Newcastle mot Liverpool den 4/5 2019

Vi tar en paus från Champions League och återgår till Premier League. På lördag den 4 maj 2019 så har vi en intressant match mellan Newcastle och Liverpool. Det är ett Liverpool som försöker att ladda batterierna efter förlusten mot Barcelona i Champions League. Samtidigt så är alla poäng i ligan vitkiga om man vill vinna den. Matchen spelas klockan 20:45St James Park. Det blir en riktigt spännande lördagsmatch.

Oddsjämförelse inför Newcastle mot Liverpool

 • Newcastle (1) – 10.00
 • Oavgjort (X) – 5.20
 • Liverpool (2) – 1.37

Precis som vi trodde så är Liverpool storfavoriter inför denna match. Tyvärr så är man så pass stora favoriter att det inte riktigt finns något värde på 1×2 marknaden. Vi får gräva vidare för att hitta något intressant.

Slutet närmar sig

Vi närmar oss slutet på Premier League säsongen och Liverpool ligger tvåa och bara ett poäng efter Manchester City. Nu får man en ganska enkel bortamatch och det är bara 3 poäng som räknas. Tappar man poäng här så är det nog kört i toppstriden.

Newcastle kämpar i andra ändan av ligan. Laget ligget nu på plats 13 och bör kunna klara sig från nedflyttning. Hur som helst så kan man inte helt slappna av, men en förlust mot Liverpool är inget konstigt. Skulle man istället ta poäng på lördag så kommer man att bli hyllade som hjältar.

Vi får se om Liverpool har det där lilla extra som krävs för att vinna Premier League. Man måste nu fokusera på returen i Champions League där man har 3-0 att ta igen mot självaste Barcelona. Det kan känns omöjligt men Liverpool är inte ett lag som ger upp. You never walk alone kommer att spelas och spelarna kommer att ge allt. Frågan är om man kanske vilar en del spelare på lördag så att de är utvilade inför returen i Champions League. Det känns som att man bara vill har 3 enkla poäng på lördag och man vill absolut inte dra på sig några skador eller liknande.

Starka på hemmaplan

Newcastle är faktiskt starkare på hemmaplan än vad man kan tro. Laget har bara förlorat 3 av sina 11 senaste hemmamatcher i Premier League. Man har vunnit 5 av dessa och bjudit på riktigt bra motstånd i resten. Man kan nog inte räkna med att komma till St James Park och bara köra över Newcastle. Hemmalaget vill nog avsluta säsongen på bästa möjliga vis för att på så sätt få en bra känsla inför nästa säsong.

Det är nog ingen som tror på riktigt att Newcastle kan hota Liverpool på lördag men man kan nog inte gå in med attityden att detta blir en enkel match. Liverpool vann senast mot Huddersfield med hela 5-0. Innan dess så besgrade man Cardiff City på bortaplan med 2-0. Vi har noterat att Liverpool inte alls göra lika många mål på bortaplan. Samtidigt så har man ett starkt försvar och vinner ofta med ganska liten marginal på bortaplan. Vi tror därför inte att det blir någon målfest på lördag utan mer att det blir kanske 0-1 eller 0-2 och 3 viktiga poäng.

Med tanke på det så tror vi att det blir ganska få mål i denna match. Vårt speltips blir därför att vi får se under 2,5 mål till 2.10 i odds. Med tanke på hur stora favoriter Liverpool är att vinna matchen så blir det ett ganska högt odds på under 2,5 mål. Det finns som sagt även en risk att Liverpool vilar vissa spelare och man vill troligen bara få denna match överstökad. Om Newcastle väl gör mål så kan vi få problem att hålla oss under 2,5 mål men vi tror att Liverpool kan hålla nollan.

Matchinformation

 • Match: Newcastle mot Liverpool
 • Tävling: Premier League
 • Plats: St James Stadium
 • Tid: 4/5 2019 klockan 20:45
 • TV: Viasat Sport Premium
 • Livestream: Viaplay
 • Speltips: Det blir under 2,5 mål i matchen till 2.10 i odds.
 • Allt innehåll på Speltipsidag.se är avsett för dig som är 18+. Kontakta www.stodlinjen.se om du spelar för mycket.

En annan sak som talar för vårt speltips är att Newcastle sällan är involverade i matcher med många mål. Mer än hälften av hemmamatcherna har slutat med under 2,5 mål. Nu är inte Liverpool ett vanligt motstånd men med tanke på deras Champions League match nästa vecka så finns det en god chans till under 2,5 mål på lördag.

Det var vårt speltips inför lördagen. Nu hoppas vi att Newcastle kan hålla emot och inte släppa in för många mål. Vi utgår även från att Liverpool inte kommer att ta ut sig totalt och köra över Newcastle. Man har en mycket viktig match nästa vecka och även om det blir svårt så lever hoppet. Hoppas ni får en bra helg och att ni är laddade för Champions League returerna nästa vecka.

Anfield Liverpool

Be the first to comment

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.