Analyser och odds inför starten av Allsvenskan 2020

Den 14 juni 2020 så drar Allsvenskan äntligen igång. Den är något försenad beroende på coronakrisen. Vi tänkte gå igenom odds hos spelbolagen för att se vilka lag som är favoriter att vinna innan den drar igång. Vi ska även ta en titt på matcherna i den första omgången för att se om vi hittar något intressant där. Sätt på bältet för nu blir det åka av.

Vilket lag vinner Allsvenskan 2020 enligt spelbolagen?

  • Malmö FF – 2.30
  • Hammarby – 5.52
  • Djurgården – 7.10
  • AIK – 9.20
  • IFK Göteborg – 15.00
  • IFK Norrköping – 17.00

Som ni ser så står det mellan Malmö FF, Hammarby och Djurgården i år. Malmö FF är än en gång favoriter att ta hem Allsvenskan och vi kan bara hålla med spelbolagen. Nu verkar det även som att Ola Toivonen är på väg tillbaka för att kanske avsluta sin karriär i Malmö. Sen vet man aldrig om Zlatan dyker upp och spelar några matcher för Hammarby. Det kan nog bli en riktigt spännande höst i Allsvenskan.

Första omgången 14 juni 2020

Vi ska även gå igenom alla matcher som spelas i den första omgången. Nu på söndag den 14 juni så drar det hela igång. Det har varit en lång väntan men nu är den äntligen över.

Falkenberg (5.10) – Häcken (1.65)

Häcken är så klart favoriter mot Falkenberg även om man spelar på bortaplan. Det är ganska stor klasskillnad mellan dessa två lag. Falkenberg får inget stöd av hemmapubliken eftersom alla matcher spelas utan publik. Häcken spelade riktigt bra nu senast i cupen medan Falkenberg fick ett snöpligt uttåg mot Norrköping. Vi tror på Häcken och oddset på tvåan känns faktiskt helt ok.

IFK Göteborg (2.10) – Elfsborg (3.80)

Det här kan bli en riktigt jämn och intressant match. Göteborg är knappa favoriter att vinna men det skiljer inte så mycket. Eftersom det är premiär efter uppehållet så kan allt hända. Att Elfsborg skulle gå och ta tre poäng på bortaplan är absolut inget som är omöjligt. Samtidigt så tror vi att båda lagen kommer att vara något försiktiga och kanske känner sig nöjda med ett oavgjort resultat. Därför blir vårt speltips att matchen slutar oavgjord.

Helsingborg (1.82) – Varberg (4.50)

Helsingborg har lidit av ekonomiska problem i krisen, men nu får man något av en smakstart på Allsvenskan. Man får möta nykomlingen Varberg och det är bara vinst som räknas. Helsingborg har fortfarande ett bra lag med bland annat Andreas Granqvist och Martin Olsson. Man har även hunnit med att värva Rasmus Jönsson. Hemmalaget skulle verkligen behöva en seger för att komma igång och skaka av sig det som har varit. Vi tror och hoppas på ettan inför denna match.

Hammarby (1.33) – Östersund (7.54)

Här är det än en gång klasskillnad mellan lagen. Hammarby är självklart storfavoriter på hemmaplan. Sen är hemmafördelen inte lika stor som vi är vana vid eftersom det är utan publik. Hammarby lär trots allt vinna matchen men vi ser inget värde i ettan. Östersund spelade faktiskt ganska bra i cupen och kan kanske ställa till med besvär för hemmalaget.

Malmö FF (1.21) – Mjällby AIF (11.00)

Malmö FF är som sagt favoriter att vinna hela Allsvenskan. I den första matchen så ställs man mot ett bottentippat Mjällby. Det är bara ettan som räknas men oddset är på tog för lågt för att vara intressant. Kanske kan man använda sig av ett kombinationsspel för att få upp oddset.

Norrköping (1.65) – Kalmar FF (5.00)

Norrköping ser pigga ut inför premiären och det här ska man nog klara. Kalmar FF ska absolut inte underskattas och om nu hemmafördelen är mindre än vanligt så kan det bli ganska jämnt. Oddset på ettan känns rimligt och vårt speltips blir att Norrköping vinner premiären. Hemma på Östgötaporten så är man otroligt starka, både med och utan publik.

Örebro (4.10) – AIK (1.91)

Här kommer den kanske mest intressanta matchen i premiären. AIK spelar på bortaplan mot ett lurigt Örebro. Örebro kommer absolut inte att bli överkörda och utspelade. Vi tror på en jämn match som kan sluta precis hur som helst. AIK lider av en del skador där bland annat Bahoui fortfarande saknas. Krysset ligger nog närmast till inför denna match men den är mycket svårspelad.

Sirius (5.50) – Djurgården (1.56)

Djurgården har ett lag som mycket väl kan vinna Allsvenskan. Nu inleder man visserligen på bortaplan men utan publik så bör det inte påverka så mycket. Djurgården har värvat två tränare från just Sirius och lyft sig ordentligt den senaste tiden. Sirius kämpar för att hänga kvar i Allsvenskan medan bortalaget går för att vinna den. Vi tror på bortaseger och även om oddset är i lägsta laget så blir det vårt speltips.

Det var allt inför starten av Allsvenskan den 14 juni 2020. Hoppas ni är lika taggade som oss på Speltipsidag.se. Det är inte bara Allsvenskan som drar igång utan flera andra större ligor är på gång. Vi börjar sakta återgå till det normala och sport är en viktig del av det.

Fotboll

Be the first to comment

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.