
 • Arsenal saknar båda anfallarna Aubameyang och Lacazette samt Caozria och Ramsey. Det är några viktiga kuggar för laget som absolut kan påverka matchbilden. Nu har Arsenal en riktigt bred trupp och det lär inte vara några större problem att ersätta dessa spelare.

Matchinformation

 • Match: Östersunds FK mot Arsenal
 • Tävling: Europa League
 • Plats: Jämtkraft arena
 • Tid: 15/2 2018 klockan 19:00
 • TV: Kanal 5
 • Livestream: Eurosport Player
 • Speltips: Östersund vinner med +1.25 asian handicap till 1.75 i odds hos Bethard.

Det var det hela inför matchen mellan Östersunds FK och Arsenal. Nu hoppas vi att hemmalaget kan streta emot och göra det till en jämn och jobbig match för Arsenal. Kanske kan kylan och konstgräset hjälpa till och Östersund kan utföra mirakel när allt stämmer. Nu är man ordentliga underdogs och då har man verkligen inget att förlora. Alla förväntar sig att Arsenal ska vinna och därför kan Östersund spela helt utan någon press.

Östersunds FK

1 Kommentar

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.