Österrike mot Brasilien den 10/6 2018

Det är söndagen den 10 juni 2018 och vi ska ta och avsluta veckan med ett speltips inför matchen mellan Österrike och Brasilien. Det är en vänskapslandskamp och ett eldprov för Brasilien. Österrike har spelat riktigt bra och vunnit sina fem senaste matcher. Om Brasilien ska ha en chans på finalen i VM 2018 så ska man kunna hantera Österrike på bortaplan. Matchen spelas redan klockan 16:00 på Ernst-Happel Stadion. Det betyder att Österrike har en fördel i form av hemmaplan.

Oddsjämförelse inför Österrike mot Brasilien

 • Österrike (1) – 6.55
 • Oavgjort (X) – 4.20
 • Brasilien (2) – 1.48

Vi är lite förvånade att spelbolagen ger Brasilien ett så pass stort favoritskap på bortaplan mot Österrike. Rent spontant så känns inte spelet på tvåan intressant, utan här gäller det att använda handicap.

Det här är Brasiliens sista test innan VM i Ryssland drar igång. Man kommer att ha fokus på att vinna denna match och få en bra känsla som följer med in i VM. Det är aldrig fel att ha självförtroendet i topp när det väl gäller. Det är även viktigt att inte dra på sig några onödiga skador så här precis innan turneringen startar.

Österrike spelar inte i VM 2018 men skulle lätt kunna platsa där. Laget kommer att spela helt utan någon press och kommer att göra det svårt för Brasilien. Österrike var nere i en svacka precis under kvalet men har rykt upp sig den senaste tiden. Det var många som blev besvikna när Österrike inte kvalade men sånt är livet.

Under slutet av förra året och detta år så har Österrike spelat riktigt bra. Man vann bland annat mot Serbien med 3-2 och det var ett ordentligt styrkebesked. Sedan slog man även Uruguay. Nu senast så mötte man Tyskland och där trodde vi faktiskt att tyskarna skulle vara starkare men Österrike vann med 2-1. Det var en otrolig bedrift och kanske ger det oss lite hopp när vi ska möta samma Tyska lag. Man har även tvålat till Ryssland precis som vi trodde.

Österrike är bättre än många tror

Vinsten mot Tyskland måste ha varit en väckarklocka för Brasilien. Det går inte att köra över Österrike. Brasilien slog nu senast Kroatien med 2-0 och man gjorde vad som krävdes utan att imponera. Brasilien är alltid bra och har sällan någon svacka. På pappret så är Brasilien det bättre laget och det håller spelbolagen med om med tanke på deras odds. På pappret och verkligheten är två skilda saker och Österrike har verkligen överraskat den senaste tiden. Man har nu sex vinster i rad och det kan bli fler.

Österrike behöver inte oroa sig för skador och liknande och kan därför spela ut hela registret. Det finns så klart en möjlighet att man inte är helt motiverade men tidigare vänskapsmatcher har visat att man ger allt. Det är inte ofta man får chansen att spela mot självaste Brasilien och då är man garanterat motiverade. Tänk att kunna säga att man besegrat Brasilien precis innan ett VM. Då kan man även hävda att man hör hemma i VM, även om man inte tog sig dit.

För Brasilien så är detta en viktig träningsmatch. Nu gäller det att spelet klaffar mot ganska tufft motstånd. Om allt fungerar som det ska så kommer känslan inför VM vara extra positiv. Vi tror att Brasilien får det svårare än många tror. Vårt speltips blir att Österrike vinner med +1.25 asian handicap till 1.74 i odds hos Betsson. Det innebär att vi vinner hälften så mycket om Brasilien vinner med 1 mål. Vi förlorar vårt spel om Brasilien vinner med 2 mål eller mer. Det känns som ett bra spel med tanke på hur bra Österrike har spelat på hemmaplan den senaste tiden.

Brasilien har lite väl stor favoritskap inför denna match. Spelbolagen går kanske mycket på deras namn. Brasilien är aldrig dåliga men man måste ta hänsyn till hur Österrike har spelat och att det är en träningsmatch.

Startelvor

 • Österrike (3-4-3): Lindner – Dragovic, Prödl, Hinteregger – Lainer, Baumgartlinger, Grillitsch, Alaba – Schöpf, Arnautovic, Schlager
 • Brasilien (4-1-4-1): Alisson – Danilo, Thiago Silva, Miranda – Marcelo – Casemiro – Willian, Paulinho, Philippe, Neymar – Gabriel Jesus

Matchinformation

 • Match: Österrike mot Brasilien
 • Tävling: Träningslandskamp
 • Plats: Ernst-Happel Stadion
 • Tid: 10/6 2018 klockan 16:00
 • TV: Viasat Sport Premium
 • Livestream: Viaplay
 • Speltips: Österrike vinner med +1.25 asian handicap till 1.74 i odds hos Betsson.

Det var söndagens speltips och nu får vi se om Österrike kan ställa till det för Brasilien precis som man gjorde för Tyskland. Det blir ett riktigt bra test för Brasilien som måste spela sitt bästa spel för att besegra hemmalaget. Jag tror att det blir ganska få mål i denna match med tanke på vilka bra försvar vi har att göra med. Matchen kan mycket väl sluta 0-0 eller en vinst med ett mål. Nästa vecka så drar det hela igång och då kommer vi att vara helt dedikerade till VM.

Brasilien åskådare

Be the first to comment

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.