Örgryte IS mot Degerfors IF den 9/10 2018

Det är tisdagen den 9 oktober 2018 och matchen mellan Örgryte och Degerfors i Superettan fångade vårt intresse. Båda lagen ligger i den över halvan av ligan men Örgryte bör ha en fördel på hemmaplan. Matchen spelas klockan 19:00Gamla Ullevi denna tisdag. Det är kanske inte dagens mest spännande match men här kommer vårt speltips.

Oddsjämförelse inför Örgryte IS mot Degerfors IF

  • Örgryte (1) – 1.77
  • Oavgjort (X) – 3.75
  • Degerfors (2) – 4.20

Spelbolagen tror på hemmaseger men frågan är om man tar hänsyn till motivationen. Även om hemmalaget har sett lite piggare ut så undrar vi om man kommer att ge det där lilla extra i denna match. Det finns en viss risk att båda lagen är nöjda med ett oavgjort resultat.

Båda lagen har spelat 25 matcher och har 37 poäng i Superettan. Det kan med andra ord inte bli mycket jämnare. Örgryte ligger på en sjätteplats och Degerfors har sjundeplatsen. Tar något av lagen tre poäng i denna match så hoppar man upp till en femteplats. Vi börjar nu närma oss slutet på säsongen och för en del lag är alla poäng livsviktiga. För Örgryte och Degerfors så är det inte så viktigt eftersom det mer eller mindre är omöjligt att nå en tredjeplats och man är trygga från kvalplatsen.

Degerfors tappade lite av sitt sting när Sargon Abraham lämnade till IFK Göteborg. Han snittade mer än ett mål varannan match och det saknas nu. Det skulle behövas en ny profil som får igång anfallet lite. Man har nu tre oavgjorda, en vinst och en förlust på sina fem senaste matcher. Man förlorade nu senast mot Varberg på hemmaplan med 0-1.

Örgryte har också haft sina problem och speciellt då under sommaren. Man tappade flera platser i tabellen och det var precis som att luften gick ur laget. Under de senaste matcherna så har det sett lite bättre ut. Man slog Öster och Brage och spelade oavgjort mot J-Södra. Samtidigt så förlorade man lite oväntat mot Frej med 2-1.

Osäker match utan press

Det är två lag som inte har så mycket att spela för som möts denna tisdag. Degerfors har haft en del problem med truppen och det kan tänkas att man vilar vissa spelare. Örgryte saknar David Engström och Jesper Jörnvik inför dagens match.

Vi tror att det bli en ganska lugn match där inget av lagen känner någon press. Det finns inte så mycket att spela för och man kan tänka sig att matchen blir ganska händelsefattig. Ett oavgjort resultat är något som båda kan känna sig nöjda med.

Örgryte känns något bättre rent offensivt. De senaste matcherna har sett ganska bra ut och man har gjort en hel del mål. Tyvärr har man även släppt in en hel del mål och därför har resultatet blivit lidande. Det finns en bra möjlighet att båda lagen gör mål i denna ganska avslappnade match. Det är sällan Örgryte blir nollade eller håller nollan för den delen. Därför blir vårt speltips idag att båda lagen gör mål till 1.60 i odds. Även om man spelar utan press så vill man nog göra det roligt för publiken och några mål bör det bli.

Degerfors oroar lite och blev faktiskt nollade nu senast mot Varberg. Innan dess så får man gå långt tillbaka för att hitta en match där Degerfors inte gjorde mål. Vi hoppas därför att det var en engångsföreteelse mot Varberg och att man nu gör minst ett mål. Sen har Degerfors precis som Örgryte det svårt att hålla nollan. Man har släppt in mål i sina 10 senaste matcher och vi skulle bli mycket förvånade om denna match slutade 0-0.

Matchinformation

  • Match: Örgryte IS mot Degerfors IF
  • Tävling: Superettan
  • Plats: Gamla Ullevi
  • Tid: 9/10 2018 klockan 19:00
  • TV: Sportkanalen
  • Livestream: C More Stream
  • Speltips: Båda lagen gör mål till 1.60 i odds hos Unibet.

Det var allt vi hade att bjuda på denna tisdag. Vill ni se matchen på TV så är det Sportkanalen som gäller. Den går även att streama på C More Stream för er som hellre vill det. Det händer inte så mycket mer idag och många börjar ladda upp inför torsdagen då UEFA Nations League drar igång igen. Sverige ska möta Ryssland och vi kommer att ha ett speltips inför den matchen. Hoppas ni får en bra tisdag och att ni är laddade inför torsdagen då det är full fart igen.

Superettan

Be the first to comment

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.